Şimdi Ara

Avrupa'da hukuk yüksek lisansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • burada hukuk okuyup, yüksek lisansı yurt dışında yapmayı ve orada kalmayı düşündüğümü paylaştım. mühendislik veya temel bilim gibi değil bu bölüm, her ne kadar özel bir alana yoğunlaşıp yüksek lisans yapsan da orada kalman/çalışman çok güç dediler.

    sahiden böyle mi? internetten biraz bakındım, aynı şeyler yazıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam herkes kafasindan salliyor aptal sapan yontemlerle giden cok kafasindan atan cok takmayin egitimden sonra kalmasi calismasi oldukca kolay rahatlikla is bulursunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evet sahiden öyle gelelim açıklamasına..

    sen bu ülkede türk hukukunu öğreniyorsun. öğrendiğin anayasa hukuku tamamen bu ülkeye özgü. sana burada alman hukuku ispanyol hukuku, amerikan hukuku, vs. hukuk öğretmedikleri için senin başka bir ülkede bu mesleği icra edemezsin. yurt dısında hukuk yüksek lisans yapamaz mısın? evet yaparsın uluslararası hukukta yaparsın ama buna rağmen Avukatlık mesleğini icra edebilir misin? HAYIR EDEMEZSİN. Peki ne yapabilirsin? Hukuk danışmanı sıfatıyla danısmanlık yaparsın ama birini temsil edemezsin mahkemeye çıkamazsın resmi işlemlerde yetkin olmaz. Kaldı ki örneğin bir alman şirket sadece yüksek lisansını uluslararası hukuk alanında yapan bir yabancıya mı iş verir yoksa tüm hukuk eğitimini kendi ülkesinde tamamlamış bir alman vatandaşına mı verir? Cevabı sen ver. Kısaca yurtdışı hayali olan birisi hukuk okumamalıydı.
  • Hiç hevesini kırmak istemem ama cok üzülerek söylüyorum ki yurtdışında okudugun bölümle ilgili iş yapabilmek için hukuk en sonuncusu. Hiçbir yönden global bir tarafı yok çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    hukuki danışman sıfatı değersiz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C92BB3303 -- 2 Eylül 2019; 2:0:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değersiz olup olmadığına sen karar ver açıklamasını detaylıca yaptım..hukuki danışman olmanın da ayrı bir teferruatı var onu da sen araştırarak öğren.
  • hukukta lisansı yurt içinde yapıp, yükseği dışarıda yaparak orada kalmak, sık görülen bir durum değildir. linsası da o ülkede yapmak tercih edilir. ancak almanya veya fransa yüksek lisansı, hukuk nosyonu açısından sana çok şey katacaktır. özellikle borçlar hukuku ve özel alanlarda almanya, idare hukukunda ise fransa ön plandadır.

  • Benim merak ettiğim nokta şu İngilizce düzeyin ne durumda onu geçtim Fransızca ve Almanca düzeyin ne durum da(Fransa ve Almanya'da master yapabiliteni düşünerek) Öte yandan ailen ya da sen mastera gittiğinde kendini nasıl finanse edeceksin? Burs bulmayı düşünüyorsan geçmiş olsun.
    Bir de hangi üniversiteden mezun olacaksın akademik reputation ne durumda okuduğun bölümdeki akademisyenlerin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.