Şimdi Ara

Audi RS3, elektrikli motorla 1180 beygirlik canavara dönüştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Formula E’de boy gösteren Audi Sport ABT ekibinin en büyük sponsorlarından biri olan Schaeffler, Audi RS3’ü elektriklendirerek alışılmışın dışında bir çalışmaya imza attı. FE01 yarış aracının motorunu Audi RS3’ün gövdesine yerleştiren şirket, ortaya 1180 beygirlik bir canavar çıkardı.
     

    Hem elektrikli motoru hem de özel tasarım gövdesiyle alışılmışın oldukça dışında görünen Audi RS3, Schaeffler 4ePerformance concept olarak adlandırılmış. Her bir tekerleğinde elektrikli motor bulunan aracın önünde ve arkasında yer alan motorların aynı aks üzerindeki bir şanzımana bağlanması sağlanmış. Bu düzen sayesinde üst düzey bir tork dağılımı elde edilmiş.

     

    0-200 km/s hızlanması 7 saniyenin altında

    Kullanılan dört motorun toplamında ortaya 1180 beygir güç ve 1280 Nm tork ortaya çıkıyor. Paylaşılan verilere göre elektrikli Audi RS3’ün 0’dan 200 km/s hıza ulaşması yedi saniyeden daha az sürüyor. Araçta kullanılan bataryanın kapasitesinin de 64 kWh olduğu belirtiliyor.

     
     

    Projenin başında bulunan Simon Opel, elektrikli Audi RS3’ü yarış pistlerindeki teknolojilerin seri üretim araçlarına taşınması konusunda oldukça güzel bir örnek olarak nitelendiriyor. Bu araç, teknoloji transferi konusunda neler yapılabileceğini gösteren tekerlekli bir test laboratuvarı olarak görülüyor.

     







  • Sponsorun adını görünce aklıma bu geldi


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0-200 gt2 rs'ten iyi, 720s'le aynı seviyede.

  • 0-200 benim arabanın 0-100ünden 5 saniye daha hızlı 😀

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir porsche 917 değil, 0-200 km/h 5.3 saniyede tamalıyordu o araç.

  • bizim elemanda yapacaktı, herseçimde söz verip vazgeçiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrikli araçlar artık çok yaygınlaşmaya başladılar.Yakın bir gelecekte hava araçları özel jetlerinde motorlar yüzde yüz elektrik ile çalışacaklar tamamen temiz enerjiye geçmemiz gerekiyor hem geleceğimiz hemde bizden sonraki nesillere temiz bir dünya bırakabilmek adına küresel ısınmanın uçuşlara bile etkileri var örnek olarakhttp://mekjet.com/blog/76-iklim-degisikligi-kuresel-isinmanin-ucuslara-etkiler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.