Şimdi Ara

AUDI MOTOR ÖMRÜ...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
62.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar hepimizin severek kullandıgımız audilermizin eger muntazam bakımları zamanında yapılırsa ve herhangi bir kaza durumu olmazsa kac km dir sizce ? bu konuda bilgisi yada gorusu olan arkadasların yorumlarını merak ediyorum..



  • ben çok uzun ömürlü biliyordum ama arkadaşın 1.6 fsi motorlu audi a3 motor yaktı bir yerlerden çıkma bir motor buldu ama 1hafta sonra o motorda arızaya düştü
  • audi motorları ömrü mercedes kadar uzun değildir
  • hiç audim olmadı ve çok isterdim ama 200.000 km'nin üzerindeki 1997-2000 arası a4lere 18000-20000 ytl istediklerine göre 500.000'i rahat görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 24 Nisan 2008; 13:54:53 >
  • ben gecen cuma gunu 2006 model audi A6 2.0 tdi aldım arac 90.000 kmde aklıma takıldı ondan sordum , servise sorunca adam guler gibi oldu , benim aracın sa sadece bakım zamanlarında servise bakım yapılmak için giriş yaptıgı soylendi.bi problem sezmedim simdilik insallah da oyle kalır cunku arac cok keyifli hele aydın otobanında.
  • Hayırlı olsun
  • hayırlı olsun
    quote:

    Orjinalden alıntı: sedefb

    ben gecen cuma gunu 2006 model audi A6 2.0 tdi aldım arac 90.000 kmde aklıma takıldı ondan sordum , servise sorunca adam guler gibi oldu , benim aracın sa sadece bakım zamanlarında servise bakım yapılmak için giriş yaptıgı soylendi.bi problem sezmedim simdilik insallah da oyle kalır cunku arac cok keyifli hele aydın otobanında.
  • Çok teşekkür ederim arkadaslar bu arada dun servise gittim aka bagaja spoiler on karlık ve arka tampon etek siparişi verdim daha sportif olur en azından :) sunu soyleyebilirim arac cok performanslı yani bundan onceki arabam 2.0 180bg benzinli 1200 kg bi aractı bu hem agır hem dizel olmasına hemde 140 bg olmasına ragmen performansı gayet iyi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mahlep

    ben çok uzun ömürlü biliyordum ama arkadaşın 1.6 fsi motorlu audi a3 motor yaktı bir yerlerden çıkma bir motor buldu ama 1hafta sonra o motorda arızaya düştü

    fsi motorlar zaten sorunlu bir motordu üretimden kaldıracaklar zaten yerine tsi motor çıktı ama o motordanda şikayetçiler var youtube tsi problem yazarsan bir sürü şikayet çıkıyor araçları traktör gibi çalışıyor
  • Sevgili arkadaşlar,

    Bunların hepsi kul yapısı, Mercedes'ti BMW idi Audi idi yok bence... Sorun olur mu olur... Ama sorunun ortaya çıkma şekli önemli bence.

    Mesela ben 2004/10. ay da 116i BMW aldım. Motor sorunundan ötürü arabayı iade ettim. Dünde bir arkadaşım aynı sorunu 316i BMW'sinde yaşadı ve serviste kavga halinde sürekli.

    Audi'de elbetteki motor yakabilir. Motorlarında sorun da olabilir. Ama önemli olan bence sakin ve akılcı düşünüp sorunu kabul etmek hiçbir markayı karalamadan.

    VW grubunun problemi oldu mesela FSI motorlar. Ama şuan TFSI'lar piyasada, var mı sorun yaşayan aramızda TFSI ile?

    A4 B5 kasa ile 600.000 KM yapmış araba gördüm kendi gözlerimle. Tabiki de Audi motorları da çok çok iyi, fakat bence Trouble-Free hiçbir makine yok hayatımızda...

    Bence hiçbir motor için şu kadar km yapabilir denmemeli:) Ama kullanıcılar yazsınlar bakalım kaçar KM yapılmış genel olarak???




  • iş biraz şansa ve kullanmaya bakıyor. Şanssız değilseniz ve arabaya iyi bakım yapıp üstüne hoyratça kullanmadan kibar davranıyorsanız yıllar yeter.
    2000 de servisle evlenen BMW de gördüm, gene yakın km'de sorun çıkaran AUDI'de gördüm. 400 küsür binde Audi benzinlide gördüm, 400bin i devirmiş BMW'de gördüm.
    Arkadaşımın VW Golf 4'ü 200bin km de en ufak sorun vermedi motorla ilgili ki adam hoyrat kullanıyor. Yani denildiği gibi biraz talihe bakıyor. Şanssızlık olur yakıt alırsınız bir benzinciden sorun çıkartır yakıt, aracı mahfedebilir. Ömür mömür pek kafaya takmamak lazım. Arabayı alıp severek kullanıp sonra satacaksınız gerisi önemsiz.
  • 3 sefer audi sahibi olmuş tecrübeli birisi olarak söyleyim bmw'ye göre 3 kat daha fazla bakım gerektirir ve motoru daha dayanıksızdır. Tavsiyem ucuz audilerden olabildiğince uzak durun, 4 bin tl ucuza aldım diye sevinirsiniz ama size 10 bin tl motor arızası çıkartabilir büyük ihtimal.
  • almanlar mekanik devi motor ustasıdır ama o aracı kullanan motoru eline alır
    mesela yeni daha 18yaşında bir velete sen 70-100bin tllik 1.sınıf aracı teslim et 3ayda eline alabilir arabayı kullanana şöför denir... mercedes bmvden sonra audi gelir motorda hatalı üretim vs durumunda bu büyük markalar zaten hemen iade alır yada ücretsiz değişirler marka güvencesi adına..
  • kulanıma göre deişir o yumuşaksa 2.0000 bile görür (yok artık)
  • Dünyada en uzun km yapma rekoru. VOLVO MOTORUNA aittir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demircibu

    almanlar mekanik devi motor ustasıdır ama o aracı kullanan motoru eline alır
    mesela yeni daha 18yaşında bir velete sen 70-100bin tllik 1.sınıf aracı teslim et 3ayda eline alabilir arabayı kullanana şöför denir... mercedes bmvden sonra audi gelir motorda hatalı üretim vs durumunda bu büyük markalar zaten hemen iade alır yada ücretsiz değişirler marka güvencesi adına..

    Sürüş tarzıyla 18 yaşın arasında bir bağlantı kuramadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baslik hortlamis resmen :)) boyle bi baslik oldugundan bile haberim yok :)
  • Kullanim ve gercekten sorunsuz bir araca denk gelmek baslica kosullardir. Sonrasinda yol-yuk orani gelir bana gore. Ornegin surekli daglik alanda kullanilmis motoruna daha fazla yuklenilmis aracin omrunun biraz daha kisalmasi muhtemeldir duz ve engebesiz yollarda kullanilmis araclara gore. BMW AUDI VOLVO MERCEDES gibi premium marka otomobiller genelde uzun omurludurler. Benim bilgim dahilin mercedes bmw sanziman vb vesaire basarilidir uzun omur konusunda.

    Ama dunya rekoru VOLVO'ya 4 milyon km olarak halen kullanilmaya devam eden bir aracla kirilmistir. Guines rekor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.