Şimdi Ara

AUDI Test Sürüşü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli Audi Dostlarım,

    Bu bölümde Audi ile ilgili hertürlü test sürüşü ve aktivite duyurulacaktır. Ben aşağıda elimde bulunan test sürüşü araçları parkurumdan sizlere bahsedeceğim. Audi ile ciddi olarak ilgilenen arkadaşlardan test sürüşü için bana telefon yolu ile ulaşmalarını ve randevu almalarını isteyeceğim ki birlikte sürüş zevkini sizlere de tattırabileyim...

    Bu konu sadece İstanbul içinde geçerlidir. Şehirdışındaki arkadaşları diğer bayilerdeki Audi Danışmanı arkadaşlarıma yönlendirebilirim.

    Audi Şenyıldız Test Aracı Parkuru;

    A3 1.4 TFSI S-Tronic
    A3 1.6 8V Otomatik
    A4 2.0 TDI Multitronic
    A4 2.0 TDI Multitronic (Dolu Araç)
    A5 1.8 TFSI Multitronic
    A6 2.0 TDI Multitronic
    A6 3.0 TDI Multitronic quattro
    A8 3.0 TDI Multitronic quattro
    A4 (B7) 1.6 8V Manuel

    Bu araçlardan herhangibiri ile ilgiliyseniz fiyat teklifi ve test sürüşü için lütfen irtibat kurunuz.

    Test sürüşü yapan arkadaşların izlenimlerini de detaylı bir şekilde foruma yazmalarını rica ederim. Diğer hertürlü sorularınızda ilgili bölümlerde cevaplanacaktır.







  • başıma öyle işler geldiki birtürlü gelemedim yanına.inşallah önümüzdeki hafta ve haftalarda uğrayacağım.
  • 01.08.2008 - 11.08.2008 tarihleri arasında izinli olacağım değerli dostlarım. Mailimden ulaşabilirsiniz 24 saat bana...
  • AUDI A3 1.4 TFSI Stronic aracı denedim.
    AUDI Şenyıldız Yenikapı'da, yağmurlu bir İstanbul günüydü.
    (yetkililer sağolsun şemsiye ile bindirdiler araca, o kadar yağıyor idi.)

    Görüşlerimi maddeler halinde sıraladım.

    1. AUDI A3, AUDI geleneğinden olsa gerek risksiz bir araç, istediniz yerine açıp bakabilirsiniz, birleşim detayları, koltuk arkaları, altları, görüş açıları, bagaj gibi beğenmeme ihtimaliniz olabilecek tüm maddelerde size güven veriyor, o nedenle araca doğrudan bağlanabiliyorsunuz.
    2. Motor sesi yok denecek kadar az.
    3. Bir çok standart olması gereken özelliğin opsiyonel olması anlaşılabilir fakat negatif bir unsur. Örneğin, Cruise Control, ön kol dayama...
    4. 1.4 TFSI motoru düz vites olarak SEAT LEON'da da (TSI) denemiştim. Fakat bu motor benim görüşüme göre otomatik şanzıman (S-tronic) ile çok iyi sonuç veriyor..
    5. Vites geçişleri neredeyse hiç hissedilmiyor. Kesintisiz güç bu şekilde oluyor herhalde. Spor mod kullanım ile geçiş süreleri daha da daralıyor.
    6. Gaz pedalına tepki gerçekten çok iyi hatta gaz pedalına sonuna kadar tıklatınca (kick-down) araba hangi hızda olursa olsun sizi koltuğa yapıştırabiliyor.
    7. Yağışlı havada test için de birkaç riskli denebilecek hareket yapmama rağmen arabada hiçbir kayma, savrulma olmadı, sürüş olarak da çok güven veriyor.
    8. Ben önem verdiğim için söyleleyim müzik sistemi standart olmasına rağmen çok iyi. Kaldı ki 1000Euro gibi bir ilave ile BOSE sistemi de alabiliyorsunuz.
    9. Yakıt tüketimi şehir içinde 7.4 (GOLF'ten düşük), karbon emisyonu da çok düşük.
    10. Genel olarak ŞENYILDIZ'ın servisi Avrupa'nın en iyi AUDI servisi seçilmiş (satış danışmanının verdiği bilgiye göre).
    11. Fiyatı oldukça yüksek, standart olarak 30.000 Euro seviyesinde. Yaklaşık aynı özellikli GOLF'ten en az 10.000 YTL daha pahalı.

    Sonuç olarak tüm özellikleri açısından tercih edilebilecek ve uzun süre kullanılabilecek bir araç, fiyat dezavantajı aşılabilirse tabii ki.

    Edit :
    12. Denediğim araç 2 kapılı A3 idi. Fakat ben 4 (5) kapılı Sportback düşündüğüm için onu inceledim. Bagaj olarak hatchback ile sedan modellerin tam ortalaması gibi. Gayet yeterli, geniş ve derin.
    13. Stronic şanzımanda manuel moda geçtiğinizde vites değişikliklerini direksiyon arkasındaki kollarla da yapabiliryosunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackStar35 -- 1 Ağustos 2008; 13:44:44 >




  • Değerli Audi Dostlarım,

    Bahadır bey mükemmel bir yorum yapmış. Hem pozitif hem negatif yönler gayet iyi irdelenmiş.

    Birkaç fikir beyan etmek istiyorum;

    - Audi bir terzi edası ile otomobil üretir. Müşterisini alır ihtiyaçlarını belirler, üretimini programlar ve kişiye has otomobil üretir. Dolayısıyla Audi diğer markalarda olduğu gibi stabil ve standart paketler ile otomobil satmaz&satamaz. Ben sunrooftan asla hoşlanmıyorum, hoşlanan olabilir, olursa da fiyatını ödeyip bu aksesuarı satın alır. Ben herhangibir paket içinde sunroof satınalmaya mecbur tutulmam.
    Bir örnek daha, adamcağız 140 kg ağırlığında. Diyor ki; bu kol dayama ne gereksiz sığamıyorum koltuğa... Anlatabiliyor muyum?

    - Audi Şenyıldız Audi Twin Cup yarışmalarında Dünya 3. lüğü alarak 1 numaralı Çin ve 2. olan Almanyanın arkasındadır. Başarımızı inanılmaz SSH ekibimize borçluyuz. Onların muazzam kalitesine ben herzaman kefil olabilirim.

    - A3'ün fiyat farkı kalite farkıdır. Tek bir önerim var; Golf 5 ile A3 ün yan kapı genişliğini (uzunluk değil derinlik) ölçün. Bu bile kalite farkını ifade etmeye yeterlidir.

    Test sürüşü için taleplere hala SÜRESİZ olarak açığız. Lütfen bu konuda bana mail yazınız...




  • merhaba,
    Ben daha çok Q5 ile ilgileniyorum. O ne zaman gelecek Türkiye'ye ? Ne zaman Q5 test şürüşü yapabileceğiz ? Bu konuda bilginiz var mı? Yeni Q5 i Ekim'deki Autoshow'dan önce görebilecek miyiz ?
  • Q5 Autoshow'da standlarda olacak bildiğim kadarı ile. Kasım ayında da stoklara girmiş olacak tahminimce.
  • Q7 nin test aracı yok mu?
  • Maltepe Erel'de a3 tfsi stronic test ettim. 1,6 otomatik e kıyas olarak dağlar kadar fark var, mükemmel bir şanzıman. C segment diğer rakipleri arasında öne çıkan bir araç ve fiyatı malesef ülkemiz stndarlarına göre (ötv olayı) uygun ve hak ettiği bir rakamdır. Sonuç olarak 2. defa bir audi sahibi olarak audi'ye para ödenir... zira aracı ömür boyu olarak kullanmayacaksınız... 0 km bir audi'nin 1. yıl kaybınız modellere göre değişiyor, 10Bin€ ile 10Bin Ytl dir dolayısıyla:
    32Bin€ donanımlı bir A3 aldığınızda biryıl sonra aracı rahat eğer temiz kullanılmışş ise ve aracı max 20Bim km de tutarsak rahat 25Bin€ satarsınız... Rakiplerinden söz edersek örnek olarak donanımlı bir astra aynı temizlikte aynı kilometrede bir aracı basic versiyonun 2-3bin YTL üzerine satabilirsiniz. yani aracı 45Bin YTL 0 km fiyatı olarak belirlersek 1 yıl sonra ancak 32Bin ytl'eye zor satarsınız. Aradaki fark şudur Astra daki kayıpla Audi'de kayıp aynıdır yani cebiniz yanmayacak. Sadece audi alırken baştan fazla ödüyorsunuz satarkende fazlasına satıyorsunuz... Audi'nin neresi pahalı anlamadım?!




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.