Şimdi Ara

Auris mi, C4 mü ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
4.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • focus al
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eray2658

    Hocam çok sağolun sizi yordum ama son olarak C4 le ilgili kronik bir sorun biliyor musunuz acaba? Tanıdıklarım genelde Citroen alınmaz diyor.

    Ben iki aracı da şahsen iyi tanıyorum. Bu kıyasta kesinlikle C4 derim.
    Ancak C4 de mükemmel değil. Özellikle arka süspansiyon sorunu var. Derin çukurlara girdiğinizde arka tarafdan baya bir ses geliyor.
  • loutrec_ kullanıcısına yanıt
    Eyv. hocam sağolasın yararı dokundu bu bilgilerin teşekkürler. Evet yetkili servis konusunda yetersiz olduklarını bende duydum ama bakalım kısmet birazda bu işler.
  • bLooP B kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Peki tüm C4 lerde var mı bu sorun ? Varsa da nasıl çözülebilir ?
  • stresli adam S kullanıcısına yanıt
    Focus eski kasa hoşuma gitmiyo, yeni kasada çok pahalı o yüzden eledim
  • Evet var.
    Bi çözümü yok bildiğim kadarı ile. C4 forumlarında ekstra amortisör alıp çözmeye çalışanları okudum ama pek başarılı olduklarını sanmıyorum.

    Ancak şu da var bu soruna takılıp kalmaya gerek yok. Her çukurda aynı etki olmuyor. Bunun dışında o paralara alınabilecek en konforlu en donanımlı yalıtımı vs düzgün, tasarımı iyi araçlardan biridir. Ve gerçekten az tüketiyor.
  • Auris derim ben
  • bLooP B kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkürler sağolun
  • Nedenini de yazarsanız sevinirim
  • dizel auris in sorunları çok diye biliyorum, benzinli auris alın derim. ilerde değer de kaybettirmez. c4 de güzel araç ancak citroen piyasası malum, satarken ciddi bir değer kaybı yaşarsınız diye düşünüyorum. c4 ün kronik sorunları hak. bilgim yok.

    tip olarak c4 auristen çok ama çok daha güzel, iç mekanda da aynı şekilde..

    mutlaka test yapın iki araç içinde, içinize iyice sinsin alacağınız araç :) , şimdiden hayırlısı olsun hakkınızda...
  • eray2658 E kullanıcısına yanıt
    1.4D Auris ya da Corolla alınacak son araç olmalı bence. Dik bir yokuşta aracın içinde 4 kişi ile kalkması bile çile olan bir araç. Bu araç sorunsuz olsa ne olur sıkıntı çıkarmasa ne olur piyasanın eşeği resmen. Ama benzinlide auris iyi bir motora sahip.

    C4 çok bilmemekle birlikte gördüğüm kadarıyla hem iç hem dış görünüş olarak auristen daha güzel ve daha yeni bir tasarıma sahip. Motor yönü auristen kat kat üstün bir araç olduğu kesin.

    Sorunsuzluk deyince her nedense benim aklıma hyundai geliyor asla üzmez sahibini ki 2013 yılı dünyanın en çok satan 2-3 aracından biri elantra. Hem yeni kasa, hem çok şık hem de güçlü. Bence bu listede başı çeker.

    Piyasasını bilmiyorum ama i30 da çok güzel araçtır. Elantradan daha güzeldir benim gözümde.

    Cruze kendi aracım ve cruze da tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bbbhdr -- 3 Kasım 2013; 11:33:37 >




  • merhabalar c4 kullanmadım; ama almaya niyellenip araştırdığım bir araç. bir kaç ufak tefek arıza dışında kr. sorun olmadığını biliyorum. (hız kadranı ile ilgili bi malzeme bozuluyormuş felan)
    motor ve yürüyeninde çok arıza olduğunu sanmıyorum 1.6 hdi, 1.6 tdci, 1.16d deki dizel motor hep bu motorun ufak tefek değişik halleri. citroen bu motorru 8v ve 112 hp olarak kullanıyor. ve çok daha az yakıyor.
    konfor ve ses yalıtımı olarak üstün ancak yumuşak süspansiyonlar virajda konforda olduğu kadar başarılı değil.

    aurisi kullanmadım ama babamın d4d 1.4 corollası var. 2500 devirin üstünde 120 ile gidebiliyor (yanlış hatırlamıyorsam) bu yüzden uzun yolda benim gibi 120 km ile seyrediyorsanız 5-5.5 lt (yola göre tabi) ortalama yakıyor. ve araç hantal. arkadaşımın eski jenerasyon 1.6 tdci focusu (c4 motoruna benzer diye örnek veriyorum) d4d corollayı yer bitirir(bence sadece 0-100 e göre kıyaslama çok mantıklı değil). ancak sakin kullanımda çok çok az yakan bir araç. hız sabitlemmesinin olmaması benim için büyük bir eksik. kaymak asfaltta çok sessiz iken dişli asfaltta 120 ile kullanırken sesinizi yükseltmeden yanınızdaki yolcu koltuğu ile iletişim kuramazsınız. birde d4d 1.4 ler yağ yakıyor. babam gibi 2500 devir görmeden vites değişen ve 800 km yolu 12 saatte alan sakin kullanan biriyseniz sorun yok. toyota sizi memnun edecektir. c4 te gerçekten az yakıyor bu arada. bu sınıfta birde dci ler az yakıyor ama o da konu dışı.

    benim 1.6 mondeom var lpg li kullanıyorum. yakıtım dizellerden 2-3 kuruş aşağıda veya yukarıda.akaryakıt fiyatına göre değişiyor. bagaj ihtiyacı fazla yoksa ben lpgli raçtan yanayım.
    kendim tercih edecek olsam bu fiyata 112lik dizel c4 veya benzinli auris +lpg, focus +lpg, düşünürüm.

    2 sene kadar accent era kullandım
    i30 ve elentranın test sürüşlerini yaptım. bence hunday daha çok ekmek yemeli. cruz denedim fazla yakmasına karşın hundaylara göre daha tok bir araç. (bu yorumum bana özel subjektif bir yorumdur katılmayana saygı duyarım)
    allah gönlünüze göre versin.




  • Selamlar daha once 2008 auris elegance kullanmis simdide c4 112 confort plus kullanicisi olarak birkac sey yazayim...
    Aurisi 60.000 de sattim cunki aracim pas tutmaya başladı servis onceleri tas izinden dolayi arac paslanmis desede mahkemelik olunca araci boyayabileceklerini soylediler bende arabayi sattim. Aurisin en sevdigim yonu direksiyonu idi cunki elektrik motor destekliydi. Yaklasik 2 yildir kullandim oyle aman aman bi arizasi cikmadi...
    C4 ise 1.5 yildir kullaniyorum aracin sigorta kutusu garantiden degisti cok sukur şimdilik bir sıkıntı yasamadim.
    C4 un dizel motoru bi harika rampalarda bayilmadan cikabiliyorum hatta gumushane trabzon arasindaki zigana gecitini 130 km sabitleyip ciktim ustelik aracda 4 kisi ve yari dolu bagajla
    Auriside ayni sekilde kullandim ama c4 1 adim ondeydi belkide dizel motorun torku ile alakali bi durum.
    C4 de mcp sanzimanin 1 ile 2 arasinda bazen kararsızlığı disinda bi sikayetim yok.
    Eger c4 alacaksiniz 2.el almaya bakin... Hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan


    quote:

    Orijinalden alıntı: eray2658

    Hocam çok sağolun sizi yordum ama son olarak C4 le ilgili kronik bir sorun biliyor musunuz acaba? Tanıdıklarım genelde Citroen alınmaz diyor.

    Ben duymadım. Abimiz kullanıyor onu haberdar edeyim sana fikirlerini sunacaktır. Bu arada toyotayı kötülüyor sanmayın Şuan 1.6 benzinli corolla kullanıyorm. 20 gün önce aldım.

    Konu sahibini bilgilendirdim Şirvan kardeşim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eray2658

    quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan

    O kasa auris dizel sorunsuz değil. bunun yerine benzinli 132 bg versiyonunu tercih edebilirsiniz. İllede dizel derseniz bence c4 alın. Daha iyi bir motoru var tartışmasız.

    Aurisin ne gibi sorunları var acaba ? Birde C4 ün 92 bg liği alınır mı sizce ?

    Yag yakiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eray2658 E kullanıcısına yanıt
    Madem ki manuel dizel diyorsunuz ,saydıklarınız arasında C4 derim. Ancak Focus a da bakmanızı tavsiye ederim.
  • Alaskalı Suikastçi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için.İkinci el alacağım için c4 çok fazla kaybettirmez diye düşünüyorum ve test en mantıklısı olucak yarın başlıcam dolaşmaya.C4 e iyice kanım ısındı sizlerde böyle deyince Amin sağolun..
  • Bbbhdr B kullanıcısına yanıt
    Siz de çok vurmuşsunuz 1.4D ye hocam Evet haklısınız 1.6 110 hp lik bir dizel motoru olsa süper olurdu.Benzinli Aurisler çok pahalı geldi bana o yüzden ona o parayı vericeğime ne olursa olsun dizel alırım diye düşündüm. Elantrayı da sildim bu arada çünkü madem benzinli alıyorum biraz ucuz olsun dedim ve benzinli olarak sadece Cruze kaldı aklımda. Yarın balmumcudaki şubelerine gidip test edicem kısmetse.Teşekkürler..
  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.. Şimdi kısmetse en az 4 sene civarı binerim diye tahmin ediyorum alıcağım araca. Hal böyle olunca C4 acaba ilerde sorun çıkarır mı diye endişem vardı ama artık iyice C4 e kaydım. Abimde clio vardı 6 sene evvel, illallah ettirdi açıkçası O yüzden bir antipatim oluştu fransız araçlarına ama C4 kalitesini belli ediyor gerçekten. Toyota dememin nedeni de biraz aile baskısı (4 amcam da japon arabası kullanıyor ) ve japon oluşu açıkçası. Fiyatı ve yakıtı da makul göründüğünün etkiside var tabi.
    Artık son bir bayilere gidip test yapıcam.Gönlüm C4 den yana,bana en çok gidicek araç C4 gibi duruyor.Olmazsa da benzinli bir araç olarak Cruze veya başka bir araç olur.
    Teşekkürler cevap için..




  • bayhakan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler çok sağolun.. İki aracıda kullanmış birinin yorumuna ihtiyacım vardı. O zaman inşallah temiz bir C4 alabilirsek çok iyi olacak. Aslında zaten Auris alırsam önceki kasa olmuş olucak bunuda göz önünde bulundurmak gerek
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.