Şimdi Ara

Aveo 1.3 LT alacağım, başka alternatif var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir süredir devam eden karar verme aşaması neredeyse sonlandı ve Aveo almaya karar verdim. Yarın tüm bayilerden stok ve fiyat almaya çalışacağım. En uygun olan bayiden en geç hafta başına kadar almayı planlıyorum. Bu forumda araç hakkında yazılanların çoğunu okudum, genel kanaat bir fiyat/performans arabası olduğu. Aynı zamanda sunduğu yüksek güvenlik önlemleri ve sınıfında çoğu aracın tam dolusunda bile olmayan bazı özelliklerin standart olması gibi. Ben arabayı İstanbul Anadolu Yakasında iş için kullanacağım. Aylık kullanımım 2000-2500 km civarı. Yani yılda 25-30 bin km yapacağım. Yeri geldiğinde kısa ve orta uzunluktaki şehirler arası yolculuklarımızı da bu araçla yapmayı düşünüyorum.
    Tüm bu verilerin ışığında sizce Aveo'ya yakın fiyatta alternatif olabilecek bir model var mıdır?



  • iyi bir tercih şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim çok fazla incik boncuk aramayın bence alın aveoyu...
  • Aveo sınıfın en iyisi bence, güvenlikli agresif ön görünümlü ve bu fiyata başka otomobil yok b sınıfı olarak.
  • şu zamanda çok iyi tercih. iç hacmide yeterli geliyorsa alın derim.
  • fiyat olarak 3-4 bin tl daha fazlanız varsa Citroen C Elysee bence daha iyi bir tercih olurdu.bir bakın görün derim.1.6HDİ 92hp çok başarılı bir motor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 18 Eylül 2013; 23:37:28 >
  • Güzel bir araç, tüketimi de iyi.. yanlız 3.4 litre felan yazıyordu, o değere ulaşmanız çok zor, şehir içi istanbulda 1 depoyla 750- 800km yapılabiliyor o araçla..

    Ben de almayı düşünmüştüm, 2 dezavantajı var bence

    1- araç hafif, bu bence güvensiz kılıyor. ama 5 yıldız almış euro ncapden.. euro ncap kriterleri bizim düşündüğümüzden biraz farklı, ben aracın malzemesinin de sağlam, kendisinin de yere oturmasını beklerim açıkcası.
    2- ikinci elde satmanın sıkıntı olabileceğini düşünüyorum, çok fazla değil ama biraz zorlanırsınız.

    bunlar dışında bir dezavantajı yok bence. alınabilecek bir araç.

    Servis ve bakım ücretlerini ve kasko ücretlerini de öğrenin satın almadan önce derim.
  • 8 airbag ve 1 depo ile 1000 km lafları benide cezbediyor ama 2.eli düşündürüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memnun kalırsınız ama o kadar az yakmıyor en azından sehir içi. Ayrıca malına güvenmeyip ncap'e aracını teste sokamayan markalardan araç almayanız öneren olmuş ve olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. eli benim için şimdilik en son planda. Çünkü aracı şirketimin üzerine alıp kullanacağım. Amortisman dönemi de göz önüne alınırsa 4-5 yıldan önce satmam çok mantıklı olmayacak. O zamana kadar da zaten bana 2. elde zarar ettireceğinden çok daha fazlasını kazandırmış olacak.
    Citroene baktım, rakam bana yüksek donanımlı almaya kalkınca da 45 i çok rahat geçiyor.
    Arabanın çok dengeli olmadığı görünüşünden belli. Daha doğrusu yol tutuş konusunda sıkıntı yaratabileceği. Aslında 16 lık jantlarla biraz daha yere tutunabilir gibi geliyor. Üretici de bunu görmüş ki, araçta güvenlik donanımı üst düzeyde. Benim diğer aracım da hatchback, bari diğerinin bagajı geniş olsun diyoruz. Yoksa hacthback modeli daha çekici duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smoke93 -- 19 Eylül 2013; 0:12:35 >
  • Ayni donanimin benzinlisi lpg ile beraber kaca ona bakmak lazim.eger 6 bin tl ve uzeri oynuyorsa dizele bulasmayin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 19 Eylül 2013; 14:51:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel araç güzel tercih bir arabadan çok üst düzeyde beklentiniz yoksa tercih edilebilir.2 aydır kullanıyorum aile otosu olarak benim için güvenlik ön planda olduğu için ( küçük kızımdan dolayı ) ilk tercihim aveo oldu peugeot ve citroen türevlerinide inceleyip değerlendirdim bu arada yol tutuş olarak eski focus aracımdan aşşağı kalır yanı yok esp denemesi için aracı ara ara bayağı zorladım her zorladığımdada devreye girdi. yalnız bu araba ekonomi için üretilmiş 1.3 75 bg cdti üniteden performans beklemeyin biraz daha param olsaydı 95bg ltz modelini alırdım en azından biraz daha performanslı kullanılabilirdi.Araç içinde sert plastik yoğunlukta hatta hat safada :D benim fazla takıldığım bir konu değil dash board gösterge takımı biraz farklı ilk kez görenlere farklı geliyor ama uzunca kullanınca alışıyor insan benim hoşuma gidiyor şuan bagaj kapasitesi son derece yeterli 500lt şuana kadar her ihtiyacımı karşıladı.alt devirleri çok ölü ama 1750 ve üstü devirlerde gayet iyi zaten maksimum torku bu devir aralığında alabiliyorsun. 120 km/h dan sonra rüzgar sesi alıyor ve daha üst hızlarda (130 ve yukarısı )ve yüksek devirde motor sesi fazlasıyla kulak tırmalıyor son olarakta sehir içi 5 lt civarında ve şehir dışı 4 lt civarı tüketimi var. ben fazlasıyla memnunum aracımdan tavsiye ederim




  • 301
  • Önü ne kadar güzelse arkasıda o kadar kötü

    Kullanma fırsatım oldu tavsiye ederim
  • Tr de yok ama ben bunun agababasi chevrolet malibusunu kullandim , o dahi suslu ama diger araclarin yaninda cok zayif kaliyor. Sifir alip chevrolete binme dandik araba... Fiyati uygunsa dusun ama mukavvadan arac alma derim. Fiesta pahali mi? Veya clio?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edwin E kullanıcısına yanıt
    Hocam araç segmentindeki araçlardan daha ağır ve bilmiyorum kullandınız mı? Ama 25.000 km boyunca sadece çok keskin bir virajda yatması haricinde araçta yere oturamama gibi bir problem görmedim. Ben biraz agresif kullanırım aracımı. O agresifliğe rağmen daha önünü veya arkasını da bırakmadı. Ama tabiki herşeyin bir sınırı var. 50 ile girilecek yere 120 ile girmeye kalkılırsa hiç bir araç oradan çıkamaz.
  • Aveo cok iyi bir arac. Bunun disinda bakacaginiz her aracin kalitesi ve donanimi dusuk ve fiyati pahali olacaktir.zaten bildigim kadariyla start stop da var. Cok kullanisli sehir icinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanmerto kullanıcısına yanıt
    birkaç Chevrolet konuşunda daha karşılaştım. Profile dikkat etmediğim için hatırlamıyorum fakat heryere, ''malibu kullandım chevrolet mukavva'' yazan sizsiniz galiba? Değilse şimdiden bunun için özür dilerim. Fakat koca dünyada Chevrolet alan milyonlarca insan keriz mi ? mukavvadan arabaya binsin.
  • aveo sedan dizel alınacaksa başka ncap vermiş alternatifi yok.ncap vermeyenler 301 c-elysee ve linea. o ön konsol hiç içime sinmediği için almadım bana sedan lazım değildi zaten. Ayrıca 75 hplik olanı alırsanız chiplettirin derim ayrıca 2012 leri 33 civarından satılıyor ilgilenirseniz.
  • Dediğim gibi benim sadece işte kullanacağım bir araç olduğu için çok fazla bir beklentim yok. Ancak sunduğu donanım ve güvenlik benim için fazlasıyla yeterli. Aldıktan sonra bir chip uygulaması yapacağım sanırım. Hem yakıt sarfiyatını aşağıya çekerim hem de düşük devirlerdeki hantallığı kısmen atar araba.
    Citroen ve peuget un sürekli şehir içi kullanımda çabuk sorun çıkartacağını düşünüyorum biraz daha narin araçlar bana göre. Clio ve fiesta ise biraz donanımlı almaya kalkınca 50 bin sınırlarını zorluyor resmen. Bence hiç hak etmiyorlar o paraları. Araçlar kötü olduğu için değil, segmentlerine göre fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşündüğüm için söylüyorum bunu.
    2012 model sıfır araç bulabilir miyim bilmiyorum, ama yarın İstanbul'daki bayilerin büyük bölümünü arayıp fiyat almayı düşünüyorum.




  • 2012 derken ikinci ellerini kastetmiştim 2012 sıfır hb ltz 38500 dü ancak dediğim gibi içime sinmediği için lancia ypsilonu tercih ettim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.