Şimdi Ara

Avea faturalı hattan tekrar kontörlüye geçmemin nedeni?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 ay kadar önce faturalı hat kullanmıştım. Ancak 2 ay dayanabildim,tekrar kontörlüye döndüm. Sebebi ise..... Bu kadar çok vergi olduğunu bilmiyordum



    Cepten 'Alo'nun 7 ayrı vergisi var!

    cep telefonundan alınan vergi bakımından, dünya rekoru Türkiye’de!.. Cep telefonuyla konuşabilmek için, "7 ayrı vergi ya da vergi benzeri ödeme" yapıyoruz. İşte o vergiler:

    NEDİR BU VERGİLER?

    1- Yeni tesis sırasında: İlk abonelik kaydı yapılırken, 24.15 YTL Özel İletişim Vergisi (ÖİV) alınıyor (Gider Vergileri Kanunu Md. 39).

    2- Telsiz ruhsatname ücreti: İlk abonelikte, 2813 sayılı Telsiz Kanunu’nun 27. maddesi uyarınca, 10 YTL olarak tahsil ediliyor.

    3- Telsiz kullanım ücreti: Her yıl 10 YTL olarak, 12 eşit taksitte tahsil ediliyor (2813 S.K. Md. 27).

    4- Hazine payı: İşletmeciler, elde ettikleri brüt gelirin yüzde 15’ini, her ay "Hazine payı" olarak ödüyorlar.

    5- Kurum masraflarına katkı payı: İşletmeciler, elde ettikleri brüt gelirin, onbinde 35’ini "kurum masraflarına katkı payı" olarak ödüyorlar.

    6- Özel İletişim Vergisi: Depremin yol açtığı ekonomik kayıpları gidermek amacıyla 2002 yılı sonuna kadar uygulanmak üzere "geçici olarak" getirilmişti. İki kez uzatıldıktan sonra, kalıcı hale getirildi (Gider Vergileri Kanunu Md. 39).

    Verginin oranı: Yüzde 25. Bu vergi, Dünyada yalnızca Türkiye’de uygulanıyor.

    7- Katma Değer Vergisi: Yüzde 18 olarak uygulanıyor.

    HAZİNE PAYINA DA ÖİV VE KDV

    Bu arada, dikkati çeken bir başka önemli nokta da kullanım bedelinin yüzde 15’i olarak Hazine’ye aktarılan tutarın, yüzde 25 Özel İletişim Vergisi ile yüzde 18 KDV’sinin de kullanıcı tarafından ödenmesiyle ilgiliÖ Örneğin, 100 YTL’lik konuşma bedelinin, 15 YTL’si "Hazine Payı" olarak Hazine’ye yatırılıyor. Bu pay üzerinden de hem yüzde 25 ÖİV hem de yüzde 18 KDV alınıyor.

    2008 yılı Bütçe Tasarısının hazırlandığı şu aylarda, Başbakan’ın daha önce vaad ettiği gibi, özel iletişim vergisi oranının aşağı çekilmesi ve Hazine payı üzerinden ÖTV ve KDV alınmaması, bu konuda olumlu bir adım olacak. Kaldı ki bir başka yazımızda açıklayacağımız gibi, vergilerin düşmesinin, devletin gelirlerini de olumsuz yönde etkilemeyeceği ayrı bir gerçek.

    (Hürriyet)







  • daha önce aboneliği olanlar hjatlarını kapatıp faturalı hat alınca yine ödüyorlar mı bu vergileri?bir bölümü sadece yeni kullanıcılara diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omegama -- 8 Ağustos 2007; 9:51:20 >
  • Bu vergilerin çoğu kontör bedelinin içerisine dahil, faturalıdan kontörlüye geri geçmenin tek nedeni mobilöğrenci ile konuşma olabilir. Faturalı Hepsibir'de tüm yönleri tüm vergiler dahil 30 YKr'den arıyorsunuz. Türkiyenin en düşük faturalı tarife fiyatı. Mobilöğrencide, mobilöğrencileri 10dksı 28ykr'ye, diğer operatörleri dk.sı 28 ykr ye, ama Avea yı 42, sabitleri 56 Ykr'ye arıyorsunuz(kontör bedeli ytl'ye vurulduğunda. faturalının artısı konuşma paketleri ile avea ve sabit hat görüşmeleri 10 ykr ye kadar düşüyor, saniye bazlı ücretlendirme vs. sonuç aynı.

    Ayrıca Avea'da kontörlü hattan faturalıya geçerseniz 36 YTL tutarına tekabül eden 26YTL YEni Tesis ÖİV + 10 YTL Telsiz Ruhsatname Ücreti de alınmıyor diye biliyorum. Geriye kalan vergilerde standart vergiler, ÖİV (+%25) haricinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 8 Ağustos 2007; 13:16:27 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: basturkemin

    Bu vergilerin çoğu kontör bedelinin içerisine dahil, faturalıdan kontörlüye geri geçmenin tek nedeni mobilöğrenci ile konuşma olabilir. Faturalı Hepsibir'de tüm yönleri tüm vergiler dahil 30 YKr'den arıyorsunuz. Türkiyenin en düşük faturalı tarife fiyatı. Mobilöğrencide, mobilöğrencileri 10dksı 28ykr'ye, diğer operatörleri dk.sı 28 ykr ye, ama Avea yı 42, sabitleri 56 Ykr'ye arıyorsunuz(kontör bedeli ytl'ye vurulduğunda. faturalının artısı konuşma paketleri ile avea ve sabit hat görüşmeleri 10 ykr ye kadar düşüyor, saniye bazlı ücretlendirme vs. sonuç aynı.

    Ayrıca Avea'da kontörlü hattan faturalıya geçerseniz 36 YTL tutarına tekabül eden 26YTL YEni Tesis ÖİV + 10 YTL Telsiz Ruhsatname Ücreti de alınmıyor diye biliyorum. Geriye kalan vergilerde standart vergiler, ÖİV (+%25) haricinde.

    ama avea faturalıda 39 kontöre 500 mesaj yok




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.