Şimdi Ara

Atom N2600 için Hangi İşletim Sistemi Kullanılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nostalji olması açısından çok eski bir laptop aldım ve elektronik olarak her şeyini restore ettim, yaklaşık 3 ay sürdü ve hayat döndürmek zordu gerçekten. Özellikleri şu şekilde: Intel Atom N2600, 1 GB Ram, 16 GB SSD. Evet tabi ki başka özelliği yok.


    Önceki kullanıcı Windows 7 kullanıyormuş, açıldıktan sonra test ettim gerçekten iğrenç bir performansı var. Hem bilgisayarı gerçekten kullanmayı deneyeceğim. Aşırı küçük ve portatif olduğu için yanımda taşıyıp kod yazmak için kullanmayı deneyeceğim. Kodlamaları hep Ubuntu üzerinden yaptığım için bu konuda linux alışkanlığım var.


    Bana mümkün olduğunca hafif, grafik arayüzü mümkünse olan ama default olarak açılmayan; default olarak sistem terminal ekranına boot yapan gerektiğinde grafik arayüzünü açabildiğimiz bir işletim sistemi lazım. Eğer olmuyorsa hiç grafik arayüzü olmasa da olur.


    Terminalden bunu kendimiz ayarlayabiliyoruzdur belki bilmiyorum ama dediğim gibi kodlamaya hakimim işletim sistemini yönetmeye hakim değilim.


    Debian tabanlı bir işletim sistemi istiyorum çünkü eskiden hep Ubuntu Mint vs gibi Debian tabanlı sistemler kullandım.


    Fikir verebilecek olan var mı?








  • yapabiliyorsan sisteme özel kernel derlemesi yap sistem maksimum anlamda uçar !

  • RaspbianOS Desktop (raspberrypi.com/software/raspberry-pi-desktop) denemeni öneririm. RaspbianOS 'yi 256MB bellekli 700MHz ARM işlemcili Raspberry Pi bilgisayarımda kullanıyorum, performans olarak cok iyi dolayısıyla Intel işlemciye özel derlemesi olan Debian with Raspberry Pi Desktop (ben kısaca RaspbianOS Desktop dedim) sözkonusu bilgisayarda oldukça iyi çalışır diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.