Şimdi Ara

AVMlerdekı otoparklar full.... (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
3.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • FirstClass F kullanıcısına yanıt
    O sağ tarafta durup trafiği tıkayan araçlardan mı bahsediyorsunuz? Oran'a doğru şehirden gelirkenki yerde? Orası fena gerçekten de. 3 şerit yol tek şeride düşüyor.

    Hadi ya, bak bunlar kötü haber. Peki başka nereyi önerirsiniz? Sessiz, yeşili bol başka burası gibi bildiğiniz yer neresi var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 9 Kasım 2014; 19:58:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

    O sağ tarafta durup trafiği tıkayan araçlardan mı bahsediyorsunuz? Oran'a doğru şehirden gelirkenki yerde? Orası fena gerçekten de. 3 şerit yol tek şeride düşüyor.

    Hadi ya, bak bunlar kötü haber. Peki başka nereyi önerirsiniz? Sessiz, yeşili bol başka burası gibi bildiğiniz yer neresi var?

    Yaşamkent falan iyi güzel ama şehirin çok dışında kalıyor. Park oran dışında çok bir seçenek yok gibi. Bir şekilde trafiği rahatlatmak için çözümler getireceklerdir mutlaka tabi. Ankara'nın en güzel yeri yine oran sonuçta. Fikrinizi falan değiştirmiş olmayayım yani. Ben de park orana taşınmayı ciddi ciddi düşünüyorum. Zaten oran bölgesinde oturuyorum ama park oran ayrı bir güzel. Çok güvenli olmasının yanında yaşayan insanlarının kaliteli oluşu, sitenin kaliteli oluşu, dairelerin kullanışlılığı vs. cezbediyor. Çok uzak olmasa yaşamkenti de düşünürüm ama biraz uzak kalıyor dediğim gibi. Yeşili en bol yer zaten oran. Hafta içleri boş zamanınız olursa havaların güzel olduğu bir gün eymire inmenizi tavsiye ederim. Kalabalık olmadığında insan şehirin o kalabalığından sonra gerçekten huzur buluyor.




  • Ne yapsın insanlar seviyorlar avm leri
  • Insanlara vakit geçireceği yeşil alan bırakmadılarki, napsın millet zombi gibi avmlerde gezinip duruyo boş boş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eritroblastosis

    Insanlara vakit geçireceği yeşil alan bırakmadılarki, napsın millet zombi gibi avmlerde gezinip duruyo boş boş...

    Aynen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AVM'lerin bu kadar çok olmasının en büyük sebebi birçok mağazayı toplu olarak barındırması ve sinema olanağı. Zaten sinema olayına girmeyen AVM'ler yavaş yavaş kapanıyor. Boş zamanda eğlence için gidilecek en son mekan.
  • napmamızı istiyosun kardesım senın ıcın avm lerimi bosaltalım ?
  • Benim anlayamadığım konu şu: İstanbulda 1-2 Avm (Galeria, Akmekkez) varken ne otoparkta nede içeride izdiham oluyordu.
    Şu anda yanılmıyorsam 180 tane var hepsi tıklım tıklım, öyle çok rahat ta gezemiyorsunuz.
    Avm lerin bu kadar rağbet görmesinin sebeblerinden biride ücretsiz ve güvenli otopark olması.
    Avm ler ve siteler dışında İstanbulda hiçbiryerde, konut bölgeleride dahil park yeri yok.
    sırf bu yüzden 4-5 yıldır Moda'ya gidemiyorum.
  • ben kendi adıma konuşayım. ikibuçuk yaşında bir oğlum var. birazda nezle oldu burnu akıyor. evde çocuğun canı sıkılıyor. dışarı çıkarsan açık havada üşütme riski var. bu durumda en güzeli avm. ben istinye parka gittim. güzel bir yemek yedik. hanım birkaç kıyafet aldı. çocuğu kapalı oyun salonuna götürdüm. mis gibi oldu. evet bende otoparkta zor yer buldum ama en iyi tercih buydu. burada yorum yazan arkadaşlar diyemicem "çocuklar" bazı şeyleri bilmeden konuşuyor ama size kızmıyorum şuan yaşım 40 bende sizin yaşınızda olsam bu ne ya derdim. hadi rastlege.
  • dikmen caddesinde işyerim var bazen panora ya yemk yemeğe gideriz. En çok güldüğüm olay Porcshe li adamın park orandan çıkıp panora ya vale arabasını teslim etmesidir. Bü ortlama her yemeğe gittiğimizde gördüğümüz porcshedur. Turan güneş trafiğinin azalması için ilk şart TRT servislerinin kaldırılması veya alternatif yoldan trafiğe çıkarılmasıdır. Turan güneşe alternatif bir yol yapılmalı veya turan güneşi iki katlı olacak şeklilde tünel yol yapılmalıdır. Evim işime 16 km eve gitmem veya işe gitmem 30-40 dk araısnda sürüyorr bunun 25-30 dk Turan güneşden çıkmakla geçiyor. Ondan sonra trafik yok.
  • Michael Wittmann M kullanıcısına yanıt
    eee... sana dert mi oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukların evde top havuzunda oynaması için

    http://softplaykids.com
  • Bence AVMlerin bu kadar dolması halkın ekonomik durumu ile alakalı. İnsanlar gezip tozup kafa dağıtmak istiyor ancak fazla para harcamak da istemiyor. Ailecek gidip, sahilde bir mekana oturup bir şeyler yese, dünya para gidecek. Fazla da oturamayacak. Garson iki de bir gelip, manalı bakışlarla "bir şey istiyor musunuz abi?" diye soracak. Onun yerine AVMye gidiliyor. Saatlerce rahat rahat gezip dolaşıp vakit geçiriliyor. Karışan, dalaşan yok. Acıkınca her bütçeye göre karın doyuracak mekan da var. Daha nolsun?..

    AVMlerde gezenlerin ciddi bir bölümü ekonomik durumu zayıf kişiler... Adamın cebince yol parasından başka parası yok, ama hafta sonunu AVMde geçiriyor?

    Adana M1 Tepe AVM ilk açıldığı dönem ücretsiz müşteri servileri vardı. Sonra AVM yönetimi baktı ki, servise binip gelenlerin çoğu hiç para harcamıyor. Buna çözüm olarak, dönüş servislerine binebilmek için fiş gösterme zorunluluğu getirdiler. Yine olmadı... İnsanlar elinde 50 kuruşluk su fişi ile servise biner oldu. En sonunda servisleri komple kaldırdılar.

    Durumu iyi olan insanlar da AVMye gidiyor tabi... Onlar için de AVMler bir nevi sosyalleşme mekanı... Ekonomik durum ne kadar iyiyse, o kadar lüks AVMlere gidiliyor. Giderken yeni alınan kıyafetler, ayakkabılar giyiliyor. AVMde rastlanılan tanıdıklara hava atılıyor. O da yetmiyor, cep telefonu ile çekilen havalı resimler sosyal medyada paylaşılıyor. Sanki çok matahmış gibi...

    Burda da devreye işin sosyolojik boyutu giriyor. Bizim toplulumuz kaba tabirle ot gibi yaşamayı seviyor. Çoğu insanın ne hobisi ne de bir sanat anlayışı var. Boş zamanları keyifli, verimli bir şekilde değerlendirmeyi bilmiyoruz. Hayattan zevk alma kültürümüz sıfır... Zengin kesimde de bu durum çok farklı değil. Çünkü zenginlerimizin de çoğu, sonradan zengin olmuş, sınıf atlamış, gösteriş budalası tipler... Haliyle insanlar boş zamanlarını "vakit öldürecek" aktiviteler ile geçirmeyi tercih ediyor. Evde oturup dvd izlemek, AVM gezmek, eş dost ziyaretine gitmek, trend mekanları dolaşmak, vs...

    Neyse, daha fazla uzatmayayım. Neticede herkesin hayatı kendine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 12 Aralık 2014; 18:19:16 >




  • Arac sayısı son yıllarda inanılmaz derecede arttı. 7-8 yıl kadar önce istanbulun ücra sayılabilecek mahallelerinden birinde oturuyordum genelde düşük gelirli insanların ikamet ettiği bir semt sokaklar bomboştu her yer çocuklar için oyun alanıydı sokaklarda oynayan öocuklar araba geçerken oyuna ara verir sonra devam ederlerdi şimdi o sokaklarda öocukların oyun oynamasını geçtim sokakta oturanlar arabalarını park edecek yer bile bulamıyor bir kaç boş kalmış arsayı bile otopark olarak kullanıyorlar... Eskiden o sokakta oturan belki 50 ailede ancak 3 araba varken şimdi 60 ailenin 50 arabası var. Ekonomi kotuye gidiyor alım gücü düşüyor densede "onlar krediyle alınıyor" dense de insanlarımız bir şekilde ev araba sahibi olabilmeye başladılar o kredilerde günü geliyor bitiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oturun evinizde mok var avm de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usermm1

    ben kendi adıma konuşayım. ikibuçuk yaşında bir oğlum var. birazda nezle oldu burnu akıyor. evde çocuğun canı sıkılıyor. dışarı çıkarsan açık havada üşütme riski var. bu durumda en güzeli avm. ben istinye parka gittim. güzel bir yemek yedik. hanım birkaç kıyafet aldı. çocuğu kapalı oyun salonuna götürdüm. mis gibi oldu. evet bende otoparkta zor yer buldum ama en iyi tercih buydu. burada yorum yazan arkadaşlar diyemicem "çocuklar" bazı şeyleri bilmeden konuşuyor ama size kızmıyorum şuan yaşım 40 bende sizin yaşınızda olsam bu ne ya derdim. hadi rastlege.

    Aynen katılıyorum bekara karı boşamak kolaydir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 3 senedir durum böyle hafta sonu dışarıya çıkacaksanız malesef katlanıcaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelişmiş ekonomisi, demokrasisi,hukuku adam gibi olan ülkelerde şehirler "insan " yaşayacak gibi düzenlenir.

    Bizde ise şehirler ahır gibi tıklım tıklım yapılır oldu.suçlu ise rüşvet,yolsuzluk, muta nikâhı düşkünü hırsızlardır.aynı alanda batı ülkelerine göre en az 10 kat fazla inşaat yapılıyor,halk dönen namussuzlukların yeterince farkında değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • illa avm den alışveriş yapacaksam kesinlikle hafta içi
    sanki sana çalışıyor gibi
    hafta sonu aklını peynir ekmek ile yemiş olmak gerek
    onun dışında hafta sonu şileye köye
    nüfus çok olunca andaval da çok oluyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.