Şimdi Ara

Avea turk telekom olunca daha mi iyi cekecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknofone

    Yapılanların çoğu reklam, zaten tüm operatörler fiber alt yapıyı kullanacak. Sadece Türk Telekom'un 200.000 KM civarındaki fiber alt yapısını 4.5G ile kullanmaya başlayabileceğiz.

    Ancak daha iyi çekecek konusunda bazı gerçek bilgileri paylaşmak gerekiyor. Daha iyi çekebilir evet ama eldeki malzeme iyi kullanılırsa. Daha önce forumda bende yazdım başka arkadaşlarda yazdı ama yine yazayım.

    Ülkemizde bazı bölgelere yeni baz istasyonu koyulamıyor, örneğin Çanakkale'ye bağlı adalara, İstanbul'un adalarına gibi. Böyle farklı yerlerde var ve bu bölgelerde Türk Telekom'un eli zayıf. Ancak PTT döneminden kalma PTT'ye tahsis edilen 1G baz istasyonu kuleleri var, bunlar eski 522 NMT zamanında PTT'ye tahsis edilen ama PTT işten elini çekince Türk Telekom'a kalan yerler. Hazine arazisi olan bu yerler rekabet kuralları gereği Türk Telekom'un elinde olmasına rağmen Avea bunları kullanamıyordu, şimdi ise marka Türk Telekom olduğu için yasal olarak bunların kullanımında engel kalmadı. Rakam azımsanacak bir rakam değil 6000 kadar nokta var.

    Zamanında Turkcell ve Telsim en iyi yerlere baz istasyonlarını koyduğu için 2001'de faaliyete geçen Aria (fazla önemsemeden) bulduğu yerlere konum uygunluğunu fazla ön planda tutmadan baz istasyonlarını yerleştirdi. Aycell ile Aria birleşip Avea olunca bu yerlerde doğal olarak Avea'da kaldı ancak birçoğu Turkcell'in ve Telsim'in baz istasyonlarını koyduğu yerler kadar iyi değildi. Şimdi ise işler Türk Telekom lehine döndü. Türk Telekom eğer akıllı davranırsa ve eldeki 6000 noktayı yenileyip kullanıma sokarsa büyük kazanç sağlar.

    Ben artıları tek tek yazayım.

    + Turkcell ve Telsim'in Avea'dan önde olmasının ilk nedeni 900 MHz frekans bandından yayın yapıyor oluşlarıydı. Frekans bandı ne kadar düşerse kapsama oranı o kadar artıyor. Avea ise sadece 1800 MHz bandından yayın yapabiliyordu. 4.5G ihalesi ile birlikte Avea'nın dolayısıyla Türk Telekom'un 800 MHz ve 900 MHz'den istediği yayını yapmasına imkan tanındı. Türk Telekom'un 15 yıldır "adaletsiz diyerek" eleştirdiği yasak yasal olarak ortadan kalkmış oldu. Bu sayede kapsama sorununda ciddi bir engel aşıldı.

    + Üstte belirttiğim gibi yeni baz istasyonu koyulmasına izin verilmeyen yerler var. Ptt'nin bu yerlerde kamu arazilerinde zaten kuleleri vardı, şimdi Türk Telekom akıllı davranırsa 6000 kadar bu noktayı tekrar faaliyete geçirebilir. 6000 yeni aktif baz istasyonu Türk Telekom'u çok öne geçirecektir. Asıl önemli olanda 1G ilk verilen lisanstı ve tek operatör PTT NMT (Türk Telekom NMT) olduğu için en iyi yerler PTT'nindi. Şu an en iyi yerler Turkcell'in ama PTT'nin yerleri kullanılmaya başlanırsa en iyi yerler Türk Telekom'un olacak. Bu konuda kapsama alanı konusunda büyük bir iyileşme sağlar.

    + Avea yine rekabet gereği Türk Telekom'un santrallerine kendi cihazlarını kuramıyordu. Tüm ara bağlantıları Turkcell ve Vodafone gibi kullanmak zorundaydı, istediği gibi hareket edemiyordu. Belki doğrusu da buydu ancak marka birleşmesi ile artık Türk Telekom ne isterse yapabilecek. Fiber alt yapı ve her ilçede olan santrallerini artık mobil operatörüne istediği gibi kullandırabilecek. Bu sayede kapasite epey artacaktır.

    + Kısacası Türk Telekom bu yenilikler sayesinde Avea markasını terk etme kararı aldı ve bence rekabet açısından kötü ancak Türk Telekom açısından ciddi bir adım atmış oldu. Eğer akıllı davranır ve biraz yatırım yaparlarsa Türk Telekom'un kapsama sorunu diye bir sorunu olmayacak. Zaten alt yapı olarak Turkcell'e eş değer ve Vodafone'un çok önünde bir yapıdaydılar, şimdi akıllı davranırlarsa kısa sürede çok yol katederler.

    Teşekkürler bilgilendirme icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Juniormyw0rld
    Teşekkürler bilgilendirme icin

    Rica ederim.
  • Juniormyw0rld kullanıcısına yanıt
    900mhz turk telekom icin buyuk sans. Herkesin dedigi kapali mekan sorunu su an istanbulda yavas yavas ortadan kalkiyor. Bugun sislide bi binanin -3. katina indim. Telefonun caldi. Herkes sasirdi. Burda telefon cekmez nasil oldu dedi. Telefon oyle az da cekmiyo 2 3 dis arasi gelip gidio. Sebeke sectim. Sadece Türk Telekom 3g cikti. Bu buyuk bi sans turk telekom icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    O Araplara verme filan çok kata kulliye geldi ve ihalenin sonuna doğru çok büyük sorunlar çıkacak. Dediğiniz gibi adamlar bu altyapıyı biz yaptık deyip tamamen kontrol etmek isteyecekler. Zaten şu anda bile altyapı devlete ait değilde kendilerine ait gibiymiş davranıyorlar. Ya da kendilerinin yaptığı bütün anlaşmaları/yatırımları iptal edip öyle ayrılacaklar. Türk Telekom o zaman Türkiye'de yerel sağlayıcı konumuna kadar düşebilir. Bugün Vodafone bile Telekom'dan daha fazla yatırım yapıyor ve yeni ADSL ile 4.5G birleştirmeyi deniyorlar.

    ben arapların sadece görüntü olduğunu düşünüyorum, esas sahip başka ama burada açıklanamaz.
  • ben gorememiştim verilen cevabi simdi okudum tesekkurler bilgilendirme icin su anda mardindeyim burda avea durumu içler acısı 4gb net var ama kullanamıyoruz sonrasında vodafone gectim cektigi yerde aveadan hızlı neti ama evde avea cekiyordu vodafone cekmiyor bundan dolayi 4.5g ile duzelme olurmu onu merak ediyordum turkcele gecmeyi düsünüyorum artık
  • 1 nisani bekle bence
    Vodafone forum sitesinden yaz çekmeyen yeri hemde mail at
    Ben bi kaç kez attım iyilestirdiler 3g ile ilgili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asi_genc6134 kullanıcısına yanıt
    Maili nereden yazıyoruz hocam.? Ben büyük ihtimalle Nisan'da numaralarımdan birini taşımayı düşünüyorum ama Vodafone çekmiyor.
  • Vodafone forum sitesinden
    Vodafone.com.tr den
    Yazabilirsin koordinat eklemeyi unutmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akdeniz024

    ben gorememiştim verilen cevabi simdi okudum tesekkurler bilgilendirme icin su anda mardindeyim burda avea durumu içler acısı 4gb net var ama kullanamıyoruz sonrasında vodafone gectim cektigi yerde aveadan hızlı neti ama evde avea cekiyordu vodafone cekmiyor bundan dolayi 4.5g ile duzelme olurmu onu merak ediyordum turkcele gecmeyi düsünüyorum artık

    Rica ederim. Hep detaylı yazmaya çalışıyorum ama genelde uzun diye okunmuyor veya atlanıyor. Alıştım sorun değil.

    Avea, doğu Anadolu, güney doğu Anadolu bölgelerinde ve doğu karadeniz bölgesinde içler acısı evet. Bu bölgelere yatırım yapmıyorlar ve gördüğüm kadarıyla yatırım planları da yok. Bende zamanında neden yatırım yapmadıklarını araştırmıştım. Öncelikle BTK kalkınmada geri kalan illerde tarife ücretlerinin daha düşük olmasını istiyormuş bu sebeple genelde bu illere özel tarifeler oluyor. Bunlarda bayi kanalları üzerinden yapılıyormuş. Operatör sitelerinde zaman zaman ile özel tarife ile özel paket ile özel kampanya ilanlarına denk gelebilirsiniz.

    Diğer bir konuda özellikle bu bölgelerde fatura tahsilat oranı ülke ortalamasının çok altındaymış. Turkcell ve Telsim (şimdiki Vodafone) zamanında bu bölgelere hiçbir ayrım gözetmeksizin yatırım yapmış, bolca da devlet teşviki almış. Ancak bu iki operatöre göre nispeten çok yeni sayılan Avea doğal olarak az gelir elde ettiği bölgelere yatırım yapmamış. Şu anda da yaptığı söylenemez.

    Bölgenin arazi şartları, dağlık oluşu, Avea'nın önceden kullanmak zorunda olduğu 1800 MHz frekansı ve yatırım eksikliği sizin şikayetlerinizin temel kaynağı olabilir. Sizin için yapılacak en iyi şey 900 MHz'den verilecek 3G ve 800 MHz'den verilecek 4G olacaktır. Bunu yaparlarsa Türk Telekom hattınızla rahat ederseniz yapmazlarsa sorun yaşamaya devam edersiniz.

    Bölgenizde en iyi yatırımı zamanında Turkcell yapmış. Güneydoğu Anadolu bölgesinde Turkcell tartışmasız lider durumda, Türk Telekom ile sorun yaşıyorsanız bence de en mantıklısı Turkcell'e geçmeniz. Şu an uygun fiyatlı yıldır paketler var. Örneğin Avea'da 19 TL olan 2 GB paketi Turkcell'de 23 TL. Eğer Türk Telekom'da sorun çözülmüyorsa 4 lira için Türk Telekom'da durmaya değmez.

    http://www.turkcell.com.tr/kampanyalar/yeni-turkcell-musterisi/yildiz-2-gb-paketi




  • ben rize ikizderedeyim
    bizim buralar çok yüksek dağlık yerlerdir
    türkcell bizim köye 2013 de 3G yi
    vodafone de bizim köye 2014 de 3G yi getirdiler

    türk telekom ise daha 3G yi bizim köye getirmediler
    MH lerini defalarca aramama rağmen , MH şimdilik sizin orası 3G yatırım plan dahilinde değil diyor
    bizim köyde hala AVEA 3G yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avea Turk telekom olunca daha mi iyi cekecek bir fikrim yok ama , Avea Turk telekom olunca gözlerini daha fazla para bürüdüğü bir gerçek. Eşimin taahhüdü bitmiş, tekrar SOZ yazıp 5555e sms yazın dedi. Biz de yaptık, gelen cevapta, bu sms'i ONAY yazıp cevaplayın yazıyordu, altına da eklemişler, onay SMS'i 1 TL dir diye.
  • Türk telekom olduktan sonra, daha doğrusu son 2-3 aydan sonra önceden 5-6 megabit hız alabildiğim şehir merkezinde şimdi 20megabit hızları görüyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gözle görülür bir fark var mık arkadaşalar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asi_genc6134

    Turk telekom algı operasyonu yapıyor
    Bişey değişmez

    AlGı operasyonunu Turkcell'de yapıyor. Nokia 5110 ve 6110, Ericsson 688, Panasonic G400, G500 ve G600 gibi SADECE 900 mhz frekansında çalışan cihazların olduğu ve kullanıldığı yani 2001'de ARiA'nın kurulduğundan beri "ARiA-Aycell (AVEA) çekmiyor" lafını bayiLer kanalı ile yaydığı için bugün bile insanlarda "AVEA çekmiyor" algısı var. Turkcell'in bu algıyı destekleyen reklamı 2-3 sene önce reklamlarında kullandığı "4 çeker" lafı idi. Turkcell bugün bile reklamlarında bunu anlatır..

    Ayrıca Turkcell işlerini Turkcell TV ve SuperOnline ile beraber yürütüyor. Vodafone ise internet hizmeti verebilmek için Koç Net'i aldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Burada olan sadece reklam tarafında bir ad değişikliği, Turk Telekom'un fiberi var, Avea da TTnet de bundan nemalansın olayı. Hizmeti veren Avea ve TTnet şirketleri hala Turk Telekom'dan ayrı tüzel kişilikler. Hani Avea hala Avea olduğu için Turk Telekom mallarını kendi malıymış gibi kullanma durumu yok, eskisi gibi her şey. Ha uygulamada üçkağıtlar döner mi, onsuz iş olmuyor zaten bizim ülkede. Bundan dolayı bir avantaj olursa olur.
    Kapsamayı arttıracak Avea'nın yazın ihalede fullediği 900 MHz bandı ve 800 MHz bandı.

    Türk Telekom'un yaptığı şeyi Turkcell'de yapıyor. Turkcell bazı konularda SuperonLine'ın altyapısından yararlanıyor. Türk Telekom kadar olAmasa da Superonline'da bazı yerlere fiber kablo döşeyerek kendi altyapısını kurmaya çalıştı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Ben kafadan atmıyorum hocam buyrun.

    http://www.telkoder.org.tr/rakiplerine-fiber-yatirim-icin-izin-verme-yetkisi-verilen-turk-telekom-diger-firmalarin-fiber039ini-elestiriyor,DP-4979.html

    Ayrıca BTK raporlarına da bakabilirsiniz en son rekor yatırım 2009 yılında olmuş, o günden bugüne sürekli bir şekilde yatırım azalmış. Zaten görünen köy klavuz istemiyor, bizim mahalle Kadıköy/Göztepe gibi bir yerde yaklaşık 10 - 15 kişi parasıyla internet bağlatamıyor, çünkü port yok. Bizim burada ki saha dolaplarının durumu içler acısı, yıllardır eski tip kapısı kırık bir saha dolabımız var. Her yağmur yağdığında bırakın interneti en temel ihtiyaç olan telefon görüşmesini gerçekleştiremiyoruz. Altyapı yetersiz olduğu için elektrik gittiğinde hattımın desteklediği hız 18 Mbps iken elektrik varken herkes kullanırken 13 Mbps'i zor kullanıyorum. Belki yerel sağlayıcı durumuna düşmez ama yine benim oturduğum yerden örnek vereyim. Turkcell ya da Vodafone gelip buraya fiber çekse niye herkes kağnı gibi interneti kullansın? Fiber internette neden Superonline lider? Çünkü Superonline sadece fiber döşüyorken Türk Telekom hala bakır kablolara eklerle uğraşıyor.

    Türk Telekomla ilgili katılmadığım tek şey diğerlerinin yatırım yapmasına izin vermiyor diyorlar ama yalan. Ülkemizde firmalar sadece zenginleri düşündüğü için bizim gibiler böyle olmaya mahkumuz.

    Yazıyı yazarken atladığın bir şey olduğunu düşünüyorum; Edirne'den Hakkari'ye kadar bütün Türkiye'ye (ister bakır ister fiber olsun farketmez) kablo altyapısını ekonomik açıdan döşeyebilecek bir babayiğit yok. Super Online bile fiber döşerken o çevrede ekonomik açıdan dönüşü olacağını düşünüyor. Super Online Fiber HER YeRdE YOK. Fiber döşeyemediği yerlerde Türk Telekom'un altyapısını kullanarak AdsL sunuyor.




  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Bizimkiler karı düşünüyor o yüzden hiçbir şirket yapamaz. Türk Telekom 2007 yılında santrallerine fiber çekmeye başladı yıl 2016 hala bazı santrallere fiber gitmiyor. Hani doğu bölgesini anlarım, terör var bişey var ölü yatırım. Ama batı illerinde sen daha santrallerini fiberle bağlayamamışsın ki son kullanıcıya fiber gelsin. Ama sitelere bakın, hepsinde iki firmanın fiberi var. Türk Telekom 3. köprü güzergahına ormanın içine fiber hat çekti, en az 2 yıl daha orada kimse yaşamayacak. Ama şehir içinde hala 80'lerden kalma bakır hatlara ek yapıyorlar. Tamam bütün şehirleri fiberle bağlama ama şehir içinde bir bakır kablo koptuğunda ona ek yapacağına kalk fiber altyapı yap.

    Omurga olarak hem Türk Telekom hemde Turkcell'in fiber altyapısı var. Ama Türk Telekom şehir içinde çöken altyapıyı yenilemek yerine ek yaparsa son kullanıcı 1 Mbps ile uğraşır, sitede ki adam 100 Mbps ile. Oysa iki tarafta aylık aşağı yukarı aynı ücreti ödüyor ama yatırım hep zengine yapılıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Bizimkiler karı düşünüyor o yüzden hiçbir şirket yapamaz. Türk Telekom 2007 yılında santrallerine fiber çekmeye başladı yıl 2016 hala bazı santrallere fiber gitmiyor. Hani doğu bölgesini anlarım, terör var bişey var ölü yatırım. Ama batı illerinde sen daha santrallerini fiberle bağlayamamışsın ki son kullanıcıya fiber gelsin. Ama sitelere bakın, hepsinde iki firmanın fiberi var. Türk Telekom 3. köprü güzergahına ormanın içine fiber hat çekti, en az 2 yıl daha orada kimse yaşamayacak. Ama şehir içinde hala 80'lerden kalma bakır hatlara ek yapıyorlar. Tamam bütün şehirleri fiberle bağlama ama şehir içinde bir bakır kablo koptuğunda ona ek yapacağına kalk fiber altyapı yap.

    Omurga olarak hem Türk Telekom hemde Turkcell'in fiber altyapısı var. Ama Türk Telekom şehir içinde çöken altyapıyı yenilemek yerine ek yaparsa son kullanıcı 1 Mbps ile uğraşır, sitede ki adam 100 Mbps ile. Oysa iki tarafta aylık aşağı yukarı aynı ücreti ödüyor ama yatırım hep zengine yapılıyor.

    Yeni yapılan ve yapılacak yerlere fiber döşenmesi daha kolay ve ucuz. Öbür türlü mevcut altyapıyı değiştirmek daha maliyetli olur ve vakit açısından daha uzun sürer. Bu sebepten dolayı varsıl - yoksul ayrımı olduğunu düşünMÜyorum.

    Ufak ayrıntı; Zengin Arapça sözcüktür, Türkçesi VarsIL, Fakir Arapça'dır, Türkçesi yoksuL




  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Mevcut altyapıyı sökmek ve yenisini yapmak nasıl daha pahalı çözemedim. Çünkü kazı iznine vs. hiç gerek yok. Kazı izni almadığın içinde havadan o masraftan kurtulmuş oluyorsunuz. Mevcut altyapı olan yere yapmak Türk Telekom için daha kolay. Çünkü mevcut altyapın için kanallar zaten var, tek yapması gereken bir demir makası alıp bakırı kesmek. Daha sonra da fiberi yerine döşeyecek. Üstüne mevcut bakırları satarak fiberin %25 - 30'luk kısmını karşılayacak.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Olay öyle olmuyor işte.. "şimdi kim uğraşacak kabloları değiştirmekle" zihniyeti var işin içinde.. Bu nedenLe sıfırdan kablo döşemek daha kolayına geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.