Şimdi Ara

Ay Dev Bir Uzay Gemisi mi ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
55
Favori
13.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Deli sacmasi palavra

    Bilgilerin cogu yanlis
    Ay bikere dunyadan yasli degil
    Ay dunya olusurken dunyaya carpmis bi gezegenin parcalarndan olustu dunyadan daha genc diyebilirsin
    National geographic belgesellerinde hepsi var

    Vaktinizi kaybetmeyin okumakla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ay-yildiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    quote:

    Orijinalden alıntı: sanalkorsan88

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    hepsini okudum konu güzel ancak ay'ın bir zeka ürünün olması çok zor. ay tamamen doğaldır ancak ay diğer canlılar tarafından bir üs olarak kullanılıyor olabilir. ama ay doğaldır ki doğal olmasa kuranda geçmez.
    bu arada dünya dışında yaşam vardır bu bir hayal değildir bence bir gerçektir

    üs olabilir belkide bir insan üssü google uydularından biri ayın karanlık yüzünde gamalı haç resmi çekti...

    ay ile ilgili inanın insanın aklının alamayacagı kadar esrarengiz şeyler var.

    Mesela ?

    nasa neden ay çalışmasını durdurdu ?
    bu soru kocaman bir boşluk yaratıyor neden daha ayı doğru düzgün keşfetmeden ne var ne yok ögrenmeden diek marsa yöneldik. kaldı ki ben mars konusunda bile şüpheliyim. yani mars'a araç filan gitmedi.
    kuranda geçen yecüc ile mecüc bence dünya dışı yaratıklar diye düşünüyorum. kaldı ki peygamber efendimizin işaret ettiği uzaylılarda bence dünya dışı varlıklar. dünya dışında kesinlikle yaşam var ve bizden daha gelişmişler .
    düşünsene bir şey keşfediyorsun misal yeni bir teknolojik ürün aldın ve çok zor ulaştın sen bunun altını üstüne getirmeden iyice kurcalamadan bir köşeye atarmısın ? ve bu şey sana maddi olarakta bir şeyler kazandırabilecekken ?
    ayın üstünde gerçekten değerli gazlar var ve bunlar azımsanacak kadar değil diyor bilim adamları peki neden okyanusun dibindeki yosundan bile yakıt yapmaya çalışan teknoloji ve kapitalist dünya ay için ugraşmıyor ?
    ay dediğim gibi dünya dışındaki diğer varlıkların bir üssü ve güneş tarafında duran kısmında aktifler

    peygamber efendimiz nerde dünya dısı varlıklardan bahsediyor muş... hocam

    Dönemin yahudi bilginleri Hz. Muhammed'in bilgisi sınamak için O'na Tevrat'ta yazan bazı konuları sorarlar... Bunlardan biri de Cablısa ve Cablıka halkıdır...

    Muhammed (S.A.V.) dedi ki."Cablısa ve Cablıka iki şehristandır. Biri meşrikte ve biri mağriptedir. Meşrikte olan şehre Cablıka derler. Yeşil Zümrütten inşa edilmiştir ve ikisi de Kaf dağına ulaşmıştır.(Kaf dağı diye tabir edilen evren yada galaksimiz olabilir.. Kaf dağı hakkında da ilginç açıklamalar var kitapta..) Her şehrin eni ve uzunluğu 2000 fersenktir. (Bir fersenk..6232,2 m.ye eşittir.)"

    Bu cevabı Resulüllah söyleyince yahudi bilginleri, önlerine Tevrat koyup karşılaştırma yapıyorlardı ki onların sözüne uygun mu söylüyor yoksa muhalif mi görüyorlar.

    Ali b.Ebu Talip (R.A) mecliste hazır idi. Dedi ki: "Ya Resulallah, bu dediğiniz şehirler bizim bulunduğumuz cihan içindemidir?" Hz.Resul dedi ki; "O şehirler karanlık içindedir, Kaf dağına ulaşıktır." Hz.Ali dedi ki:"Her şehirde ne kadar halk vardır." Resullah ; "Her şehrin kalesinin bin derbendi vardır. Her derbendini gecede biner kişi bekler. Ve o bin kişiye bir yıl içinde yıl tamam oluncaya kadar bir daha sıra gelmez." dedi. Hz Ali dedi: "Ya Resulallah,Bu kaleyi ne için beklerler?" Hz Resul buyurdu: "Onun için beklerler ki o tarafta çok halk vardır, onlarla bu Cablısa ve Cablıka halkı arasında düşmanlık vardır, gece gündüz birbirleriyle cenkleri eksik değildir. Nöbet tuttuklarının sebebi budur." Sonra Hz.Ali(R.A) "Ya Resullah dedi. Bu Cablısa ve Cablıka halkı Adem oğullarındanmıdır?" Resullah buyurdu : "Onlar dünyada adam olduğunu bilmezler." Hz.Ali "Şeytan onlara yol bulmaz mı" dedi. Resul aleyhisselam buyurdu : "Onlar Şeytanı da bilmezler." Hz.Ali: "Ya Resulallah, Bu Ay,Güneş ve yıldızlar onların üzerine doğmaz mı?" Resulüllah:" Onlar hak Teala'nin Ay, Güneş ve yıldızları yarattığını da bilmezler." Ali (R.A) "Bu cihanı nasıl görürler?" dedi. Resul (S.A.V) buyurdu: "Onların aydınlığı kaf dağının şulesindendir. Onların taşları ve duvarları nur gibi şule verir." Hz.Ali "Ya Resulallah, onlar Ne yer, ne içerler?" Resulüllah buyurdu: "Hiç bir nesne yiyip içmezler." Ali (R.A) dedi:"Ne giyerler?" Resülallah buyurdu: "Onların bedeni don istemez." Ali (R.A) dedi."Meleklermidir?" Peygamber (S.A.V) "Melek değillerdir.Ama taatları(boyun eğme, emre uyma itaat) melek gibidir." Ali (R.A) "Onlardan zürriyet(evlat,çocuklar) gelir mi?" dedi. Resulüllah "Onların cümlesi erkektir, aralarında dişi yoktur." Ali (R.A) "Onların dini ne dindir.Onlar cennetlikmidir yoksa cehennemlikmidir?" Hz. Resul buyurdu: "Onlar cennet ehlidir, İslam dini üzeredirler. Mi'rac gecesi Cebrail aleyhisselam beni o tarafa iletti. Ben onlara İslam'ı arz ettim. Müslüman oldular. Allah Telala ve bana iman ettiler. Ben de onlardan birisine İslam'in şartlarını öğrettim, o kişiyi onların üzerine halife diktim. Ondan sonra Cebrail beni Faris ve Fid'i tarafına ve Yecüc Mecüc iklimine ve Münsel ve Bakil ve Naris kavmine iletti. Onlara İslamı arzettim, kabul etmediler. Cümlesi kafirlerdir." Ondan sonra Hz.Ali "Bizim halkımızdan onlara hiç kimse varabilir mi?" dedi. Resullah buyurdu: "Yok onlara varmaya hiç kimsenin takati yetişmez. Zira dört ay karanlıkta gidilir. Amma Ad kavminden üç kişi Hz. Hud peygambere iman getirmişlerdi. Onlar Ad'dan kaçtılar ve o şehristana yerleştiler. " dedi.

    O yahudi alimleri bu sözleri işitince "Gerçek diyosun, biz de Tevrat'ta böyle bulduk. O Ad'den kaçan 3 kişi o Cablıka ve Cablısa yerine gittiler. Fid halkından korktuklarından çıkıp gidemediler. Zira onlardan o kavimin kuvveti ziyade idi. Sonunda o şehirde fevt olup kaldılar." dediler.


    BU NE KADAR DOĞRU BİR BİLGİDİR BİLİNMEZ AMA KOSKOCA EVREN SADECE İNSAN OĞLUNA AİT OLMAZ . KALDI Kİ AY ÜZERİNDEKİ ÇALIŞMALARIN BİR ANDA DURMASI KAFA KARIŞTIRICI




  • ilginç bir konu gerçekten. Takip ediyorum.


    Emeğin için teşekkürler.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 11 Kasım 2012; 1:39:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: master of darkness

    quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: master of darkness

    quote:

    Orijinalden alıntı: [Eren]

    Uzaylı diye bir şey yok.Varsa da mikroorganizmalar vardır ki bu canlıların bulunduğuna dair bir haber okumuştum ama bizden üstün varlıklar oldukları tamamen hayal ürünü.

    Söylediğinin bilimsel bir kanıtı yoksa senin söylediklerin de hayal ürünü olabilir. Şu an olduklarına dair de yüzde yüz kanıt yok olmadıklarına dair de.. İnanç meselesi. Ben de olduklarına inanıyorum..

    hocam uzaylı diye bir şey olsa.. en azından .. dinimzde bahsedilirdi değil mi...

    herşeye açıklaması olan islam.. dünya dışı varlıklara gelince mi cevaspız kalacak..

    Kutsal kitapta bir sürü mecazlar ve benzetmeler vardır stü kapalı bir şekilde bahsedilmiş olabilir ki okumadım ama bahsediliyor diyenler vardı sanırsam.. Ama diyorum ya inanç meselesi açıkçası böyle konular hem ilgimi çekiyor hem de ürkütüyor..

    islamiyette bahsediliyor denilen kısım.. peygamber efendimizin bir hadisine dayanılarak söyleniyor...

    o da 18.000 (18k) aleme peygamber olarak gönderilmesidir...


    ama burada geçen 18bin alem ile ilgili daha detaylı bilgi yok...

    başka hiçbir yerde bahsedilmiyor diye biliyorum..

    zaten incille tevratta... dünya hayatından direkt ahiret hayatına baglanıyor

    ____________

    bir de islamiyette... ay ın nurunun çekilmesi ile ilgili bir şeyde var dı... yanlış hatırlamıyorsam.


    Şura 29: gökleri ve yeri ve bu ikisi içinde yaydığı canlıları yaratması da O`nun ayetlerindendir. O, dilediği zamanda onları bir araya getirmeye kadirdir.
    Nahl 49: Göklerdeki ve yerdeki canlı şeyler de melekler de yalnız Allah`a secde ederler ve hiç de büyüklük taslamazlar.
    Aliimran 83: Hala Allah’ın dininden gayrısını mı arıyorlar? Oysaki göklerdeki ( lerin hepsi) şuurlular da, yerdekiler de ister istemez O’na teslim olmuşlardır ve yalnız O’na döndürüleceklerdir.
    Nebe 37: Göklerin, yerin ve bu ikisi arasındakilerin Rabbidir O! Rahman`dır. O`nun huzurunda söze cüret edemezler.
    Meryem 93: Göklerde ve yerde bulunan herkes, Rahman`a kul olarak gelecektir.
    Neml 87: Sûra üfürüleceği gün, Allah`ın dilediği dışında herkes, göklerdekiler, yerdekiler dehşet içinde kalacaktır. Hepsi boynunu bükmüş bir halde O`nun huzuruna gelir.


    üstteki surelerde hep gökler ve yer arasındaki varlıklar diye geçiyor ama alttaki surede ey cin ve insan toplulukları diye geçiyor
    Rahman 33: Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin bucaklarından/köşelerinden geçip gitmeye gücünüz yeterse, hadi geçin gidin. Bilgi ve güç dışında bir şeyle geçip gidemezsiniz.

    ben anlamadım hocam yanlış anlamada...

    ne manada yazdın bunları.. daha detaylı anlatırmısın..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: master of darkness

    quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: master of darkness

    quote:

    Orijinalden alıntı: [Eren]

    Uzaylı diye bir şey yok.Varsa da mikroorganizmalar vardır ki bu canlıların bulunduğuna dair bir haber okumuştum ama bizden üstün varlıklar oldukları tamamen hayal ürünü.

    Söylediğinin bilimsel bir kanıtı yoksa senin söylediklerin de hayal ürünü olabilir. Şu an olduklarına dair de yüzde yüz kanıt yok olmadıklarına dair de.. İnanç meselesi. Ben de olduklarına inanıyorum..

    hocam uzaylı diye bir şey olsa.. en azından .. dinimzde bahsedilirdi değil mi...

    herşeye açıklaması olan islam.. dünya dışı varlıklara gelince mi cevaspız kalacak..

    Kutsal kitapta bir sürü mecazlar ve benzetmeler vardır stü kapalı bir şekilde bahsedilmiş olabilir ki okumadım ama bahsediliyor diyenler vardı sanırsam.. Ama diyorum ya inanç meselesi açıkçası böyle konular hem ilgimi çekiyor hem de ürkütüyor..

    islamiyette bahsediliyor denilen kısım.. peygamber efendimizin bir hadisine dayanılarak söyleniyor...

    o da 18.000 (18k) aleme peygamber olarak gönderilmesidir...


    ama burada geçen 18bin alem ile ilgili daha detaylı bilgi yok...

    başka hiçbir yerde bahsedilmiyor diye biliyorum..

    zaten incille tevratta... dünya hayatından direkt ahiret hayatına baglanıyor

    ____________

    bir de islamiyette... ay ın nurunun çekilmesi ile ilgili bir şeyde var dı... yanlış hatırlamıyorsam.


    Şura 29: gökleri ve yeri ve bu ikisi içinde yaydığı canlıları yaratması da O`nun ayetlerindendir. O, dilediği zamanda onları bir araya getirmeye kadirdir.
    Nahl 49: Göklerdeki ve yerdeki canlı şeyler de melekler de yalnız Allah`a secde ederler ve hiç de büyüklük taslamazlar.
    Aliimran 83: Hala Allah’ın dininden gayrısını mı arıyorlar? Oysaki göklerdeki ( lerin hepsi) şuurlular da, yerdekiler de ister istemez O’na teslim olmuşlardır ve yalnız O’na döndürüleceklerdir.
    Nebe 37: Göklerin, yerin ve bu ikisi arasındakilerin Rabbidir O! Rahman`dır. O`nun huzurunda söze cüret edemezler.
    Meryem 93: Göklerde ve yerde bulunan herkes, Rahman`a kul olarak gelecektir.
    Neml 87: Sûra üfürüleceği gün, Allah`ın dilediği dışında herkes, göklerdekiler, yerdekiler dehşet içinde kalacaktır. Hepsi boynunu bükmüş bir halde O`nun huzuruna gelir.


    üstteki surelerde hep gökler ve yer arasındaki varlıklar diye geçiyor ama alttaki surede ey cin ve insan toplulukları diye geçiyor
    Rahman 33: Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin bucaklarından/köşelerinden geçip gitmeye gücünüz yeterse, hadi geçin gidin. Bilgi ve güç dışında bir şeyle geçip gidemezsiniz.

    ben anlamadım hocam yanlış anlamada...

    ne manada yazdın bunları.. daha detaylı anlatırmısın..

    islamiyette bahsediliyor denilen kısım.. peygamber efendimizin bir hadisine dayanılarak söyleniyor...
    demişsin ya yani kuranda yok diye. ona bianen yazdım nları yani kuranda evet direk şu halk şurda yaşıyor filan demiyor ancak bazı yerlerde inanlar ademoğlu diye yazıyor bazı yerlerde göklerde ve yerde yaşayan diyor. yani sadece dünyada ki yaşamın olmadıgı belirtiyor.
    kaldı ki diger yazdıgım olayda da peygamberimizin olayı var. doğru olma ihtimali oldukça yüksek çünkü bahsettiği şeyler mecazi değil yani insanlardan bahsetmiyor başka türlerden bahsediyor. yani bunları alt alta koydugumuzda evrende sadece dünyada yaşamın olmadıgını görebiliriz .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ay-yildiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    quote:

    Orijinalden alıntı: sanalkorsan88

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    hepsini okudum konu güzel ancak ay'ın bir zeka ürünün olması çok zor. ay tamamen doğaldır ancak ay diğer canlılar tarafından bir üs olarak kullanılıyor olabilir. ama ay doğaldır ki doğal olmasa kuranda geçmez.
    bu arada dünya dışında yaşam vardır bu bir hayal değildir bence bir gerçektir

    üs olabilir belkide bir insan üssü google uydularından biri ayın karanlık yüzünde gamalı haç resmi çekti...

    ay ile ilgili inanın insanın aklının alamayacagı kadar esrarengiz şeyler var.

    Mesela ?

    nasa neden ay çalışmasını durdurdu ?
    bu soru kocaman bir boşluk yaratıyor neden daha ayı doğru düzgün keşfetmeden ne var ne yok ögrenmeden diek marsa yöneldik. kaldı ki ben mars konusunda bile şüpheliyim. yani mars'a araç filan gitmedi.
    kuranda geçen yecüc ile mecüc bence dünya dışı yaratıklar diye düşünüyorum. kaldı ki peygamber efendimizin işaret ettiği uzaylılarda bence dünya dışı varlıklar. dünya dışında kesinlikle yaşam var ve bizden daha gelişmişler .
    düşünsene bir şey keşfediyorsun misal yeni bir teknolojik ürün aldın ve çok zor ulaştın sen bunun altını üstüne getirmeden iyice kurcalamadan bir köşeye atarmısın ? ve bu şey sana maddi olarakta bir şeyler kazandırabilecekken ?
    ayın üstünde gerçekten değerli gazlar var ve bunlar azımsanacak kadar değil diyor bilim adamları peki neden okyanusun dibindeki yosundan bile yakıt yapmaya çalışan teknoloji ve kapitalist dünya ay için ugraşmıyor ?
    ay dediğim gibi dünya dışındaki diğer varlıkların bir üssü ve güneş tarafında duran kısmında aktifler

    peygamber efendimiz nerde dünya dısı varlıklardan bahsediyor muş... hocam

    Dönemin yahudi bilginleri Hz. Muhammed'in bilgisi sınamak için O'na Tevrat'ta yazan bazı konuları sorarlar... Bunlardan biri de Cablısa ve Cablıka halkıdır...

    Muhammed (S.A.V.) dedi ki."Cablısa ve Cablıka iki şehristandır. Biri meşrikte ve biri mağriptedir. Meşrikte olan şehre Cablıka derler. Yeşil Zümrütten inşa edilmiştir ve ikisi de Kaf dağına ulaşmıştır.(Kaf dağı diye tabir edilen evren yada galaksimiz olabilir.. Kaf dağı hakkında da ilginç açıklamalar var kitapta..) Her şehrin eni ve uzunluğu 2000 fersenktir. (Bir fersenk..6232,2 m.ye eşittir.)"

    Bu cevabı Resulüllah söyleyince yahudi bilginleri, önlerine Tevrat koyup karşılaştırma yapıyorlardı ki onların sözüne uygun mu söylüyor yoksa muhalif mi görüyorlar.

    Ali b.Ebu Talip (R.A) mecliste hazır idi. Dedi ki: "Ya Resulallah, bu dediğiniz şehirler bizim bulunduğumuz cihan içindemidir?" Hz.Resul dedi ki; "O şehirler karanlık içindedir, Kaf dağına ulaşıktır." Hz.Ali dedi ki:"Her şehirde ne kadar halk vardır." Resullah ; "Her şehrin kalesinin bin derbendi vardır. Her derbendini gecede biner kişi bekler. Ve o bin kişiye bir yıl içinde yıl tamam oluncaya kadar bir daha sıra gelmez." dedi. Hz Ali dedi: "Ya Resulallah,Bu kaleyi ne için beklerler?" Hz Resul buyurdu: "Onun için beklerler ki o tarafta çok halk vardır, onlarla bu Cablısa ve Cablıka halkı arasında düşmanlık vardır, gece gündüz birbirleriyle cenkleri eksik değildir. Nöbet tuttuklarının sebebi budur." Sonra Hz.Ali(R.A) "Ya Resullah dedi. Bu Cablısa ve Cablıka halkı Adem oğullarındanmıdır?" Resullah buyurdu : "Onlar dünyada adam olduğunu bilmezler." Hz.Ali "Şeytan onlara yol bulmaz mı" dedi. Resul aleyhisselam buyurdu : "Onlar Şeytanı da bilmezler." Hz.Ali: "Ya Resulallah, Bu Ay,Güneş ve yıldızlar onların üzerine doğmaz mı?" Resulüllah:" Onlar hak Teala'nin Ay, Güneş ve yıldızları yarattığını da bilmezler." Ali (R.A) "Bu cihanı nasıl görürler?" dedi. Resul (S.A.V) buyurdu: "Onların aydınlığı kaf dağının şulesindendir. Onların taşları ve duvarları nur gibi şule verir." Hz.Ali "Ya Resulallah, onlar Ne yer, ne içerler?" Resulüllah buyurdu: "Hiç bir nesne yiyip içmezler." Ali (R.A) dedi:"Ne giyerler?" Resülallah buyurdu: "Onların bedeni don istemez." Ali (R.A) dedi."Meleklermidir?" Peygamber (S.A.V) "Melek değillerdir.Ama taatları(boyun eğme, emre uyma itaat) melek gibidir." Ali (R.A) "Onlardan zürriyet(evlat,çocuklar) gelir mi?" dedi. Resulüllah "Onların cümlesi erkektir, aralarında dişi yoktur." Ali (R.A) "Onların dini ne dindir.Onlar cennetlikmidir yoksa cehennemlikmidir?" Hz. Resul buyurdu: "Onlar cennet ehlidir, İslam dini üzeredirler. Mi'rac gecesi Cebrail aleyhisselam beni o tarafa iletti. Ben onlara İslam'ı arz ettim. Müslüman oldular. Allah Telala ve bana iman ettiler. Ben de onlardan birisine İslam'in şartlarını öğrettim, o kişiyi onların üzerine halife diktim. Ondan sonra Cebrail beni Faris ve Fid'i tarafına ve Yecüc Mecüc iklimine ve Münsel ve Bakil ve Naris kavmine iletti. Onlara İslamı arzettim, kabul etmediler. Cümlesi kafirlerdir." Ondan sonra Hz.Ali "Bizim halkımızdan onlara hiç kimse varabilir mi?" dedi. Resullah buyurdu: "Yok onlara varmaya hiç kimsenin takati yetişmez. Zira dört ay karanlıkta gidilir. Amma Ad kavminden üç kişi Hz. Hud peygambere iman getirmişlerdi. Onlar Ad'dan kaçtılar ve o şehristana yerleştiler. " dedi.

    O yahudi alimleri bu sözleri işitince "Gerçek diyosun, biz de Tevrat'ta böyle bulduk. O Ad'den kaçan 3 kişi o Cablıka ve Cablısa yerine gittiler. Fid halkından korktuklarından çıkıp gidemediler. Zira onlardan o kavimin kuvveti ziyade idi. Sonunda o şehirde fevt olup kaldılar." dediler.


    BU NE KADAR DOĞRU BİR BİLGİDİR BİLİNMEZ AMA KOSKOCA EVREN SADECE İNSAN OĞLUNA AİT OLMAZ . KALDI Kİ AY ÜZERİNDEKİ ÇALIŞMALARIN BİR ANDA DURMASI KAFA KARIŞTIRICI

    Kaf dağı hakkında da ilginç açıklamalar var kitapta.. demişsiniz..

    hangi kitap hocam... o değil de bilgileri okudum durum oldum...

    daha önceden duymamıştım bu hadisi..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: master of darkness

    quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: master of darkness

    quote:

    Orijinalden alıntı: [Eren]

    Uzaylı diye bir şey yok.Varsa da mikroorganizmalar vardır ki bu canlıların bulunduğuna dair bir haber okumuştum ama bizden üstün varlıklar oldukları tamamen hayal ürünü.

    Söylediğinin bilimsel bir kanıtı yoksa senin söylediklerin de hayal ürünü olabilir. Şu an olduklarına dair de yüzde yüz kanıt yok olmadıklarına dair de.. İnanç meselesi. Ben de olduklarına inanıyorum..

    hocam uzaylı diye bir şey olsa.. en azından .. dinimzde bahsedilirdi değil mi...

    herşeye açıklaması olan islam.. dünya dışı varlıklara gelince mi cevaspız kalacak..

    Kutsal kitapta bir sürü mecazlar ve benzetmeler vardır stü kapalı bir şekilde bahsedilmiş olabilir ki okumadım ama bahsediliyor diyenler vardı sanırsam.. Ama diyorum ya inanç meselesi açıkçası böyle konular hem ilgimi çekiyor hem de ürkütüyor..

    islamiyette bahsediliyor denilen kısım.. peygamber efendimizin bir hadisine dayanılarak söyleniyor...

    o da 18.000 (18k) aleme peygamber olarak gönderilmesidir...


    ama burada geçen 18bin alem ile ilgili daha detaylı bilgi yok...

    başka hiçbir yerde bahsedilmiyor diye biliyorum..

    zaten incille tevratta... dünya hayatından direkt ahiret hayatına baglanıyor

    ____________

    bir de islamiyette... ay ın nurunun çekilmesi ile ilgili bir şeyde var dı... yanlış hatırlamıyorsam.


    Şura 29: gökleri ve yeri ve bu ikisi içinde yaydığı canlıları yaratması da O`nun ayetlerindendir. O, dilediği zamanda onları bir araya getirmeye kadirdir.
    Nahl 49: Göklerdeki ve yerdeki canlı şeyler de melekler de yalnız Allah`a secde ederler ve hiç de büyüklük taslamazlar.
    Aliimran 83: Hala Allah’ın dininden gayrısını mı arıyorlar? Oysaki göklerdeki ( lerin hepsi) şuurlular da, yerdekiler de ister istemez O’na teslim olmuşlardır ve yalnız O’na döndürüleceklerdir.
    Nebe 37: Göklerin, yerin ve bu ikisi arasındakilerin Rabbidir O! Rahman`dır. O`nun huzurunda söze cüret edemezler.
    Meryem 93: Göklerde ve yerde bulunan herkes, Rahman`a kul olarak gelecektir.
    Neml 87: Sûra üfürüleceği gün, Allah`ın dilediği dışında herkes, göklerdekiler, yerdekiler dehşet içinde kalacaktır. Hepsi boynunu bükmüş bir halde O`nun huzuruna gelir.


    üstteki surelerde hep gökler ve yer arasındaki varlıklar diye geçiyor ama alttaki surede ey cin ve insan toplulukları diye geçiyor
    Rahman 33: Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin bucaklarından/köşelerinden geçip gitmeye gücünüz yeterse, hadi geçin gidin. Bilgi ve güç dışında bir şeyle geçip gidemezsiniz.

    ben anlamadım hocam yanlış anlamada...

    ne manada yazdın bunları.. daha detaylı anlatırmısın..

    islamiyette bahsediliyor denilen kısım.. peygamber efendimizin bir hadisine dayanılarak söyleniyor...
    demişsin ya yani kuranda yok diye. ona bianen yazdım nları yani kuranda evet direk şu halk şurda yaşıyor filan demiyor ancak bazı yerlerde inanlar ademoğlu diye yazıyor bazı yerlerde göklerde ve yerde yaşayan diyor. yani sadece dünyada ki yaşamın olmadıgı belirtiyor.
    kaldı ki diger yazdıgım olayda da peygamberimizin olayı var. doğru olma ihtimali oldukça yüksek çünkü bahsettiği şeyler mecazi değil yani insanlardan bahsetmiyor başka türlerden bahsediyor. yani bunları alt alta koydugumuzda evrende sadece dünyada yaşamın olmadıgını görebiliriz .

    ama yeri geliyor kuranda... Allah c.c. kendisinden biz diye bahsediyor.. yeri geliyor ben diye geçiyor...

    ademogulları.. göktekiler ve yerdekiler... aynı olabilir hocam.. bence tefsire bakmamız lazım...

    belkide çok daha farklı bir şeye işaret ediliyorda olabilir...

    sonuçta okugunuz gibi yorumlamayın deniliyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: master of darkness

    quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: master of darkness

    quote:

    Orijinalden alıntı: [Eren]

    Uzaylı diye bir şey yok.Varsa da mikroorganizmalar vardır ki bu canlıların bulunduğuna dair bir haber okumuştum ama bizden üstün varlıklar oldukları tamamen hayal ürünü.

    Söylediğinin bilimsel bir kanıtı yoksa senin söylediklerin de hayal ürünü olabilir. Şu an olduklarına dair de yüzde yüz kanıt yok olmadıklarına dair de.. İnanç meselesi. Ben de olduklarına inanıyorum..

    hocam uzaylı diye bir şey olsa.. en azından .. dinimzde bahsedilirdi değil mi...

    herşeye açıklaması olan islam.. dünya dışı varlıklara gelince mi cevaspız kalacak..

    Kutsal kitapta bir sürü mecazlar ve benzetmeler vardır stü kapalı bir şekilde bahsedilmiş olabilir ki okumadım ama bahsediliyor diyenler vardı sanırsam.. Ama diyorum ya inanç meselesi açıkçası böyle konular hem ilgimi çekiyor hem de ürkütüyor..

    islamiyette bahsediliyor denilen kısım.. peygamber efendimizin bir hadisine dayanılarak söyleniyor...

    o da 18.000 (18k) aleme peygamber olarak gönderilmesidir...


    ama burada geçen 18bin alem ile ilgili daha detaylı bilgi yok...

    başka hiçbir yerde bahsedilmiyor diye biliyorum..

    zaten incille tevratta... dünya hayatından direkt ahiret hayatına baglanıyor

    ____________

    bir de islamiyette... ay ın nurunun çekilmesi ile ilgili bir şeyde var dı... yanlış hatırlamıyorsam.


    Şura 29: gökleri ve yeri ve bu ikisi içinde yaydığı canlıları yaratması da O`nun ayetlerindendir. O, dilediği zamanda onları bir araya getirmeye kadirdir.
    Nahl 49: Göklerdeki ve yerdeki canlı şeyler de melekler de yalnız Allah`a secde ederler ve hiç de büyüklük taslamazlar.
    Aliimran 83: Hala Allah’ın dininden gayrısını mı arıyorlar? Oysaki göklerdeki ( lerin hepsi) şuurlular da, yerdekiler de ister istemez O’na teslim olmuşlardır ve yalnız O’na döndürüleceklerdir.
    Nebe 37: Göklerin, yerin ve bu ikisi arasındakilerin Rabbidir O! Rahman`dır. O`nun huzurunda söze cüret edemezler.
    Meryem 93: Göklerde ve yerde bulunan herkes, Rahman`a kul olarak gelecektir.
    Neml 87: Sûra üfürüleceği gün, Allah`ın dilediği dışında herkes, göklerdekiler, yerdekiler dehşet içinde kalacaktır. Hepsi boynunu bükmüş bir halde O`nun huzuruna gelir.


    üstteki surelerde hep gökler ve yer arasındaki varlıklar diye geçiyor ama alttaki surede ey cin ve insan toplulukları diye geçiyor
    Rahman 33: Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin bucaklarından/köşelerinden geçip gitmeye gücünüz yeterse, hadi geçin gidin. Bilgi ve güç dışında bir şeyle geçip gidemezsiniz.

    ben anlamadım hocam yanlış anlamada...

    ne manada yazdın bunları.. daha detaylı anlatırmısın..

    islamiyette bahsediliyor denilen kısım.. peygamber efendimizin bir hadisine dayanılarak söyleniyor...
    demişsin ya yani kuranda yok diye. ona bianen yazdım nları yani kuranda evet direk şu halk şurda yaşıyor filan demiyor ancak bazı yerlerde inanlar ademoğlu diye yazıyor bazı yerlerde göklerde ve yerde yaşayan diyor. yani sadece dünyada ki yaşamın olmadıgı belirtiyor.
    kaldı ki diger yazdıgım olayda da peygamberimizin olayı var. doğru olma ihtimali oldukça yüksek çünkü bahsettiği şeyler mecazi değil yani insanlardan bahsetmiyor başka türlerden bahsediyor. yani bunları alt alta koydugumuzda evrende sadece dünyada yaşamın olmadıgını görebiliriz .

    ama yeri geliyor kuranda... Allah c.c. kendisinden biz diye bahsediyor.. yeri geliyor ben diye geçiyor...

    ademogulları.. göktekiler ve yerdekiler... aynı olabilir hocam.. bence tefsire bakmamız lazım...

    belkide çok daha farklı bir şeye işaret ediliyorda olabilir...

    sonuçta okugunuz gibi yorumlamayın deniliyor..

    yalnız bahsettiğimiz şey kuran . yani yazılan her harf sırası vs. hepsi mükemmel bir muntazamın mükemmel bir eserin yapısı. yani insan yeri gelir öyle der yeri gelir böyle der diyoruz ama orada en ufak bir harfin bile bir anlamı bir sebebi vardır. orada biz diye bahsettiği şey kendisi değil, melekleri. kaldı ki zaten biz onun birer eseriyiz yani biz sizi yarattık cümlesini yanlış anlamalara yer vermemek lazım. orada ki biz diye kullanılması araya koydugu aracı ve yaptırdıgı melekleri vs. olarak düşünmek gerek. yani dediğim gibi her harfin bile bir gerekliliği bir görevi var . ha birde allahın sıfatları var bunlarda ''biz''kelimesini açıklar.




  • biz şeklinde bahsettiği.. melekleriyle beraber Allah c.c. değildir hocam...


    biz desede ben desede.. sadece ama sadece kendisini kast eder..

    ____________

    google amcaya bir sormak lazım...
  • güzel konu takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    biz şeklinde bahsettiği.. melekleriyle beraber Allah c.c. değildir hocam...


    biz desede ben desede.. sadece ama sadece kendisini kast eder..

    ____________

    google amcaya bir sormak lazım...



    meleklerle olayın alaksı yok yani..

    buraya göre....

    Bediüzzaman hz., Bakara Sûresinin 34. âyetinin tefsirinde Ben mânâsına gelen İnnî ve Biz dedik mânâsına gelen Kulnâ kelimelerini ele alır ve şöyle der:
    Cenab-ı Hakkın halk ve îcat fiilinde vasıtanın bulunmadığına, kelâm ve hitabında vasıtanın bulunduğuna işarettir.
    (İşaratül-îcaz, s. 230)


    meleklerle olayın alakası var..

    buraya göre....

    Allah, Kur’an’ın indirilmesi gibi, meleklerinde içinde bulunduğu ve onların vasıta olduğu işlerde “Biz” der ki, bununla, zatı ile birlikte o icraatta vasıta olan meleğe de işaret edilmiş olur.
    Mesela “Kur’an’ı biz indirdik” dediğinde “Biz” ifadesinin açılımıyla ayet şöyle anlaşılır: “Kur’an’ı ben, meleklerim vasıtasıyla habibime indirdim” Ya da “Biz gökten bir su indiriyoruz” denildiğinde, yağmur damlalarını indirmekle görevli olan meleğe de dikkat çekilmek-te, melek de bu ifadeye dâhil olmaktadır.
    Ancak bu meleklerin tesirde hiç bir müdahaleleri yoktur. Çünkü tesiri hakiki ancak Allah’tır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AB9CEF54 -- 11 Kasım 2012; 2:18:41 >




  • Transformers terk.
    Akıl var mantık var, işi gücü olmayan yüzlerce, binlerce amatör uzay gözlemcileri sürekli ayı ve uzayı izliyor.En azından bunlardan birisi görürdü
    Ayrıca 3.paragraftaki söz tamamen uydurma olduğunun kanıtı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    quote:

    Orijinalden alıntı: decard_cain

    biz şeklinde bahsettiği.. melekleriyle beraber Allah c.c. değildir hocam...


    biz desede ben desede.. sadece ama sadece kendisini kast eder..

    ____________

    google amcaya bir sormak lazım...



    meleklerle olayın alaksı yok yani..


    Bediüzzaman hz., Bakara Sûresinin 34. âyetinin tefsirinde Ben mânâsına gelen İnnî ve Biz dedik mânâsına gelen Kulnâ kelimelerini ele alır ve şöyle der:
    Cenab-ı Hakkın halk ve îcat fiilinde vasıtanın bulunmadığına, kelâm ve hitabında vasıtanın bulunduğuna işarettir.
    (İşaratül-îcaz, s. 230)

    kendi mesajını alıntılamışsın
    neyse konuya döneyim evet dediğinde haklısın zaten bende sonra söyledim bizden bir diğer kasıtıda sıfatları. yani biz yarattık derken yaratma sıfatı ve diğer sıfatlarından bahsediyor.




  • takip.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    Transformers terk.
    Akıl var mantık var, işi gücü olmayan yüzlerce, binlerce amatör uzay gözlemcileri sürekli ayı ve uzayı izliyor.En azından bunlardan birisi görürdü
    Ayrıca 3.paragraftaki söz tamamen uydurma olduğunun kanıtı

    neyi görecek ? işte yazmış görenler yukarıda .
    ayrıca ayın karanlık yüzünden kasıt ne biliyormusun ? ayında dünya gibi kendi ekseni etrafında döndüğünü mü sanıyorsun ki diğer yüzündekileri görebilelim .
  • ayın kendine ait bir atmosferi yok uydular ise genellikte gezegenlere çarpan harici bir cisim ile oluşur mantıklı düşünürseniz dünya üzerinde varsayalım ki su yok o zaman dünya çok saçma sapan şekli olan bir gezegen olurdu. ay üzerinde görülen şeylerin ise kuyruklu yıldız v.b olma ihtimalide var ve bununla beraber dünya ve aydan daha yaşlı elementler bulmak mümkün çünkü ayın atmosferi olmadığı için çarpan gök taşları sadece çarpışmanın etkisini alır atmosferde yanmaz. uzaylılar olabilir mi? tabi ki mümkün güneş sistemlerini geçtim samanyolu haricinde galaksiler mevcut bu kadar olasılıkta yanlız olmamız saçma olur ama düz mantık düşünürsek en yakın yaşanabilir gezegen milyon yıl uzaktayken o mesafeyi kat edebilecek olan ırk her türlü g.tümüzden kan alır komplo teorisi üretmeye gerek yok çok eminimki bu işler sinemadakiler le alakası olmaz en uç noktada atom bombası atarız gerekirsede ? o kadar teknoloji geliştirmiş adamlar sen atom bombasını yollıyacaksın elleri armut toplayacak? ee atom bombasını atmosferde vurur hoop gene g.te geldik uğraşmayın bu işlerle




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rotarian

    Hala olayi dinle,ayetlerle,hadislerle aciklamaya calisanlar var.bu yuzdn musluman ulkeler bu durumda.ayla ilgili bir seyler ogrenmek istiyorsan bajacagin yer yine aydir kutsal masallar degil.

    farkındaysan bizde bunu diyoruz . ayda bir durum varki nasa elini ayagını çekti . olayı dinle açıklamaya çalışmıyoruz evrendeki diğer yaşamlardan bahsediyoruz .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Raven

    quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    Transformers terk.
    Akıl var mantık var, işi gücü olmayan yüzlerce, binlerce amatör uzay gözlemcileri sürekli ayı ve uzayı izliyor.En azından bunlardan birisi görürdü
    Ayrıca 3.paragraftaki söz tamamen uydurma olduğunun kanıtı

    neyi görecek ? işte yazmış görenler yukarıda .
    ayrıca ayın karanlık yüzünden kasıt ne biliyormusun ? ayında dünya gibi kendi ekseni etrafında döndüğünü mü sanıyorsun ki diğer yüzündekileri görebilelim .

    offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

    ay kendi etrafında dönmüyo yani? canım benim ay kendi etrafında döner ama yoksa dünyadan hep aynı yerin gözükmesi mümkün olmazdı.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Ay




  • adamalr uzaya gitmedi...
    uzaylı diye bişey yok,... sen nesin o zaman ?
    hava yok
    su yok
    hayat yok
    bizde yokuz

    devam edin böyle yorumlara, gittikçe batıyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.