Şimdi Ara

Atom Bombası Patlarken Nasıl Fotoğraf Çekilmiş ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Atom bombası patlarken nasıl fotoğraflanmış.Bombanın patlarken çekimliş birçok fotoğraf ve videosu var.Bunlar sonradan oluşturulmuş temsili görüntüler olabilir mi acaba ? Çünkü bilindiği üzere bomba , yakınındaki ve yüzlerce km uzağındaki herşeyi tuz buz etmiş.Öyle bir durumda ne fotoğraf makinesi kalırdı , ne içindeki film , ne kamera.Sizce durum nedir ?

     Atom Bombası Patlarken Nasıl Fotoğraf Çekilmiş ?







  • O zamanlar bile fotoğraf makineleri ve kameralar 50X zoom yapabiliyorlarmış
  • Atom bombası atan uçağa ne olmuştu?
  • önden bi uçak atomu atar arkadan (arada baya bi mesafe var tabi) fotosunu çekse olmaz mı ama uçağa nolmuş onu merak ediyorum
  • 3 uçak gitmişlerdi. Birisi alçalıp bombayı atıyordu. Diğeri fotoğraf çekiyordu. Öbürü hava durumu içinde. Öyle hatırlıyorum.
  • Bahsi geçen uçak:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Enola_Gay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 8 Ağustos 2013; 1:27:51 >
  • uçağa bir şey olmamıştı sanırım. pilotu sonradan pişmanım falan demişti hatta.
    öyle okumuştum bir yerde..
  • Uçağa bir şey olmaz tabi ki onun hesabı yapılır bombayı atmadan önce. O bomba bırakıldığında menzil dışından çekersin görüntünü.
  • bomba kaç saniyede yere düşüyordur acaba ne kadar yükseklikten bırakılıyordur belki bıraktıktan sonra yeterince yükselse ve ilerlese bombanın zararlarından korunur ki zarar gelmiyor uçağımıza muhtemelen böyle bir durum söz konusu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tom Hagen

    uçağa bir şey olmamıştı sanırım. pilotu sonradan pişmanım falan demişti hatta.
    öyle okumuştum bir yerde..

    Pişman değilim demişti ya öyle hatırlıyorum ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pişman olmasını beklemem açıkçası, bu tarz görevlerde ya da ülkelerin uzun vadeli politikalarında kullanılan insanların çoğu bu görevlere gönüllü ve isteyerek alınır. Zaten öyle olmasa bile seçilen kişiyi milliyetçi söylemler vb. ile adama bu görevin gerekliliği ve kendi ülkesine hizmett ettiği için inandırılır...

    Bazı görevler ne kadar pis olursa olsun, yeterince inandırılmış birisinin pişman olmaması sizi şaşırtmasın. O dönemlerde hatta şimdilerdede sanırım öyle asyalılara bakış amerikanlar tarafından çok sevecen değil
  • http://mentalfloss.com/article/24269/nuclear-quotes-crew-enola-gay

    Yukarda atom bombasını atan uçağın Enola Gay'in mürettebatı var, ( ingilizce ) konu hakkındaki görüşleri de. Hiçbirisi pişman filan değiller, zaten bir yerden pişmanlık duymaya başlasalar 200000 civarında insanın feci ölümü onları akıl hastanesine götürür doğrudan. Hepsi klasik savunma-kaçış mekanizmalarını kullanmışlar, " o şartlarda doğruydu, görevdi bizde yaptık vs. " , tek insancıl söz atom bombası atıldıktan hemen sonra uçakta yardımcı pilotun bağırması; " Tanrım ne yaptık biz? "... Yıllar sonra da birkaç kişi bir daha olmasa iyi olur vs demişler.

    http://www.mphpa.org/classic/CG/CG_09C1.htm

    Yukarda uçuşun detaylı bilgisi var. Ama önce şunları bilmekte yarar var;
    Japonlar gelen uçakları fark etmişler ama adet az olunca çok ciddiye alınmamış. Sabah 9:15'de Atom bombası patladığında saatlerce anlıyamamışlar ne olduğunu, sonunda genelkurmay Hiroşima da çok büyük bir patlama oldu dedikoduları ayyuka çıkınca ve telefon-radyo bağlantısı kesilince şehirde ne olduğuna bakmak için öğleden sonra bir uçak yollamış, uçak Hiroshimanın olması gereken yerde kocaman bir yanık arazi bulmuş!

    Toplam 7 uçak kalkmış ( 3 tanesi meteoroloji uçakları değişik hedeflerdeki hava durumunu belirleyebilmek için ) çünkü alternatif 3-4 hedef daha belirlenmiş Hiroshima haricinde. Bomba basınç artışıyla çalışan bir ateşleme mekanizmasına sahip olduğundan ( karaya tam düşmeden 400-500 metre yukarda patlamasının en çok hasar vereceği hesaplanmış zaten ) atıldıktan sonra hız kesmeden uzaklaşmaları talimatı verilmiş tüm uçaklara.
    Bombayla beraber patlamayı doğrulayacak ölçüm aletlerinin bulunduğu bir paraşütte atılmış ve bu aletlerin uçaklardan birisiyle radyo bağlantıları varmış.

    8/6/45; 9:16:00 bilgisi ilginç burada: patlamanın etkisi ( kör edici bir ışıktan sonra ki ilk etki şok dalgası veya darbe etkisi ) patlamadan 1 dakika kadar sonra ulaşmış uçağa, bombadan 9 mil uzaktayken ve uçak iyice sarsılmış baştan sona, hemen sonra da ses dalgası gelmiş bombanın.
    Atom bombasının mantar bulutunu uçaktan 400 mil uzaklaşıncaya kadar gözlemleyebilmişler.

    Altta Hiroshima ve Nagazaki'nin bombadan önce ve sonraki durumlarının resimleri var. Sayfanın en altında " Hiroşima ve Nagazakinin insanları " " The people of Hiroshima and Nagazaki " adlı bir kısım var " ve " resimler rahatsız edebilir bazılarını " şeklinde bir uyarı var. Atom bombasının sizi ne hale getireceğini görmek isterseniz mutlaka açın o kısmı, birçoğunun altında Türkçe açıklamaları da var, " nükleer karanlık " web sitesinin resimleri.

    http://www.nucleardarkness.org/hiroshima/

    Ek: Bazı yerlerde 8:15 olarak geçiyor patlama anı, galiba saatlerde yanlışlık var bölgesel saat hesaplaması yapılırken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 12 Ağustos 2013; 13:10:15 >




  •  Atom Bombası Patlarken Nasıl Fotoğraf Çekilmiş ?
    Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombasının patlama anında çekilen fotoğrafları.

    Bombayı uçaklar bayağı bir yüksek atıyorlar. Böylece kaçmak için zaman buluyorlar ve bombanın fotoğrafını çekiyorlar.

    Edit:

    Bu Fotoğraf daha iyi

     Atom Bombası Patlarken Nasıl Fotoğraf Çekilmiş ?

    Edit 2:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 18 Ağustos 2013; 18:04:08 >




  • Yüzlerce km uzaklığındaki bi alanı tuzla buz etmiyor, o kadar büyük bir etki alanı yok. Hiroşimaya atılan atom bombasını istanbulda rastgele bir yere attım, etki alanı bu kadar.
     Atom Bombası Patlarken Nasıl Fotoğraf Çekilmiş ?

    http://nuclearsecrecy.com/nukemap/
  • ahmet// kullanıcısına yanıt
    Eminönü yarımadasını komple bitiriyor yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rsan-

    Eminönü yarımadasını komple bitiriyor yani.

    SS alamadım fakat Derinceyi tamamen yok edebiliyor. (Körfez-İzmit merkez arası)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aton bonbasını yapacak teknolojisi olanlar fotoğrafını da çeker.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet//

    Yüzlerce km uzaklığındaki bi alanı tuzla buz etmiyor, o kadar büyük bir etki alanı yok. Hiroşimaya atılan atom bombasını istanbulda rastgele bir yere attım, etki alanı bu kadar.

    http://nuclearsecrecy.com/nukemap/

    O bomba patlama alanını Sultan Ahmet civarına koyduğunuzda tarihi yarımadayı yani şehrin tarihsel nucleus'unu imha ediyor; daha ne olsun hocam? :) İlaveten İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra füzyon (hidrojen) bombalarının da geliştirilmesiyle çok daha güçlü nükleer bombalar yapıldı. Nükleer silahlar stratejik ve taktiksel olarak iki kategoriye ayrıldı. Aşağı yukarı Hiroşima'ya atılan bombanın ton cinsinden patlama gücü ölçeğindeki bombalar artık taktiksel kabul ediliyor. Stratejik bir termonükleer cihaz çok daha büyük patlama çapıyla İstanbul'un semtlerinin büyük bir kısmını dümdüz edip şehri kullanılmaz hale getirecektir. Bu dehşet verici bir güç, bu sebeple kimse nükleer silahları İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kullanmaya cesaret edememiş, daha doğrusu hiç kimseye hesap vermeden nükleer silahların bir savaşta kullanılabilecekleri meşru zemin yaratılamamış. Nükleer silahların yine de birisi paradoksal olmak üzere iki tane olumlu yönü var gibi görünüyor: Birincisi karşılıklı garantilenmiş yıkımın getirdiği barış ve caydırıcılık. Akademik literatürde bu mutual assured destruction and nuclear deterrence olarak geçiyor. İkincisi ise dünyadaki yaşamın varlığını tehlikeye atabilecek uzay çöplüğüne karşı olası bir kalkan, dünyaya yaklaşan büyük uzay çöplüğünü parçalara ayırıp hasarı azaltma veya dağıtma yolu. Nükleer silahların gücü insanlara büyük bir sorumluluk duygusu veriyor ve paradoksal olarak dünya savaşlarını, yani dünya çapında topyekun harbin getirdiği yıkımları önlüyor. Bu ilginçtir: Medeniyetimizi bilim ve teknolojinin verdiği büyük kudretten gelen sorumluluğun ayakta tuttuğu gerçeği. Bilim ve teknoloji insana gerçekten sorumlu olmayı öğretir. Bu yönüyle de eşsizdirler.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu iş için özel kameralar fotoğrafı çektikten sonra diğer uzaklıktaki bilgisayara aktariyordur kameranın sonra tuz buz olması önemli değil çünkü çektikten sonra fotoğrafı diğer bilgisayarlara kaydediyor ya da belirli çözünürlükte yeteri kadar uzaklıktan çekiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.