Şimdi Ara

Avrupa’da meyve sebzenin pahalı olduğunu düşünerek iç rahatlatmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dövizin böyle pahalılaşmasından önce de eğitimli sınıfın göçü başlamıştı zaten bir de bu mesele eklenince daha da hızlanacağını duyuyorum.Gurbeti hiç sevmeyen insanların yaşadıkları gerçekler bunlar.Etrafımda bu konuya kafa yorup planlar yapan insanlar var.

    Giden yakınlarımız ne zaman döner acaba diye düşünürken sağdan soldan yeni göç hikayeleri duymaya devam ediyoruz.

    sebze meyve pahalı değil arkadaşlar bunun muhabbeti yapılmıyor artık.

    Gene de ümidi kesmeyelim.Benim güzel memleketimin sevdalıları için umuyorum ki güzel günler gelecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Bizim dayıoğlu var Alamanya'da, geçen çocuğu elma istedi diye 5 kasa BMW'sini satmış 3 tane elma alabilmek için. Öyle pahalıymış Alamanya'da meyve sebze(!)
  • +
    6 tılı 100lük yeni rakı paket almanyada 70 euro.(altılı paket. altı adet.yetmiş euro)
    türkiyede fiyatı ise 100 lük Yeni Rakı : 162,00 TL. tek 100 lük. 1 adet.6 tılı değil.

    2. el tertemiz peugeot 307 308 araba fiyatları 2 3 bin euro arası değişiyor. evet iki bin üç bin euro arası yanlış okumuyorsunuz.

    ve bunun gibi binlerce örnek sırala sırala bitmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akibeel -- 5 Eylül 2018; 10:24:23 >
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Hocam Lüksemburg'a yerleşme öykünüzü anlatsanız??




    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama o adamlar durumu oyle oturtmus ki. Bizdeki lider iyi olsa bile Avrupa sartlarini biz yasarken goremeyiz bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MolalEkolog. M kullanıcısına yanıt
    Maalesef yerleşmedim. Geçen yıl iş sebebiyle 6 aylığına gitmiştim...
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Ya ben yerleşmek istiyorum ama kültür şoku ve ortam değişiminden korkuyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MolalEkolog. M kullanıcısına yanıt
    Evet kültür farkı var ama genel olarak olumlu yönde.

    6 ay normal bir vatandaşı gibi evde kalarak yaşadım. 6ay geçerli kimliğim bile vardı.

    Avrupada genel olarak akşam 6dan sonra açık pek bi yer bulamazsın. Bazı restoran ve cafeler açık olabiliyor ama öyle marketler vs. çoğu dükkan 6da kapatıyor.

    İnsanlar günlük hayatta daha medeni. 6aylık süreçte şirket aracıyla 15bin km civarında yaptım sanırım, 8-10 kere anca korna duymuşumdur. Genel olarak trafikte daha kurallara uyan bir topluluk var. Fransa biraz daha kötü ama tr'den iyi

    Yemek kültürü farklı. biraz evde yemek yapmasını bilmek lazım ortama adapte olana kadar. tartar diye çiğ kıyma yiyor manyaklar.
    Annemin köftelerini özlemiştim. bi gün üşenmedim, telefonla tarifi anlattırdım ve yaptım neredeyse onunki kadar olmuştu.

    Bizim gibi sıcakkanlı değiller tabi. Yine de sokakta birine bi şey sorsanız cevaplıyorlar.

    İş bulabiliyorsan hiç durma yerleşmeye bak. Benim de düşündüğüm bir şey ama şu anda uygun ortamım yok...

    Nurburgring'e gidip kemal sunalın tavuk fırınına ekmek bandığı gibi bakmıştım

    Avrupa’da meyve sebzenin pahalı olduğunu düşünerek iç rahatlatmak


    Şimdi ise TR'deki durumum:
    Avrupa’da meyve sebzenin pahalı olduğunu düşünerek iç rahatlatmak




  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Hayat nasıl hocam genel olarak sıkıcı ya da eğlenceli/mutlu?

    Cevap için teşekkür ederim tebessüm ettirdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi diyelim pahali, adamlar kaliteli urunler yerken bi ne oldugu belirsiz tatsiz tuzsuz urunleri kakaliyorlar. Burada organik amblemini yapistir sonra organigim diye kakala millete. Orda adamlar ciddi yaptirimlari var, bi kere kanunlari ve denetimleri saglam. Sen burada sagliksiz beslen sonra gel amo borodo daha ucozz diye bogur. Hadi lennn

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MolalEkolog. M kullanıcısına yanıt
    Tamamen sana bağlı bir durum bu

    Ben olabildiğince gezip tozmayı seçtim, çünkü o şekilde keyif alıyorum. 6 ülke sayısız şehri haftasonları ve resmi tatillerle 3 gün olan haftasonlarında gezmeye çalıştım.

    Brugge - Belçika, Cochem - Almanya ve Nurburgring gibi yerleri gezdim. Piste de girecektim de baktım 750euroyu bulacak o sebeple vazgeçtim.

    Chamonix-Mont-Blanc (Beyaz Dağ), Alplerin fransa başlangıcına haziranda gidip teleferikle tepesine çıktığımda üstüme kar yağdı. Buluttan dolayı elektriklenip saçım dikleşti.

    Pariste şanzelize sokağında, önümdeki palmiyeye işeyen dayı da oldu, ama ressamlar tepesine çıkıp sanatı, kültürü de gördüm

    Ben bundan keyif alıyorum. Kimisi de o parti senin bu parti benim gezmekten keyif alır. İş yerinden bi arkadaşm haftasonları sürekli olarak hangover modunda idi. O da onu sevmişti.

    Ancak Avrupada fransızca, almanca bilmek önemli. Çoğu yerde yerel dil konuşuluyor. Çok aşırı ingilizce bilenle denk gelmeyebilirsin günlük hayatta. İş ortamında sıkıntı yok. Bazen bi konuyu tartışmakta zorlanınca kusura bakma biz bi fransızca tartışıp sana ingilizce tekrar anlatacağız, ingilizcemiz yeterli değil diyor elemanlar. Hala skype üzerinden sürekli ingilizce konuşuruz, onlara iş yaptığım için.

    Dil konusu zor değil zamanla oluyor. İngilizcenin yanına fransızca, almanca, ispanyolca gibi dillerden biri olabilirse senin için daha iyi olur.

    Bi çok iş arkadaşım avrupanın çeşitli yerlerinde iş bulup TR'yi terk ettiler...

    Orada iken daha mutluydum, çünkü adamların düzenleri genel olarak oturmuş, sıkıntı yaşamıyorsun... Geri dönüşüm diye bi kavram var.

    Çöpleri evde ayrı biriktirmen lazım. Çöpünde karışıklık olursa 10euro ceza yiyorsun, çöpünü almıyorlar. belediyeye gidip cezayı ödemen lazım.

    geri dönüşüm için farklı günlerde topluyorlar. bi gün pet şişeleri kaçırmıştım ve evde yığılmıştı. başka bi mahallede pet şişe çöplerinin yanına bırakmak zorunda kalmıştım. bulunduğum mahallede devamlı olarak kağıt ve cam şişeler atacağın bir nokta var. gidip oraya da onları atıyordum.

    Kahvaltı kültürleri çok zayıf. kruvasan + kahve = kahvaltı. ama yunan peyniri, domates yumurta filan türk kahvaltısını yapabiliyordum.

    Bi keresinde şilili bi arkadaş zeytini kahvaltıda mı yiyorsun demişti, evet bizim kültür böyle ve yemeyi seviyorum dediğimde şok geçirmişti




  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Bu güzel mesaj için de teşekkürler



    Ben tıpfak okuyorum Ankara'da, kendim küçük bir ilçede yaşıyorum bu yıl 2.yılım ama yine de giderken zorlanıyorum yani gittiğimde hiç bir şeyin tadını pek çıkaramıyorum devamlı bir karamsarlık :/



    Yani şunu demek istiyorum ben TR'de şehir değiştirirken bile sıkıntı yaşıyorum acaba Avrupa buna ilaç mı olur yoksa yaranın üstüne tuz mu ? Sizce?



    Bu arada Dr olarak gitmek istiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En pahalı sebzeyi, meyveyi yesem bile çocukluğumda pazardan, manavdan aldığımız o sebze ve meyvelerin kendine has sulu ve diri tadını alamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FinalVerdict93

    3 aydır ingilterede yaşıyorum. Hayatımda hiç yemediğim kadar kaliteli çekirdeksiz üzüm ve nektarin yedim.. diğer meyveleri söylemiyorum bile. Muz mesela inanilmaz güzel tadi ve bunlarin hepsi markette yıkanmış ve paketlenmiş halde satılan ürünler. Fiyat olarakta tabiki Türkiyeden ucuz. Yıllarca bizi kandırdılar avrupada meyve sebze yok,pahalı vb diye.. Kralı var kralı..Biz Türkiyede herşeyin en kalitesizini en pahalıya alıyoruz.
    Sömürgeci kanla beslenen ülke ingiltere hiç yoktansa kendi halkını ezmiyor kaliteli ürünlerle halkına bakıyor.
  • Bu sene benzinin fiyatını TL ye çevirip Almanya'da benzin Türkiye'den pahalı diyen akraba maaşını da TL ye çevirde görelim dedim 30 bin TL maaş alıyor nerdeyse
  • MolalEkolog. M kullanıcısına yanıt
    Biraz cesaretli isen problem olmaz. Ben de hayatımda ilk defa yurtdışına çıkıyordum ve üstelik gezmeye değil 6ay iş yapmaya gittim ve çok rahat bi şekilde alıştım. Biraz da çok fazla film dizi izlemekten midir nedir 1-2ay içinde konuşmam baya oturmuştu. Şimdi çok rahat geliyor konuşmak.

    Alışınca ilaç gelir.

    Yalnız doktorların durumu nedir bilmiyorum. Kimlik için belediyeye başvurduğumda sağlık muayenesi olmuştum, 3. dünya ülkesinden geldiğimiz için tüberküloz testine bile maruz kaldım... Orada muayene yapan doktor istanbula sırf yemek yemeye geldiğini, Türk yemeklerini çok beğendiğini söyledi :)
    Ama bir doktorun hangi niteliklerle avrupada iş bulduğu konusunda en ufak fikrim yok... Bu konuyu araştırıp ileriye dönük şimdiden bazı şeyleri yapmalısın. Dil öğrenmek veya gerekli sertifikaları almalısın. Diploma denklik vs. bir sürü şey var...
  • Hollanda'dan bildiriyorum tamamen sehir efsanesi soylenenler.

    Domates 1.89 ->https://www.dirk.nl/boodschappen/aardappelen-groente-fruit/groente/tomaten/5650
    Sogan 0.69 ->https://www.dirk.nl/boodschappen/aardappelen-groente-fruit/groente/hollandse-uien/4508
    Patates 0.80 ->https://www.dirk.nl/boodschappen/aardappelen-groente-fruit/aardappelen/tafelaardappelen/13581
    10 lu paket yumurta 1.49 ->https://www.dirk.nl/boodschappen/zuivel-kaas/eieren/vers-en-voordelig-scharreleieren-s/2518
    Elma da indirim varmis normal fiyat 1.5 ->https://www.dirk.nl/boodschappen/aardappelen-groente-fruit/fruit/ons-thuismerk-elstar-nieuwe-oogst/4420

    Bu fiyatlar market fiyatlari ki aldi gibi daha ucuz marketlerde ve/veya mahalle pazarlarinda daha da ucuz. Alim gucu vs. karsilastirmasi icin hic karmasik hesaplara gerek yok. Kari koca asgari ucretle calisan bir cifting Turkiye'de yoksulluk sinirinin yarisi kadar para kazaniyor. Almanya, Hollanda gibi ulkelerde asgari ucret geliri olan ciftler rahatlikla ev/araba alabiliyor korkmadan cocuk yapabiliyor. Karsilastirma yapmak cok anlamsiz.




  • Birim olarak düşüneceksin birim 1 birim 2 birim sonra asgari ücrete oranlayacaksın alım gücünü kıyaslayacaksın ve boom.
  • Cidden avrupayla kiyasliyor musunuz yapmayin :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İtalyadayken domatesin kilosu 50-75cent arasıydı. Yok öyle bişey. İspanyada ise turunç fiyatları bu senenin bir hayli altındaydı gördüğüm

    Bunlar spesifik örnekler ama avrupanın en pahalı ülkelerinden biri olan italyada gıda ürünleri hemen hemen aynıydı(et, süt, meyve sebze) tabi değişim öğrencisi olduğum için market fiyatları orda pahalı geliyordu. Aileyle yaşadığım için dönünce bir baktım ki Türkiye çoğu anlamda ya eşit ya pahalı, ama gel gelelim maaşlar euro kadar kuvvetli alım gücüne sahip değil. Acı ama gerçek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 6 Eylül 2018; 20:44:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.