Şimdi Ara

Avukatım, Mayıs Celbinde Yedek Subaylık Gelir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar, ruhsatlı avukatım bedelli yapacak durumun var hatta başvurumu da yapmış durumdayım. Ama bir yandan da astek.lik aklımı çeliyor, bedelliden vazgeçip Mayıs celbine yedek subaylık için başvursam çıkma ihtimali nedir sizce? Avukatlar meslekçi astek.çilik için tercih edilen mesleklerden biri midir?




  • Çok fazla HUKUK mezunu var hocam Kuzenim de yeni gitti İzmir barosunda Avukattı.Astsubaylık çıkmadı birazda şans işi.

  • Merhabalar meslektaşım. Bu konuda iç açıcı haberler maalesef yok. Fakültelerin çok mezun vermesi sebebiyle yedek subaylık çıkma şansı bir hayli az.

  • Askeri mahkemeler kapatıldığından, hukukçulardan alımlar azaldı. Disiplin durumlarında kanunlar konusunda danışmak için alıyorlar, o da üsse 1 tane falan (eğitime 4-5 kişi gidersiniz belki). Zaten asteğmenler senede bir gittiklerinden (kadroya yaklaşık 10 ayda yeni asteğmen geliyor), yeni kadro olmadıkça hukukçular çok gitmez. En fazla mühendisler, tıp doktoru/veteriner hekim, besyocular gidiyor.

    Asteğmenliği bekle derim, ama bedelli hakkını yakacak kadar da bekleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 11 Aralık 2020; 13:21:3 >
  • Başvuran 10 hukukçudan kaç hukukçuyu alıyorlardır?

  • Tmp341 kullanıcısına yanıt
    Emmi sen yedek sub gibi duruyorsun oyleyse gorev yerin neresi maasin ne kadar
  • 373. Dönem hava kuvvetlerinde meslek kurası yedek subaydım. Celp başı kaç kişi başvuruyor bilmiyorum ama 373. Dönemde 98 kişide 5;
    374. Dönemde 189 kişide 11;
    376. dönemde 167 kişide 8 hukukçu vardı.

    Alınanlar da genelde merkez komutanlıklara alınıyor. Takım komutanı çıkan hukuk mezunları da vardır, onlar bambaşka iş yapar.

    Tecil hakkınızı doldurmadan askerlik başvurusu yaparsınız, sonuçta er/erbaş çıkarsa tekrar tecil hakkınızı kullanıp bedelli askerliğe çevirebilirsiniz.
  • Buna göre oransal bazda en çok hava kuvvetlerine en çok alımın şubat celbinde yapıldığını söyleyebiliriz.( mayıs celbi verileri eksik )

    hava kuvvetlerinde yukarıdaki verilere göre bir yıl içindekin 3 celpte( mayıs verileri bilinmiyor ) 454 kişiden 22 kişi hukukçu meslek kurasına kalmış görünüyor. Oransal bazda hava kuvvetleri için her 100 asteğmenden 5 i hukukçu diyebiliriz.

    İşin içine hukukçuların takım komutanlığı da yapabilmesini ve hava kuvvetlerinin daha çok teknik alanda Ydk subaylara ihtiyaç duyduğunu katıp hukukçu ihtiyacının görece diğer kuvvetlerde ( Özellikle KKK ) daha fazla olduğunu düşünürsek her 100 asteğmenden 8 ila 10 una hukukçu kökenli diyebiliriz.

  • Ben de avukatım, ruhsatım var. Şubat celbi için asteğmenliğe başvurdum. Bakalım bekliyoruz, 22 Ocak'ta belli olacak. Bu konuyu çok araştırdım, %90 çıkar diyenler çoğunlukta. Hukukçu fazlalığını göze alırsak bizim gibi düşünenler de fazla açıkçası. Adam diyor hem askerliği aradan çıkartırım hem de geldiğimde büro açmak için sermayem olur, e haklı. TSK'nın yedek subay seçiminde nasıl bir yol izlediğini kimse bilemez. Sadece ilgili yönetmeliğin 24. maddesine göre not ortalaması, dil bilgisi, akademisyenlik, bölüm ve fiziksel özellikler gibi şeylerin de değerlendirileceği belirtilmiş. Not ortalaması da burada önemli bir faktör mesela.


    22 Ocak günü göreceğiz, kendimi kısa dönem çıkmasına da hazırladım. Bu ihtimalde de bedelliye dönmeyip askerliğimi aradan çıkartmış olacağım. Eğer ki yüksek lisans yapmıyorsanız veya bedelliye harcayacak 40 bin liranız yoksa asteğmenlik olmadı kısa dönem askerlik; önünüze bakabilmek için mantıklıdır.


    Merak ettiğiniz diğer şeyler varsa özel mesaj yolu ile de ulaşabilirsiniz.





  • Merhaba saygıdeğer meslektaşım..

    Öncelikle hakkımızda güzel olacak olanı diliyorum. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Mesleğe tam olarak başlamadan önce askerliğimi yapmak istiyorum. Bu yüzden ruhsatnameyi aldığım gün tecilimi bozup asteğmenlik başvurusu yaptım. Ben de sizin gibi şubat celp dönemini beklemekteyim. Er de çıksa, asteğmenlik de çıksa şubat’ta gitmek istiyorum.


    yüksek bedelli fiyatı ve baro bölgemizdeki yeni mesleğe başlayan erkek işçi avukatların maaş durumu onları ve beni askerliğe itiyor. Bu bakımdan yakın çevremden başvuru yapan çok arkadaşım var. Kasım celbinde maalesef başvuran 5 arkadaşıma da erlik çıktı. Bakalım göreceğiz.


    Umarım dediğiniz gibi alımlar yüksektir, bu bizi mutlu eder.

    saygılarımla..

  • btdnc B kullanıcısına yanıt

    Şubat celbinde yedek subaylık ihtimalinin daha fazla olduğunu duymuştum. Asteğmenliğe başvuran çok fazla avukat var, eskiden belki daha gönlümüz rahat beklerdik fakat şu an birazcık da şans işi. Kasım celbine başvuran arkadaşlarınızın not ortalamaları kaçtı acaba? Ben bunun da önemli olduğunu düşünüyorum.


    Diyelim ki çıktı. Yedek subay olarak giden avukatların araştırdığım kadarıyla yapacağı işlerden bahsedeyim. Disiplin subaylığında görev alarak 6413 s. Disiplin Kanunu'na göre kurulda verilebilecek cezaların tayini ve bu kanunun uygulanması, personel asteğmen olarak eğitim görülmesi durumunda kuvvetle muhtemel askerlik şubesi başkanlığı ve takım komutanlığı gibi seçenekler mümkün. Meslekten tamamen uzak bir görev de olabilir tabii ancak askerliğini yedek subay olarak yapan hukukçularla konuşmalarım doğrultusunda görebildiklerim hemen hemen bunlar.


    Umarım gönlümüzdeki gibi olur. Bedelli askerliğe maddi olarak uzaksanız ve askerliği artık yapmanız gerekiyorsa asteğmenlik rahatlatıcı olabilir. Para biriktirmenin kolay olduğu bir yerde azıcık da tutumluysanız bir yıl sonra kenarda kendi büronuzu kuracak kadar paranız yahut kamuda çalışmak istiyorsanız da sınavlara hazırlanabilmek için ekonomik güvenceniz olmuş olur. Ki çoğu meslektaşım da benimle aynı fikirde olacak ki bu yüzden rağbet oldukça arttı, özellikle mesleğe henüz atılmamış olan biz genç avukatlar arasında.





  • Cevaplarınız için teşekkür ederim sayın meslektaşım, 22 Ocak’ta sınıf ve tertibatlar açıklandığında bu mesajınızı editlerseniz çok sevinirim.

    Her şey gönlümüzce olsun temennilerimle, sağlıkla kalın :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: btdnc

    Merhaba saygıdeğer meslektaşım..

    Öncelikle hakkımızda güzel olacak olanı diliyorum. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Mesleğe tam olarak başlamadan önce askerliğimi yapmak istiyorum. Bu yüzden ruhsatnameyi aldığım gün tecilimi bozup asteğmenlik başvurusu yaptım. Ben de sizin gibi şubat celp dönemini beklemekteyim. Er de çıksa, asteğmenlik de çıksa şubat’ta gitmek istiyorum.


    yüksek bedelli fiyatı ve baro bölgemizdeki yeni mesleğe başlayan erkek işçi avukatların maaş durumu onları ve beni askerliğe itiyor. Bu bakımdan yakın çevremden başvuru yapan çok arkadaşım var. Kasım celbinde maalesef başvuran 5 arkadaşıma da erlik çıktı. Bakalım göreceğiz.


    Umarım dediğiniz gibi alımlar yüksektir, bu bizi mutlu eder.

    saygılarımla..

    Selamlar hocam. Ben de aşağı yukarı aynı düşüncedeyim. Şubat celbini (ki asteğmenlik gelme ihtimali en yüksek celp olarak adı geçiyor) kaçırsam da Mayıs celbinde asteğmenliğe başvurmayı düşünüyorum. Şayet gelmezse de 6 aylık askerlik yapacağım. İlgimi çeken nokta, herhangi bir yükseklisans veya yabancı dil sınavı notu elinde bulunmayan ve not ortalaması gerçekten düşük bir yeni avukat arkadaşımız en yoğun celp dönemi olan Kasım'da asteğmenliğe hak kazandı. Bunu, asteğmen alımlarında avukat sayısının artacağı şeklinde yorumladım kendi adıma, ama gerek diğer arkadaşlarımızın yorumları gerekse yaptığım araştırmalar bunun tam tersini işaret ediyor. Bakıp göreceğiz.


    Sormak istediğim bir diğer soru, erlik çıkması durumunda avukat olmamızın yaratacağı herhangi bir fark var mıdır? Yazıcılık tarzı yazı işleri yönü ağır basan görevlerden birine verilmemiz olası mıdır, yoksa normal bir er hayatı mı yaşarız? Bunun tamamen şansa bağlı olduğunu bilsem de askerliğini er olarak yapmış meslektaşlarımız tecrübelerini paylaşabilirse çok makbule geçer.


    Saygılar.





  • son üye S kullanıcısına yanıt
    Ben terhis olalı 3 sene oldu. Maaş o zaman 3500 liraydı. Ben İzmir Eski Foça’da yaptım.
  • Aman iyi. Bunlara takılmanın amacı ne? Veteriner hekim yazmayınca adamlara küfür mü etmiş oluyoruz? Her şeyi nokta nokta yazmak gerekli mi yani? Burada bilgi veriyoruz, adam kendini bilsin yeter.

    “...Tıp Doktoru ve Veteriner Hekim...” yazıyorum.
  • Arkadaşlar selamlar. Ben de Mayıs 2022 celbinde gitmeyi düşünüyorum. Yedek subay olmak istiyorum. Bugün askeriyeye gittim. Memur 28 Şubat'a kadar başvur o zaman gidersin dedi. Size bir konuda danışmak istiyorum.


    Ben stajımı yeni bitirdim ve bu hafta ruhsatname başvurusunu yaptım. Elimde henüz ruhsatnamem yok yani. Ben bu durumdayken başvuracağım mesela birinci seçenek bu.


    Diğer bir seçenek ise ruhsatnamem gelince başvurmak.


    Ruhsatnamesi olan hukuk mezunu ile ruhsatnamesi olmayan hukuk mezunu arasında yedek subaylık çıkma konusunda fark var mıdır sizce? Yani ruhsatnamemin gelmesini beklemeli miyim?

  • Bir fark yok tamamen şans öncelikle bunu söyleyeyim. Kasım celbinden sana kendi yanıtımdan bir örnek vereyim


    Alıntı

    metni:
    3,13 ün iş görüp görmemesi tamamen şans bizim celbimizde (385-Polatlı/Meslekçi) 80 civarı hukukçu vardı (Tam rakamı sana bilerek söylemiyorum)Ben 2,20 ile Yedek Subaylığa seçildim (Mühendistim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabakalak -- 14 Ocak 2022; 22:2:1 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.