Şimdi Ara

ATMEL AVR ile ilgilenenler BURAYA!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
0
Favori
48.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • forumda 89S52 programlayıcı die aratırsan bulursun.
  • 89S52 ile 89C51 i programlayabilirmiyim ?
  • 89C51 i silmek veya programlamak için 12V mu gerekiyo bilen varmı ?
  • iki işlemciyide programlayabilirsin! Sakın 12V verme. Forumda arattırysan 89s52 programlayıcı silme işleminide ypar. Yazılımla olur.12v vereyimde silinsin die bişi olmaz!
  • datasheet inde 12V falan yazıyodu ama ingilizce bilmediğim için anlayamadım...
    benim merak ettiğim 89C51 de diğerleri gibi (örn:90 serisi veya mega) miso mosi sck pinleri varmı varsa datasheet inde neden yazmıyor veya başka bir programlama yöntemimi var

    ben bu devrenin aynısını kurdum ve isp ile programlamayı denedim fakat 89S51 ve S52 yi seçtiğimde donanımı bulamadı no response uC diyo harici beslemeyide verdim anlamadım bir türlü yanlış donanımmı kullanıyorum ?
    teşekkürler.............
  • yazılar çıkmamış......
    diğer uC ler gibi mosi miso ve sck pinleri datasheet inde gösterilmemiş C51 in başka bir programlama yöntemimi var acaba yukarıdak devreyi kurdum forumda arattım sizin dediğiniz gibi bunu buldum..
    nerde yanlış yapıyorum.....
    teşekkürler........
  • bende bunu kurdum ama benimki çok güzel programlıyor. Bağlantıları tekrar kontrol et istersen. mosi miso die yazmış yukarıdaki resimde demek ki varmış o bacaklar.... Tam bilmiyorum detayı. tekrar denemen daha iyi olur çünkü çalıştığı konusunda eminim
  • quote:

    bende bunu kurdum ama benimki çok güzel programlıyor. Bağlantıları tekrar kontrol et istersen. mosi miso die yazmış yukarıdaki resimde demek ki varmış o bacaklar.... Tam bilmiyorum detayı. tekrar denemen daha iyi olur çünkü çalıştığı konusunda eminim

    sen 89C51 mi programladın yoksa başka bir uC mi ?
    eğer C51 programladıysan ben niye beceremedim yaa :)
    hangi programı kullanıyorsun isp falanmı ..
    link verirsen ii olur....
    teşekkürler........
  • http://www.kmitl.ac.th/%7Ekswichit/cheapcable/index.html

    Bu sayfadakini yaptım.S52 programladım C51 değil.Ama arada fark yok bence programlar. Bence sen paralel port kablosunda 2 ve11 numaralı pinleri kısa devre etmedin. İlk başta bende çalışmıyor sanmıştım.. Eğer onlardada sorun yoksa bağlantı kontrolü yap.
     ATMEL AVR ile ilgilenenler BURAYA!!!

    resimdekide benim yaptığım programlayıcı. usbden besleme alacak şekilde yapmışlar ama ben dışarıdan 5V veriyorum.12 verme sakın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimkibudeli -- 21 Ağustos 2006; 2:04:22 >




  • AT89C51 paralel programlanır, seri programlanamaz. Yukarıdaki programlayıcı seri programlayıcıdır, AT89C51 programlayamaz.
  • quote:

    Bu sayfadakini yaptım.S52 programladım C51 değil.Ama arada fark yok bence programlar. Bence sen paralel port kablosunda 2 ve11 numaralı pinleri kısa devre etmedin. İlk başta bende çalışmıyor sanmıştım.. Eğer onlardada sorun yoksa bağlantı kontrolü yap.
    arkadaşım yardımların için çok teşekkürler ATMEGA16 aldım şansımı onda denicem herşey için tekrar teşekkürler...

    quote:

    AT89C51 paralel programlanır, seri programlanamaz. Yukarıdaki programlayıcı seri programlayıcıdır, AT89C51 programlayamaz.

    haklısın galiba program kodları seri giriliyor fakat adres bilgilerinide vermek lazım programlamak için yani 89C51 de in system program (isp) özelliği yok
  • arada fark yok dediğim için özür dilerim fark oldukça büyükmüş. Ama Atmega ile at89C51 arasındaki fark ondanda büyük.Ama bence avr serisine geçiş senin için daha iyi olur.
  • quote:

    arada fark yok dediğim için özür dilerim fark oldukça büyükmüş. Ama Atmega ile at89C51 arasındaki fark ondanda büyük.Ama bence avr serisine geçiş senin için daha iyi olur.

    hiç önemli değil arkadaşım yardımların için teşekkürler bu sayede atmel i tanımış oldum
    ATMEGA16 kullanıyorum şu anda bir sorun yok gayet güzel programlayabiliyorum
    mega16 gibi bir uC varken 89 serisi ile uğraşmaya gerek yokmuş...
    teşekkürler......
  • Arkadaşlar AVR GCC'nin komut setini nereden bulabilirim. bidiğiniz bir link varsa ekleyin.
  • c:\winavr\doc\gcc
    yada doc içinde bir yerlerde olacak. Bi sürü pdf var.
  • arkadaşlar klavyeden girilen bir sayıyı örneğin 1256 bu sayıyı uC ye binikiyüzellialtı olarak nasıl okuturum ?
    teşekkürler.......
  • Atmel avr hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz??
  • atmel avr ile ilgili türkçe kaynak bulmak çok zor. eğer ingilizce, az çok biliyorsan kullanacağın entegrenin datasheet'ini indir. datasheet'te o elema ilişkin herşey vardır. atmel avr avr studio 4 diye bir yazılım var. bu yazılımıda bilgisayarına kur. bu işlemleri yaptıktan sonra program yazmaya başlayabilirsin. avr mikro denetleyicileri proteus-isis programında simülasyon yapabiliyosun. ilk aşamada simülasyon yaparak deneme yapabilirsin. eğer gerçek bir devrede çalışmak istiyosan bir programlama kartın olmalı. yukarıda şemaları verilen devreleri uygulayabilirsin.
  • basic te program yazıyorum lcd adc ve irkaç giriş çıkış falan kullanıyorum devre çalışıyor fakat dikkatimi çeken bişey var çok yavaş yani gözle görülür değil ama örneğin lcd komtlarında çok zaman harcıyor ve kontrol işlemi için hız yetersiz kalıyor bunun için 2 ayrı uC kullansam ( birini lcd ve klavye için diğerinide rutin kontrol işlemleri için) bu ikisini nasıl haberleştirebilirim ?
  • TWI(two wire interface) die bakarsan bulursun. Ama lcdye sürekli yazma yapma. Yani bütün satırları tekrar tekrar yazma. Analog çevrim sonucunda sadece değişkeni yazdır. Yada sonucu kontrol et eski sonuctan farklıysa yazdır.Ne sen yorul ne LCD...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.