Şimdi Ara

Avukat ücretleri ne kadar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üst kattan dairemize su akıyor maddi manevi zararımız çok, ev sahibi ve üst dairede yaşayan kiracısı olayı umursamıyorlar.Adam durumu çözmek için hiçbir reel girişimde bulunmuyor, aksine su benden gelmiyor diyip duruyor.Geçen yalandan bir arkadaşını çağırdı elinde bir makineyle geldi sonra kendi dairelerine gittiler beş dakika sonra da yanımıza gelip arkadaş baktı bizden gelmiyormuş felan diyerek sıyrıldılar açıkcası bunun tezgah olduğu apaçık ortada.Bu su üst kattan gelmiyorsa nereden geliyor o zaman ? Biz zaten en alt katta oturuyoruz, başka bir ihtimal mi var ? Ben bu şahısın bizi oyalamasından bıktım artık bir avukata vekalet verip mahkemeye vermek istiyorum ama maddi olarak durumumuz iyi olmadığı için çekiniyorum.Avukatlar 2023 yılı için ortalama ne kadar bir ücret talep ederler ?




  • Geçmiş olsun. Umarım çözülür. selam vermek 20k kapıyı açıyorlar.

  • Geçmiş olsun öncelikle Avukatlık ücretleri işin niteliğine göre değişmektedir. Net bir miktar söylemek bu sebeple yerinde olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aggs -- 16 Ağustos 2023; 14:40:12 >
  • Hangi ilde isen o ilin baro sayfasını aç orada ücret tarifesi var.



    www.istanbulbarosu.org.tr
    İstanbul Barosu - Ücret Tarifeleri
    https://www.istanbulbarosu.org.tr/UcretTarifeleri.aspx
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Bu tarifeler adı üzerinde asgari ücret tarifeleridir. Avukatların bu miktarların altında çalışamayacağını beyan eder. İşin durumu, niteliği ve açıkçası alacağı zamana göre ücretlendirmeler artarak değişebilir.


    Konu sahibine gelirsek, her zaman beklendiği gibi su üst kattan gelmeyebilir. Bazı zamanlarda bina yalıtımının kötü olması sebebiyle cephelerden, duvarlardan hatta kolonlardan dahi sızma yaparak girebilir. O yüzden öncelikle tespit yaptırmalı, tespitten sonra dilerseniz tamiri gerçekleştirip bunun tazmini için dava açabilirsiniz. Tespit olmadan, tamiri gerçekleştirip dava açanların mahkeme tespiti sonrasında sızıntının farklı yerden kaynaklanması sebebiyle davanın kaybedildiğini çok gördüm. Tespitle yola başlayın.

  • Özkan kullanıcısına yanıt

    Hocam avukatların bu ücretleri hiç alamadığını, genelde üçte biri veya üçte ikisini bile zor aldıklarını duyuyorum bir hukuk forum sitesinde. Doğru mudur bilmiyorum.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Şöyle basit bir örnek ve izahatla cevap vermek isterim. Örneğin, piyasa ortalamasında İstanbul'da ağır cezada sanık müdafiliği en az 90-100 bin civarı ki dosyanın ağırlığına göre çok daha yüksek ücretlere bu dosyaları almak mümkün. Bakıldığında 2023 asgari tarifeye göre bile aynı işin ücreti 70 bin gösterilmiş. Başka meslektaşları zan altında bırakmamak için kendi üzerimden gideyim. Ben artık meslekte 8. senesini tüketmiş bir avukat olarak nispeten tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Geçmiş tecrübelerime dayanarak Ağır ceza dosyalarının ne kadar uğraştırıcı ve zor olduğunu biliyorum. O yüzden dosya içeriği meşakkatliyse yukarıda zikrettiğim miktarlara dahi dosya kabul etmiyorum. Çünkü hem mesleki bilgi ve tecrübeme kıymet veriyorum hem de bu iş için ayıracağım zamanı kar/zarar dengesine oturtabiliyorum, bu iş için ayıracağım zamanlarda diğer işlerden feragat etmek durumunda olduğumu unutmamak gerekiyor. Şunu söylemekte yarar var bunu yapabiliyorum çünkü yeterli müvekkil portföyüne çok şükür eriştiğim için iş alma kaygısı gütmüyorum. Buna karşılık mesleğe yeni başlamış bir genç meslektaş asgari tarife fiyatının yarısına hatta bazen daha azına dahi aynı işi almayı teklif edebilir. Ancak bilmek gerekir ki bu meslektaş bu dosyayı çalışarak öğrenecek, teori ile uygulama oldukça farklı olduğu için belki hata yapacak ve müvekkilini zarara uğratacak. Zaman konusunda ise portföyü muhtemelen zayıf olduğu için hiç kaygısı olmayacak. Özetle, ucuz etin yahnisi de yavan olur diye boşuna dememişler.





  • Detaylı bilgilendirme için teşekkür ediyorum hocam.

  • Paylaşım için sağolun, tahmin ettiğimden daha yüksek ücretler var maalesef maddi durumum avukat tutmaya imkan vermiyor bu durumda şahısı ikna etmek dışında yapacak başka bir şeyim yok sanırım.

  • Rica ederim, durumunuz yok ise adli yardım talebinde bulunun. Ücretsizdir.



    adliyardim.adalet.gov.tr
    Adli Yardım - Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi
    https://adliyardim.adalet.gov.tr
  • Hocam bizim binada da su sızma mevzuları oldu meğer 2 kat üstten borulardan sızıyormuş. Su duvarın içinden yürümüş. Bence önce tespit yaptırın sonra da arabulucu'ya gidin, zaten artık direk dava açamıyorsunuz.

  • Miras için birkaç avukatla görüştüm. Biri 6 bin diğeri 4,5 euro istedi. Bu olay Türkiye'de yaşanmıştır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.