Şimdi Ara

Auto Light (Otomatik Far)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar nihayet Auto Light (Otomatik Far) işini hallettim... Uzun bir süredir konu hakkında araştırma yapıyordum. Piyasada bulunan tüm markaları yakından inceledim. Piyasada bulunan markalar beni tatmin etmiyordu. Beğenmediğim konu ise özellikle "Follow me" (Takip Aydınlatması) özelliği oldu. Volkswagen'in kullanmış olduğu standart donanımda bulunan bu özellik, Araç kapılarının kumanda dan açılması ile farların açılmasını ve iç aydınlatma lambalarının yanmasını sağlıyor. Bir çok markada bu özelliğin bulunup bulunmadığını sordum, aldığım cevap ise Accord için mümkün değil...... Bazılarınız için bu özellik çok önemli olmasada benim gibi site kapalı garajını kullananlar için önemli bir unsur olduğu kanaatindeyim.

    Araştırmlarım sonuç verdi ve nihayet %100 Yerli Sermaye ile üretilmiş, %100 Türk Mühendisinin kendisininde yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak üzere tasarlanmış ve piyasa fiyatlarından kısmen daha ucuz bir ürün buldum. İnternetten yaptığım araştırmada ürünü değişik alışveriş sitelerinde bulmak mümkün.. Reklamının çok iyi yapılmadığını, ürünün tanıtımının yapıldığı web sitesininde çok çok gösterişli olmadığı hemen fark ediliyor. Piyasadaki muadilleri arasındaki en büyük fark ise %100 programlanabilir olması... İstediğiniz şekilde özelleştirebileceğiniz bir programlama kabiliyetine sahip. Özellikle zaman ayarlamaları çok başarılı. Farlarınızın yanmasını istediğiniz aydınlık oranından başlayarak, köprü ve garaj çıkışından aydınlıkta ne kadar süre ile yanmasına kadar programlayabiliyorsunuz, ayrıca gece aracınızı kumanda ile açtığınızda yanmaya başlayan farlarınız, kontak anahtarının açılması ile kapanıyor ve akü gücünün düşerek marş dinamosunu zorlamasını engelliyor, motor çalışır çalışmaz siz hiç birşey yapmadan farlarınız yine sizin belirlediğiniz sürede yanmaya başlıyor. Güzel özelliklerden bir taneside hava kararmaya başladığı zaman önce park lambalarını hava daha da karardıkça kısa farlarınızı yalıyor ve tabiki tüm bunların zamanlamasını bizzat sizede yapabiliyorsunuz. Kendisi bu ayarları yapmak istemeyen kullanıcılar da düşünülmüş ve cihazın hafızasına birde default ayarlar yapılmış. Ürünü internetten incelerken bu kadar detaylı bilgilere ulaşamamıştım. Cihazı taktırmak üzere internette gördüğüm telefon numarasını aradım ve ürünün üreticisi mühendis ile telefonla görüştüm. Kendisi Ankara da yaşayan ve çok değişik fikirleri olan idealist bir Elektronik Mühendisi.... Ürünü taktırmak üzere Ankarada bulunan Yetkili Montaj Atölyesinde buluştuk, cihazın montajı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Bu esnada uzun uzun sohbet ettik. Cihazın tüm özelliklerinin programlanabilir olması ve kendinize göre özelleştirebiliyor olmanız benim en çok beğendiğim özelliklerinden biriydi. Aşağıya ürünün özelliklerini yazacağım. Henüz 2 gündür kullanıyorum. Zaman içerisinde öğrendiğim ve tespit ettiğim tüm ayrıntıları ayrıca paylaşacağım.


    KULLANIM ŞEKLİ

    Kontak açıkken sensörün arkasındaki gizli tuşu kullanarak 11 farklı mod ta sistemi çalıştırabilir ve kendi ayarladığınız ışık seviyesinde park ve kısa farlarınızın çalışmasını sağlayabilirsiniz.

    MOD 1:

    Sensörün arkasındaki tuşa 1 defa basıp bırakırsanız.Sistem açık ise kapanma sinyali verip devre dışı kalacaktır. Kapalı ise devreye girecektir. Devreye girdiğinde park ışıklarınızı 4 saniye açık tutar.

    MOD 2:

    Sensörün arkasındaki tuşa 2 defa basıp bırakırsanız. Sistem kendi ayarladığınız ışık seviyesinde park ve kısa farlarınızı açıp kapamaya başlayacaktır.

    Park ışık ayarı nasıl yapılır?

    Park ışıklarınızın yanmasını istediğiniz bir aydınlıkta sensörün arkasındaki tuşa yaklaşık 2 saniye basili tuttuğunuzda gösterge aydınlatmanızın ilk sinyalinde elinizi tuştan çekiniz. Sistem o an ortamdaki ışık seviyesini hafızasına kayıt edecektir.

    Kısa far ayarı nasıl yapılır?

    Kısa farlarınızın yanmasını istediğiniz bir aydınlıkta sensörün arkasındaki tuşa yaklaşık 5 saniye basili tuttunuz. Gösterge ışıklarınız önce park ışık seviyesi için sinyal verdiğinde tuşa basmaya devam edip ikinci sinyal den sonra elinizi tuştan çekiniz. Sistem o an ortamdaki ışık seviyesini hafızasına kayıt edecektir.

    MOD 3:

    Sensörün arkasındaki tuşa 3 defa basıp bırakırsanız. Sistem hafızasına kayıtlı olan standart ayarları kullanacaktır. Bu mod ta park ve kısa farlarınızın yanma seviyesi en yüksek ayardadır.

    MOD 4:

    Sensörün arkasındaki tuşa 4 defa basıp bırakırsanız. Sistem hafızasına kayıtlı olan standart ayarları kullanacaktır. Bu mod ta park ve kısa farlarınızın yanma seviyesi orta ayardadır.

    MOD 5:

    Sensörün arkasındaki tuşa 5 defa basıp bırakırsanız. Sistem hafızasına kayıtlı olan standart ayarları kullanacaktır. Bu mod ta park ve kısa farlarınızın yanma seviyesi en düşük ayardadır.

    KURULUM AYARLARI

    Kurulum ayarları aracınızın özelliğine ve sizin tercihinize göre 1 kere yapılması yeterlidir.Kurumlum ayarlarını istediğiniz zaman sizde kolayca değiştirebilirsiniz.



    MOD 6:

    Sensörün arkasındaki tuşa 6 defa basıp bırakırsanız. Sistemin yol gösterme süresi 5 saniye olarak ayarlanır.

    MOD 7:

    Sensörün arkasındaki tuşa 7 defa basıp bırakırsanız. Sistemin yol gösterme süresi 10 saniye olarak ayarlanır.

    MOD 8:

    Sensörün arkasındaki tuşa 8 defa basıp bırakırsanız. Sistemin yol gösterme süresi 15 saniye olarak ayarlanır.





    MOD 9:

    Sensörün arkasındaki tuşa 9 defa basıp bırakırsanız.Sistem kontağı açtıktan sonra marşa basarken farlarınızın kapalı kalması için 5 saniye sonra devreye girer.

    MOD 10:

    Sensörün arkasındaki tuşa 10 defa basıp bırakırsanız.Sistem kontağı açtıktan sonra marşa basarken farlarınızın kapalı kalması için 7 saniye sonra devreye girer.

    MOD 11:

    Sensörün arkasındaki tuşa 11 defa basıp bırakırsanız.Sistem kontağı açtıktan sonra marşa basarken farlarınızın kapalı kalması için 9 saniye sonra devreye girer.







  • maliyetini de belirtmeniz faydalı olacaktır.
  • 110 cihaz+40 tl işcilik

    arkadaşın araç 2004 accord oldugu için far yapısı farklı oldugundan işçilik fazla .Alt model araçlarda işcilik daha ucuz.Ben istanbulda bunu takabilecek kaliteli elektirikçi arıyorum.
  • Cihaz 3 değişik model de satışa sunulmuş durumda, Reklam yaptığımı düşünmemeniz için fiyat ve marka özellikle belirtmedim.
    Cihazların özelliklerine göre fiyatlar 55TL 95 TL 110 TL olarak değişiklik gösteriyor. İşçilik konusunda ise; Accord (2003-...... serisi ) için montaj ve işçilik uzun sürüyor ve zahmetli. bu nedenle işçilik fiyatı yükseliyor. Her Marka ve Model araca uygulanabiliyor ve toplam işlem süresi 20-45 dk arasında değişebiliyor....
    quote:

    Orjinalden alıntı: BMW 528

    110 cihaz+40 tl işcilik

    arkadaşın araç 2004 accord oldugu için far yapısı farklı oldugundan işçilik fazla .Alt model araçlarda işcilik daha ucuz.Ben istanbulda bunu takabilecek kaliteli elektirikçi arıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gok@lp -- 9 Haziran 2009; 16:28:40 >
  • ben gökalp arkadaşımızın yaptırdıgı kişi ile görüştüm gerçekten ne yaptıgını bilen bir arkadaş. kendim istanbul için bakıyorum cuma günü arabayı temizlige verecegim oraya yaptırabilirim diye düşünüyorum.
  • pm'den link yollarmısın?
  • Sensörün arkasındaki tuşa basarken sayıları karıştırıp kaç defa basıp bıraktığımızı unutursak ne olacak?
  • anlamakta zorlanıyorum; hava kararınca farları açmak kaç kalori kaybettirirki bununda otomatiğinin peşindeyiz
  • Hani bazı baykuş gözlüler var ya; "BEN GÖRÜYORUM" bahanesine sığınıp far yakmadan dolaşırlar karanlıkta. GÖRÜLME'nin görmekten daha önemli olduğunu bilmeden. Esas onların arabalarına lazım bu far sensörleri. İş duygusallıktan çıkacak ve kurala bağlanacak...
  • bazı avrupa ülkelerinde gecede gündüzde far yakmak zorunlu, hatta bir çok marka bu ülkeler için, farları direk kontağa bağlı üretiyor, bastınmı kontağa farlar açılıyor, kontağı kapatana kadarda açık kalıyor, al sana far sensörü
  • Sensörlükten çıkmış o iş, metazori olmuş. Ülkemizde de uzunyolda yakmak kanunen mecburi ama kime bu kanunlar kemanlar klarnetler????

    Hatırlar mısınız, 80'li yılların volvolarını? İsveç, Norveç'ten gelen gurbetçilerinkilerde görürdüm. Ön parklar çok büyük ve müstakil olurdu, Doğan-Şahinin ön sinyalleri gibi ve gündüz bile içlerindeki kuvvetli lambalar yanardı.

    O zamanlar hep adamlar açık unutmuş veya özellikle yakıyorlar zannederdim. Sonradan çaktım köfteyi tabi.
    O ülkelerde sürekli yağmur ve sis olduğu için parklar hem kuvvetli ışıklı hem de direkt kontağa bağlı üretiliyormuş volvolarda.... (bir demet nostalji)

    240GL 1983 model...

     Auto Light (Otomatik Far)




  • çince yazmaktan kolay olsa gerek kemal abicim.



    quote:

    Orjinalden alıntı: caucass

    anlamakta zorlanıyorum; hava kararınca farları açmak kaç kalori kaybettirirki bununda otomatiğinin peşindeyiz
  • mrb arkadaslar su otomatik far işi hosuma giitti bu sistem tamamen guvenılırmı ve nerd bulup taktıra bilirim simdiden sagolun
  • farları kendin yaksan olmuyormu
  • Ne güzelde yazmışsınız far sensörü hakkında yorumlarınızı...
    Herşey güzel hoş Fakat far sensörü bağlatacak arkadaşların dikkatine ; Eğer aracınızda xenon varsa SAKIN taktırmayın.

    Sebebine gelince ; Far sensörü tünel, alt geçit, hava karardığında,kapalı otoparka girdiğinizde vs..vs.. otomatik olarak far kolunu siz açmadan devreye girecektir.
    Fakat eğer araçta xenon varsa En geç 1hafta içinde basaltlarınıza elveda diyin.
    Çünkü far kolunu açmadan farlarınız yandığında direk olarak balasta zararı var.(xenon beyni)
  • yok arkadaşlar bu farlı bişey bide fiyat olarak belirtilen fiyatlar çok uygun bence araçta bu tip aksesuarlı araçların bozulduğun ne kadar ücret talep ettiklerini önemsersek fiyat makum sitesinide iyice inceledim açıklamada yazılımın çok iyi derece yazıldığı belirtiliyor ki asıl önemli olan budur bence zaten sitedeki açıklamaları okursanız buna onay verirsiniz zaten basit bir sistem
    sistemin zorlu olan tarafını mühendis programına güveniyor bu kadar işide sanki siz far aç park aç gibi direk klonluyor bu devreyi modülü herkez yapabilir önemli olan yazılım ilgilenmeye değer bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CRe

    Ne güzelde yazmışsınız far sensörü hakkında yorumlarınızı...
    Herşey güzel hoş Fakat far sensörü bağlatacak arkadaşların dikkatine ; Eğer aracınızda xenon varsa SAKIN taktırmayın.

    Sebebine gelince ; Far sensörü tünel, alt geçit, hava karardığında,kapalı otoparka girdiğinizde vs..vs.. otomatik olarak far kolunu siz açmadan devreye girecektir.
    Fakat eğer araçta xenon varsa En geç 1hafta içinde basaltlarınıza elveda diyin.
    Çünkü far kolunu açmadan farlarınız yandığında direk olarak balasta zararı var.(xenon beyni)




    Sayın CRe; Yazdığınız yorumu bilerek mi yazdınız, bilmeden mi yazdınız emin olamadım.. Sanki biraz sallama var gibi... Zira, söz konusu sistemi 6 (Altı) aydır kullanıyorum. Aracım Accord 2.4, doğuştan xenon'lu.... kullandığım süre boyunca ve hala hiç bir problem yaşamadım... Merak eden arkadaşlar için evimin kapalı garajı mevcut ve her zaman kapalıya park ederim, ayrıca iş yerimde de kapalı mevcut ve yine hep kapalıya park ederim... 6 ayda gece gündüz karma yaklaşık 20.000 km yol kat ettim. yani sistemi bi hayli fazla zorladım diyebiliriz. hiç problem yaşamadım... xenon farlarda problem yaptığına katılmıyorum. belki bunu söylemek için hala çok erken ama arkadaşın bahsettiği gibi 1 hafta da yanar, biter kül olur yorumuna katılmıyorum.... Tecrübe ile sabittir.....




  • Orjinal xenon bu sistemden etkilenmez diye yazmayı unutmuşum.
    Sallama falanda yapmadım...
    Bu far sensörü yüzündende çok beyin değiştirdim müşteri araçlarında.
    Bilmeden yorum yapmam,Bilmediğim bişi için idda etmem.

    Sonradan takılan xenonlar için bu sistem tehlikelidir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CRe

    Orjinal xenon bu sistemden etkilenmez diye yazmayı unutmuşum.
    Sallama falanda yapmadım...
    Bu far sensörü yüzündende çok beyin değiştirdim müşteri araçlarında.
    Bilmeden yorum yapmam,Bilmediğim bişi için idda etmem.

    Sonradan takılan xenonlar için bu sistem tehlikelidir...

    Sayın CRe; Düzeltmen için tşk ederim. Orjinal xenon lu araçlarda sorun yaratmadığını "bir bilen" in onaylaması güzel. benimde içim rahatladı. Zira yukarıda yazdığıma bakarsan 6 aylık sürenin yorum yapmak için erken olduğunu yazmıştım. Sonraran xenon taktıran arkadaşların bu sistemi çok daha iyi incelemesi ve muaddil araçlarla kıyaslayarak taktırması tavsiye olunur. Kazasız Sürüşler Dilerim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CRe

    Orjinal xenon bu sistemden etkilenmez diye yazmayı unutmuşum.
    Sallama falanda yapmadım...
    Bu far sensörü yüzündende çok beyin değiştirdim müşteri araçlarında.
    Bilmeden yorum yapmam,Bilmediğim bişi için idda etmem.

    Sonradan takılan xenonlar için bu sistem tehlikelidir...


    Sonradan taktırdığım HID marka Çİn malı Xenonlarımı, 16 ay boyunca otomatik far sensörüm ile kullandım ve hala kullanılıyor..Bu güne kadar ne balastlarda ne de ampullerde hiç ama hiç bir sorun yaşamadım..(Araç:Yeni C5)

    Bence böyle kesin ve net konuşmanız doğru değil..Her xenonda veya her araçda olacak diye birşey yok..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.