Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
146.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ya avatar a takılanlar var
    avatar özel bi isim değil ki bi sürü yerde kullanılan bişi

    quote:

    anime olan daha piyasada yokken james abimiz copyright almis


    avatar yokken bu adam vardı haksızlık yapmayın


    bursada sanırım imax yok izleyemicez demek ki
  • Arkadaşlar 3D filmleri izliyenler normal filmleri izlediğinde benim gibi bir eksiklik hissediyorsa yalnız değilsiniz yada ben yalnız değilim...3D filmeri sinemada gözlüklerle izlediğimden beri her sinemaya gittiğimde bir sıradanlık hissiyatına kapılıyorum ve 2D filmlerin artık nekadar sıradan ve eski kaldığını görüyorum.Bu sene 3D olarak bolt-sevgılıler gunu katliamına gitsemde filmler ne kadar basit olsada 3D, filmi inanılmazlaştırıyor...

    JAMES CAMERON'un açıklamalarını okuduktan sonra 3D sinemaya gerçekten bir film hazırladığını anladım ve şuan inanılmaz heyecanlandım.Beni anlıyanlarda benim kadar şimdiden heyecanlanmıştır.3D sinemada yenilik demek şuana kadar dünyada hiç görülmemiş yeni bir sinemacılık anlayışı ve yeni bir teknolojiyle insanların beynine işlemek demek..

    Gişede çok fazla hasılat yapıcağına inanıyorum ve bu filmi 3D filmlerin ANAsı olarak görüyorum şimdiden bakalım J. Cameron 10 senedir niçin beklemiş?

    Hepimiz yeni bir çağın başladığını görebiliceğiz ne kadar şanslıyız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendenbenden -- 19 Mart 2009; 1:43:44 >




  • quote:

    We have been waiting for this movie more than ten year since titanic. After all the funs deserves a better story from Cameron. But all he did is to imitate kevin cosner's dances with the wolves and mixed it with ailens and matrix theme here is long waited avatar picture. The indians in the dances with the wolves becomes na'vis this time. They nearly have the same culture ,same respect to the nature . They seems primitive like indians but in reality they are really very wise not like the white man:) This time the invaders is a large company called the consorsium instead of the white man. And just like in the matrix our characters sits on chairs and links to their na'Vi like genetic avatar bodies. Our hero Josh falls in love with a native woman (just like costner's character). She teaches him their culture and our josh starts to leave like a native. Kevin joins the indians for big event of the year the buffalo hunt. Guess what? Josh joins the na'vis for the big ailen animal hunt. Besides these things we learn at very end of the movie that the planet pondora has bio-internet system that controls all the animals and the na'vis around the planet.
    This bio-mind rules the planet which is similar to skynet in some ways.
    Not a new stuff I mean. Just a mixture of a couple of few movies and same old theme.


    Kısaca çeviriyim;
    Yukardaki yazıda Bu filmi 10 senedir taa titanicten beri beklediklerini fakat hayal kırıklığına uradıklarını söylüyorlar çünkü Cameron Matrix-Termi-Kurtlarla Dans gibi filmlerin birleşiminden bir hikaye çıkarmış ve AVATAR adlı filmde bu filmerdeki felsefe ve sahneleri değiştirip ama baz alarak kullanmış.na'Vi adı verilen halkı kızılderililere benzetmiş,pandora gezegenini işgal eden insanları americayayelken açan ve kızılderilileri köleleştirmeye çalışan beyaz adamlara benzetmiş deniliyor ayrıca na'Vi'lerin avatarlarnına matrixdeki gibi link sistemiyle bağlı olmasındanda bahsediyor.




  • ilginç
  • Filmin afişi bile bana tüyler ürpertici geldi.
    JAMES CAMERON'S AVATAR
  • Yeni Resimler,ne bulursak artık paylaşalım

    Navi karakterinin konsept tasarımı

     Avatar (2009) | James Cameron

     Avatar (2009) | James Cameron


    setten kareler


     Avatar (2009) | James Cameron

     Avatar (2009) | James Cameron

     Avatar (2009) | James Cameron



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 19 Mart 2009; 21:12:53 >




  • İnsanı meraklandırıyorlar.
  • demek türkiyede sadece 2 sinema bu filmi gösterebilecek atlarım otobüse gelirim vallaha
  • hangi ikisi-_?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sendenbenden

    hangi ikisi-_?

    AFM IMAX ANKAmall-Ankara
    AFM IMAX İstinyePark-İstanbul-Avr.
  • İstinyedeki 3D mi? Bilmiyordum bak ben onu KANYON'a gidip duruyordum püüü...
  • UBISOFT firması filmin vizyona girmesinden hemen sonra oyununu piyasaya süreceğini açıklamış.

    Avatar'ın Oyunu Olacak
    Oscar ödüllü yönetmen James Cameron'un 2009 yılında gösterime girecek olan Avatar filmi, daha gösterime girmeden bilgisayar oyunu olacak. Dünyanın en büyük bilgisayar oyunu şirketlerinden biri olan Ubisoft, Avatar'ı, film gösterime girdikten sonra piyasaya sunacak. Şirket yetkilileri filmin çok zengin bir senaryoya sahip olduğu için tercih edildiğini söylüyorlar. Şirketin filmi bir bilgisayar oyununa dönüştürmesi,Avatar'ın başarısı hakkında daha şimdiden önemli bir ipucu sunuyor.http://www.film.gen.tr alıntı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 20 Mart 2009; 21:15:01 >
  •  Avatar (2009) | James Cameron


    James Cameron'un Avatar'ı hakkında merak edilen konulardan birisi de filmin bütçesiydi. Yıllardır geliştirilen teknolojinin masrafı bir yana, sırf bu filmin ne kadar tutacağı da epeydir merak konusu. Time Magazine'den Josh Quittner, ilk olarak 300 milyon Dolar civarında bir bütçeden bahsetti.

    Ancak birkaç saat sonra, bu sayı, 200 milyon olarak düzeltildi. Bunun film stüdyosundan gelen baskılar ile düşürüldüğü üzerine fikirler var. IMDB'ye göre, Pirates of the Caribbean: At World's End şimdilik en pahalı film konumunda. Ancak tek bir filmle gelmiş geçmiş en yüksek gişe gelirini elde eden yönetmen için milyon Dolarlar feda diyen bir stüdyonun varlığı da herkesçe biliniyor.

    Time Magazine'den Quittner, aynı zamanda şanslı bir azınlığın da üyesi olmuş durumda. Avatar'ın görüntülerini görmek gibi bir şans bu. Gördüklerini şu cümlelerle açıklıyor:

    "Neyin gerçek, neyin animasyon olduğunu anlayamadım. 3 metrelik o mavi dostumun gerçek olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sahneler ertesi sabah hala aklımda, hala cezbediyor, içine çekiyor. Pandora'ya geri dönebilirim."

    Spielberg'in ise gelmiş geçmiş en büyük live-action ( gerçek oyuncularla çekilmiş- canlı çekim) 3-D aksiyon filmi olduğunu söylediği film için Cameron ise ısrarla, 3-D görüntülerin daha fazla nöronu uyardığını ve bu nedenle seyircinin hem filmin içine daha iyi girdiğini, hem de çıktıktan sonra sanki içinde yaşamışçasına olayları hatırladıklarını belirtiyor.


    Kaynak:Sinemaestro.com




  • "Neyin gerçek, neyin animasyon olduğunu anlayamadım. 3 metrelik o mavi dostumun gerçek olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sahneler ertesi sabah hala aklımda, hala cezbediyor, içine çekiyor. Pandora'ya geri dönebilirim."



    Napıyosunuz siz ya?
    Adam çılgın profesör gibi acayip şeyler yapacak.

    Benim anladığım bu adam filmi çekmeden çok önce insan psikolojisini ve beynin fonksiyonlarını baya bi araştırmış. Yani filmin seyirci tarafından gerçek gibi algılanabilmesi için elinden gelen her şeyi yapacak gibi. Beyin sonuçta göze ne gösterirseniz ve beyin bunu nasıl algılarsa ona inanır. Yani hiç olmayan bir şeyi bile sanki yanınızda gibi görebilirsiniz. 3D işini biraz daha ileri götürecek anlaşılan. "Kar yağıyorsa karı hissedeceksiniz" lafından ben bunu anladım.
    Merakla ve dört gözle bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 21 Mart 2009; 22:15:44 >








  • Valla tam olarak neyle karşıyayız bilmiyorum acayip bir deneyim olacak bu film.Gerçektende üstün bir çalışmanın ürünü ve teknik seviyesi çok çok yüksek olacak orası kesin.Vizyona girdiği gün denilen kadarsa manşetler "Sanal gerçeklik hiç bu kadar gerçek olmamıştı" gibi deyişlerle göze çarpacak gibi.Valla meraklandık iyice neye benzicek, nası olcak....

    paylaşımlar için tşk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 22 Mart 2009; 0:13:38 >
  • adam bu filmle sinema tarihini degistirmek istiyor arkadaslar olay burada.

    bu film icin sirf abd de IMAX studyoları yenileniyor. yani ankara ya, istanbul a gitmekte cozum degil. ozel imax studyoları var.

    sinema sektoru de isin icinde, cunku blu-ray, dvd derken insanlar evlerinde sinema izlemeye alıstı. james cameron un 3 boyutlu goruntu ve ses deneyimi sayesinde insanlar evlerinden cikip sinemaya gitmeye mecbur olacak.

    bu film cok cok ozel ve onemli bir film. 2001 a space oddseyy den bile onemli bir film geliyor teknik anlamda. biz sırf hakkı ile izlemek icin londra ya gitmeyi dusunuyoruz. abd cok pahalı tutar ama ucuz ucak ve vize ayarlanıp, ingiltere de pekala izlenebilir. londra da IMAX salonlarının yenilenecegini sanıyorum. bizde cok zor.
  • Aklıma çizgi film olan Avatar geldi, onun filmini çekiyolar sandım ama bu da iyi filme benziyo, ilgimi çekti bayağı..
  • açıklamalar bayağı iddaalı. bakalım ne gelecek bunca sözün ardından merakla bekliyoruz.
  • umarim Türkiye de her sinemada gösterime girer, yoksa dvd olara beklicez mecbur, böyle bir filmi sinemada izleyememek kötü olur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.