Şimdi Ara

Avrupa Birliği, kripto para madenciliğini yasaklama önerisini reddetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa Birliği, kripto para madenciliğini yasaklama önerisini reddetti



    Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi, Proof-of-Work (PoW) adı verilen, yoğun enerji gerektiren bir sürece dayalı kripto para birimlerinin kullanımını sınırlamaya yönelik yasa tasarısına karşı oy kullandı. Bu yönteme kripto endüstrisinde madencilik deniyor ve kripto para üretmenin diğer yöntemleri için bu terim kullanılmamakta.



    Ayrıca Bkz.MicroStrategy CEO’sundan AB'ye Bitcoin uyarısı



    AB, enerji yoğun kripto madenciliğini istemiyor



    Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri PoW yöntemi kullanılarak çıkarılıyor. Bu algoritma, çevreye ve ekolojiye zarar veren devasa bilgi işlem gücünün ve dolayısıyla yüksek enerji maliyetlerinin kullanılmasını içermekte. Dolayısıyla da bu madencilik yöntemi, AB'nin karbon nötrlüğüne ulaşma konusundaki iklim hedeflerini tehlikeye atıyor. Çin gibi birçok ülke, enerji tasarrufu için kripto para madenciliğini feda etmiş durumda. Araştırmalar, Bitcoin madenciliğinin her yıl Yunanistan büyüklüğünde bir ülke ile aynı miktarda karbondioksit ürettiğini göstermekte.



    Avrupa Birliği, kripto para madenciliğini yasaklama önerisini reddetti



    Avrupa Birliği'nin PoW'ye dayalı madenciliği yasaklamak istediği Ocak 2022'den bu yana biliniyordu. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Eric Theden, düzenleyicinin sektörü daha az enerji yoğun bir kripto para madenciliği yöntemine (Proof-of-Stake) doğru itmek istediğini belirtti. Bu algoritma, büyük bilgi işlem gücü ve enerjisi gerektirmemesi bakımından farklılık gösteriyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2022/3/14/22977132/bitcoin-european-union-parliament-ban-proof-of-work-cryptocurrencies







  • 2. seferde kabul edilir.

  • İnsanoğlunun para hırsı gezegeni yaşanmaz hale getirecek zaten, bu saatten sonra ne yapsalar nafile.

  • Kripto madenciliği sandığın gibi Dünya'yı yaşanmaz hale getirmiyor. Medyaya fazla inanma.

  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt

    Bitecek bitecek. Kripto sıfır olacak. Beklemeye devam sen.

  • TechVET kullanıcısına yanıt

    İyi de ben sadece kriptolar getiriyor demedim ki, madenciliğin harcadığı enerji birçok etmenden biri hatta en küçüğü belki de.

    Gerçek madencilik, sanayi vs. daha çok kirletiyor ama tek bir ortak yönleri var o da para hırsı. AB istediğini yapsın sade kendi üyelerine

    söz geçirir, diğer ülkeler dünyayı kirletmeye tam gaz devam. Dolayısıyla dünyanın sonunu pek değiştireceğine inanmıyorum.

  • İşte maalesef endüstri ve teknoloji o kadar aşırı gelişti ki kirlenmeden olmuyor. Dünya haddinden fazla kalabalık. Bence ciddi manada düşürmek imkansız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.