Şimdi Ara

Avusturya'da Tax Free nasıl alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avusturya'dan Direksiyon seti alacağım, fiyatı 400 euro. Bundan yaklaşık 50 euro bir tax free alacağım fakat Dönüşte uçak kullanmayacağım yani havalimanına gitmeyeceğim, Viyana'da nereden tax free alabilirim bilen var mı ?




  • Vergi iadesi alabilmeniz için öncelikle Avrupa Birliği'nden çıkış yapmanız gerekiyor. Avusturya içerisinde herhangi bir yerden parayı alamazsınız.


    İlk yapmanız gereken şey direksiyon setini aldığınız mağazanın kasasında tax free olarak aldığınızı belirtmek. Size verecekleri tax free formunu AB'den çıkış yaptığınız gümrükte onaylatmanız gerekiyor. Sonra o belgeyi Avusturya Tax Free kurumuna iletirsiniz ve yaklaşık 10-15 gün içerisinde para hesabınıza yatar.

  • ben Viyana'dan çıkıp iademi örnek veriyorum; macaristan-sırbistan'dan da alabilirim yani, doğru mu anladım hocam

  • Hayır. Sırbistan zaten AB üyesi değil. Macaristan'da da iadeyi alamazsınız. Her AB ülkesinin VAT yani KDV oranları farklı. Bu tür mali konularda bir uyumluluk yok.


    Direksiyon setini aldığınız firmanın verdiği tax free formunu Macaristan'dan çıkış yaparken gümrükte imzalatacaksınız. Sonra AB'den çıktığınızı ispat eden o belgeyi posta ya da email yoluyla Avusturya'nın tax free kurumuna göndereceksiniz. Onlar da parayı banka hesabınıza gönderecek.

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Hayır bu doğru değil. Avusturya'dan aldığınız ürünün evraklarını sadece Avusturya gümrüklerinde damgalatıp vergi iadesini alabilirsiniz. Herhangi bir Schengen ülkesinin gümrüğü olmaz.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Neye göre doğru değil diyorsunuz? Trollük olsun diye mi sürekli yanlış bilgiler veriyorsunuz merak etmeye başladım.

    Daha önce anlattığım şekilde vergi iadesi aldım. Acaba kurallar mı değişti diye araştırdım, değişmemiş. Aşağıda da Avrupa Komisyonu'nun resmi internet sitesindeki bilgiyi paylaşıyorum.


    Do I have to leave the EU straight away from the country where I purchased goods?

    No. You can buy VAT-free goods even if you are going to be visiting other EU countries before you finally return home, as long as you actually leave the EU with the goods within the time limit. You have to get your documents stamped by a customs officer at the point of exit of the EU – not necessary in the same EU country where you bought it.



    Avusturya karayolu gümrüğü AB'den henüz çıkmadığınız için tax free belgelerinize mühür basmaz, imza atmaz. Vergi iadesi alabilmeniz için AB'den çıkıyor olma şartı var. Bunu da ancak çıkış yaptığınız ülkenin gümrüğünde yapabilirsiniz.





  • abi şimdi son kez soriyim; ben otobüs ile balkan turuna çıkıyorum, avusturya vs de var avusturyadan ürünü aldım; AB'den çıktığım ülke olan Bulgaristan'dan alabilir miyim iadeyi?

  • İadeyi alamazsın. Yani "aa sen gidiyon" deyip parayı şak diye ödemezler. Avusturya'dan direkt Türkiye'ye uçuyor olsaydın parayı havaalanında şak diye alırdın. (Sonradan görecekler için ek bilgi-Haftasonu hariç)


    Ürünü alırken sana verilen tax free belgesini AB'den çıkarken gümrük görevlilerine kaşe imza yaptıracaksın. Büyük ihtimalle Macaristan Röszke sınır kapısından Sırbistan'a geçersiniz orada AB'den çıkmış oluyorsunuz. Bulgaristan'ı karıştırma. O sonraki durak. Eğer rotanız Romanya'dan geçmiyorsa arada AB üyesi olmayan Sırbistan var.


    Sonra Avusturya'nın tax free kurumuna mail at. Ben belgeyi onaylattım orijinalini istiyor musunuz yoksa tarayıp göndersem yeterli mi diye sor. Orijinal belgeyi isterlerse Türkiye'ye döndükten sonra mecburen postayla yollaman gerekir. Yok tarama yeterli ise maille işinizi halledersiniz. Iban isterler. 10-15 gün için para hesabınıza yatar.





  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    İşinize gelmeyen şeyleri yazana trol mü diyorsunuz?


    O koyu ile yazdığınız cümlenin kaynağı nedir. Tamamen yanlış.


    Hangi ülkeden alışveriş yapılmışsa o ülkenin gümrüklerinin damgası geçerlidir. Fransadan alış veriş yap, Almanyaya git, Alman gümrüğü damgalamaz. Damgalasa dahi iade alınamaz. Kural böyle.


    Vergi iadesi ihracat kapsamındadır ve hangi ülkeden alındıysa o ülkenin gümrük memurunun kaşelemesi gerekir.

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Taranmış belge elbette geçerli değil. Bütün belgelerin aslı isteniyor. O belgeler vergi dairelerine gönderiliyor.


    Avusturyanın tax free kurumu diye bir şey de yok. Sürekli yanlış bilgi.


    Ama zaten arkadaşın vergi iadesi alma şansı yok. Boşuna uğraşmasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 4 Temmuz 2023; 11:41:21 >
  • omrtpsvr O kullanıcısına yanıt

    Avusturya'dan çıkarken her ne kadar sınırlar kaldırılmış dahi olsa kara sınır noktalarında gümrükçüler oluyor. Bunlar mesai saatlerinde evraklara damga basıyorlar. Otobüs şöförüne sorun onlar bilirler. Eğer gümrükçüye denk gelmezseniz şansınız yok.

  • Ahaha göz göre göre nasıl sallıyorsun. Yaptım diyorum. Üstüne Avrupa Komisyonu'nun resmi bilgisini paylaşıyorum adam hala olmaz diyor. Avrupa Birliği'nin resmi sitesindeki bilgiye "yanlış" diyor adam. Tamam kardeş seninle tartışamıycam. Her konuda yanlış bilgi vermekten bıkmadın bir de üstüne inat ediyorsun. Ben yanlış biliyormuşum demek de bir erdemdir. Tavsiye ederim.

    Adam AB'den çıkmadan nasıl belge damgalatacak. Vergi iadesi almanın şartı formu AB'den çıkarken damgalatmak.

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Atıyosun, yapamazsın...

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Link vermiyorsun, link ver...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 4 Temmuz 2023; 21:44:29 >
  • cleanton kullanıcısına yanıt
    taxation and customs union
    Guide to VAT refund for visitors to the EU
    https://taxation-customs.ec.europa.eu/guide-vat-refund-visitors-eu_en
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Link için teşekkürler.

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Hocam internetten dev vienna airport yazdığımda 24 saat açık diye gördüm. Yanlış bilgi mi bu viyana havaalanında geldiniz mi hiç

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.