Şimdi Ara

Aveo 1.3 Dizel LTZ Turbo Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Araçta turbo ile ilgili bir sorun var. Daha önce bu durumu yaşayan ya da konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olursa memnun olurum.

    Geçen gün şehir içinde otopark çıkışı araçta turbonun devre dışı kaldığını anladım, araç çekememeye başladı. Eve geldiğimde turbo selenoid valfini kontrol ettim, sonra turbo çalışmaya başladı. Hala ara sıra turbo devre dışı kalıyor. Ya hiç devreye girmiyor ya da boşta 3-4 bin devir çevirince bazen devreye giriyor. Sorun turbo selenoid valfinde olabilir diye düşünüyorum. Bunun dışında aracı cihaza bağladığımda "P003A Turbocharger boost pressure control-learning limit exceeded" hatası alıyorum. Rölantide sensörlerden okuma yaptığımda fabrika verisi olarak turbo kanat açıklığı %60 girilmişken turbonun kanat açıklığı %96 olarak çalışıyor. Bu yüzden bu hatayı veriyor anladığım kadarıyla. Araçta vgt, yani değişken geometrili turbo var. Wastegate milini kontrol ettim, bir takılma, hareketsizlik vs yok. Boruları da kontrol ettim, kaçak durumu yok. Aklıma gelen tek şey turbo selenoid valfi.

    Bilgisi olan biri yardımcı olursa memnun olurum.







  • Yok mudur hiç bilgisi olan acaba?

  • Sendeki makine nazlj makine
  • Turbo selenoid valfini değiştirdim, ama sorun düzelmedi. Müsait olduğum bir vakitte turboyu söküp temizleyeceğim. Değişken kanatlarda kurumdan dolayı sıkışma olabilir. Temizlik sonrası sonucu paylaşacağım. Belki birinin işine yarar.

  • Güncellemeleri paylaşıyorum. Dün turboyu söktüm, egzoz kısmını ayırdım ve kurum temizliği yaptım. O kadar da kirli değildi, bir sorun yoktu. Yine de güzelce temizleyip montajı yaptım. Ancak sorun düzelmedi. Son çare, wastegate değişimi. Türkiye'de maalesef yok satışı. Ya yurt dışından bulacağım ya da komple turboyu tekrar söküp bir turbocuya verip westgate değişimi yaptıracağım. Son durumları tekrar paylaşacağım.

  • Tekrar güncelliyorum. 2 gün önce sadece wastegate'i sökerek evimin yakınındaki turbocuya gidip test ettirdim. Son tahmin olan wastegate arızalı çıktı. Wastegate siparişi ve ayarı için turboyu komple sökerek turbocuya teslim ettim. Turbo da test edildi, turbo sağlam. Bir sorun yok. Yeni wastegate gelince ayarı yapılacak ve teslim alacağım. Ürünün yan sanayi sıfırı için 2000, orijinali için ise 2500 lira dedi turbocu. Orijinal tercih ettim. Bakalım, gelince montaj sonrası durumu tekrar paylaşacağım.

  • Son durum olarak turbo ve wastegate'i taktım, sorun düzeldi. Turbocu en son arayıp orijinal wastegate olmadığını, yan sanayi wastegate'in de 2500 lira olduğunu söyleyince çıkma orijinal bir wastegate ve ayarı için 1750 liraya anlaştım. Bu arada yağ soğutucudan su kaçağı olduğu için yağ soğutucuyu da söktüm ve tüm contalarını değiştirdim.


    Yeni sorun: Turbo manifolt bağlantısı kaçağı var. Turbonun bütün contalarını, saplamalarını ve somunlarını sıfır takmama rağmen egzoz manifolt bağlantı tarafından çok az bir kaçak var. Servis kitapçığında yazdığı gibi 25 nm ile torklamıştım somunları, ancak biraz daha sıkmak gerek sanırım. Tekrar biraz daha sıkarak kaçağı gidermeyi deneyeceğim, olmadı tekrar sıfır bir conta ile egzoz montaj pastası sürerek montaj yapacağım. Son durumu kendi kendime paylaşacağım gene, belki birinin işine yarar.  





  • Hocam gerçekten kimsenin fikri olmamasına rağmen kendiniz arızayı bulup haletmiş ve benim gibi bu konuda muzdarip olan insanların ustalardan kazık yemeden sorunu en ucuz hali ile halletmesine vesile olmuşsunuz. size minnettar oldum. Bende de bire bir p003a hata kodu ile birlikte turbonun geç devreye girme sorunu mevcuttu. Bende araştırmalarım neticesinde turbo wastegate den şüpheleniyordum şimdi bu yazınızı görünce hemen hemen emin oldum. Bize de çıkma bir turbo wastegate bulmak gerekti şimdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hackkoss

    Hocam gerçekten kimsenin fikri olmamasına rağmen kendiniz arızayı bulup haletmiş ve benim gibi bu konuda muzdarip olan insanların ustalardan kazık yemeden sorunu en ucuz hali ile halletmesine vesile olmuşsunuz. size minnettar oldum. Bende de bire bir p003a hata kodu ile birlikte turbonun geç devreye girme sorunu mevcuttu. Bende araştırmalarım neticesinde turbo wastegate den şüpheleniyordum şimdi bu yazınızı görünce hemen hemen emin oldum. Bize de çıkma bir turbo wastegate bulmak gerekti şimdi.

    Rica ederim hocam, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Sorununuz çözüldü mü?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.