Şimdi Ara

Ay'ın ikiye bölündüğü hakkinda kanitlar neden diğer ülkeler de yok. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
7.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • cadence1 kullanıcısına yanıt


    Bir kaç smileyi unutmuşsun hocam ben de ekliyeyim senin için.

    Öncelikle şu uslup ile mümkünse tartışmayı uzatmayalım.Ciddiyetten gayet uzak, cümle yapıları olabildiğince bozuk ilginç bir çerçeve çizmişsiniz.Aklınıza ne gelirse onu mu yazarsınız hep siz? Mesela bir plan çerçevesinde kullanmaz mısınız klavyeyi?

    Neyse. Hz.İbrahim Allah'a ölüyü nasıl dirilttiğini sorduğunda Allah canlı kuşların beslenmesiyle mi örnekliyor? Evet.Hz.İbrahim mesajı anlamış olabilir ama siz bundan çok uzaksınız.
    Asa'nın yılana dönüşmesi mucize değil, Hz.Eyyub'un topuğunu yere vururak su çıkartması mucize değil, Hz.İsa'nın babası doğması mucize değil. İlk mesaj da tarih konusunda zayıfım demiştiniz ama bence bu tarihle sınırlı değil.Birilerinin bunu size hatırlatması gerekiyor.Sırayla açarsak;

    Mucize değil ayet derken ne anlatmak istediğiniz nedir? Asıl Mucize nedir bir onu tanımlar mısınız?
    Asa yılan'a nasıl dönüşür mesela?
    Bir insan ayağını öylece bir yere vurarak nasıl su çıkarabilir?
    Bir insan normal şartlar altında babasız nasıl doğabilir?
    Hz.Süleyman'ın kabilesi Cinler ve Kuşlar değil midir? Hayvanlar bir insan ile normal şartlar altında nasıl konuşur? Mesela yarın bir karınca'ya de ki yuvana git ve bunu kayda al.Merakla bekliyoruz.Veya Hz.Süleyman'ın makamından kalkmadan daha Cinlerin ona Melike'nin tahtını getirmesi nasıl açıklanır?

    Sahi bir hesap yapalım.Bir taht geliyor.Daha sen makamından kalkmadan o taht senin yurdunda hazır oluyor.Hadi bir kilometre hesabı da burdan yapsana bakalım neler çıkacak?
    Burayı bir halledelim ondan sonra Mescid-i Aksa'ya gelicez.Malum Kilometre hesapları önemli..




  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Şimdi Hz.Musa iddiasından vazgeçtik o zaman.Mescid-i Haram da tamam.Peki bu yazıya gelelim.Öncelikle yazı da yalan söylüyor.Resmen gece oduncusu benzetmesi ile hadislerin toplandığını anlatıyor.Oysa ki hadis şerhleri yapılmıştır.Sana bununla ilgili özelden kitaplar da sunmuştum.Ha bunun yanında ya da neyse neye inanıyorsan inan Humiyettin. Yoruldum şu tartışmadan.Karşına her çıkan yazıyı buraya kopyalayacaksan bence sen siteyi kopyala biz onu değerlendirelim.Veya tamam sen haklısın. Hz.Muhammed yaşamadı diyelim diyorum bak kökten çözüm temiz..
  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    ''1 gece mekkeden kudüse nasıl ulaşılabilir ?''

    Allah dilerse her şey olabilir. Olaya bu açıdan yaklaşmanız çok ilginç.

    Sizi tenzih ederim ancak aklıma, ''Hazreti İsa göğe kaldırılmadı, oksijen yok ki nasıl yaşayacak'' diyen reformcu şaklabanlar geldi nedense.
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Her yazıyı kopyalamıyorum. Bu konuda birkaç kere uzun yazı paylaştığım gibi yazılar paylaşmaktan genelde hoşlanmam.Bana kitaplar okumamı söyleyip iki sayfa yazıyı yadırgıyorsunuz. Siz önerdiğiniz şekilde inanabilirsiniz. Benimle konuşmanız için zorlamıyorum.
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    güzel kardeşim konumuz ayın yarılması bi üstte acıkladım . konuyu mescid-i haram mescidi aksa isra gece yürüyüşü ne getirmişsiniz bende bir itiraz olarak dedim ki mescidi aksa için kudüs diyorsun fakat bu bir yorum oluyor .

    tarihsel verilere baktıgımızda peygamberimiz zamanında mescid aksa die bir mekan yok yıkılmış sürec içinde ... yazdıgım bir cümleye itiraz ediyorsun " tarihsel bilgilerimiz zayıf oldugu için bazı hususları baglantıları kurmakta sıkıntı cekiyoruz ve olayları mitolojik bir havaya büründürüyoruz bunada mucize diyoruz "

    halbuki mescidi aksa BEKKE VADİSİ NİN UZAK TARAFI DEMEK .. vede gece yürüyüşü isra .... km hesabı nie yapıyoruz ANLAMAN İÇİN .. muhammed as da gece yürüyüşü yaptı lut as da musa as da .. sen hiç gece yürümedin mi ?

    musa mı muhammed mi die tartışıyorsunuz mekke dönemi nuzul olmuş isra suresinin ilk ayetleride gecen mescidi aksa nın neresi oldugunu o dönemin toplumu biliyordu

    aradan 1400 yıl geciyor bi bakıyorsun mescidi aksa kudüse gitmiş ağlama duvarı da oraya taşınmış yaşananları ehli kitab gibi mitolojik leştirmişiz . olan şey bu

    kuranda gecen BEKKE ağlama vadisi dir mekke ümmül kura bu vadinin içindedir mubarek bir vadidir . cennetten cıktıktan sonra ana-babamız adem havva burda ağlamışlardır . çöllere geldik cennetten ya ... ilk evimizi yaptık günahlarımız için ağladık

    bu bölge tüm insanlıkla ilgili bir yerdir . bu yüzden ALLAH teala insana verdiği degerden dolayı EVİM dediği kabeye tüm insanlığı çağırıyor

    diyorum ki mantığımda bir yanlış hata var mı ? gardını alıyorsun

    eyyub as ın topugunu yere vurmasını soruyon ? söyle bre zındık buda mı mucize degil der gibi

    kuranda ÖZELLİKLE vahyin LİSANEN ARAB olarak nuzul oldugu vurgusu yapılmıştır . bu lisanın hikayesini bilmek gerek hacı ... Allah tealanın sectiği resullere tabi olmayan müşriklerin mantığıdır mucize beklentisi .. farkında degilsin mucize derken demi ? ey muhammed madem saa vahyedildi şu evi altına çevir şu çöl topragından su fışkırt görelim göğe cık bi kitab getir inanmak için mucize arıyorlar istiyorlar melekleri getir karsımıza inanalım

    diğer yazdıklarına bircevabım var fakat baska bir konuda konuşuruz . gecen okuyorum veledin biri şöyle yazmış " salih peygamberin devesi taştan çıktı "

    hiç deve taştan çıkar mı deve dişi deveden çıkar .. olayı yine mitolojikleştirmişiz .




  • bak bu bir soru ? gece yürüyüşü isra !!! nasıl die sordum

    hiç şüphesiz rabbimiz herşeye kadir ol der olur .. bu cevab olmuyor ama lisanen arab diyor kuran insan uçarak yürümüyor ki ayaklarıyla yürüyor . diyorum ki vahyedilenlerde yazılana tabi ol .

    kuran diyorki şeceratil huld sonsuzluk ağacı yaşam ağacı birileri vahyedilene ragmen elma agacı diyor

    peygamberle ne kadan zor bir yük sırtlanmışlar dedim insana laf anlatamıyorsun anlamak istemiyor .. reformcu felan degilim tam tersine bir düşüncem var selefiler bile yanıma yaklaşamaz




  • Ayin ikiye bölünmesi nedir ya ? Kafamda canlandiramiyorum.
    Bir de bu peygamberlerdeki ikiye bölme mucizesi neden hep ayni ?
    Yildiz kaymasini yildizdan parça kopmasi sanan Araplarin gerçekte hangi astronomik olayi ayin ikiye bolunmesi olarak yorumladiklarini merak ediyorum. Eger gercekten "bir sey" olduysa tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    yazdık ya muhittin halen soruyorsun şakkal kamer neye diyorlardı die

    ayın fazlarından evrelerinden bir tanesi için ay yarıldı diyolardı . astronomi konusunda bilgisiz degildi bu adamlar .. evindeki saatte nie 12 rakamı var zannediyon ?

    12 burc ile alakalı .. hiç güneş saati görmedin mi hayatında ? 20. yüzyılın veya 15. yüzyılın bilginleri bulmadı bunu zaten biliniyordu . ayın evreleride biliniyordu

    1400 yıl sonra sen bu gözleme başkabir isimlendirme yapıyorsun kendi lisanında dolunay hilal vesaire .. yarım ay demiyon mu muhittin 2 ye bölünme işte


    peygamberle ne alakası var bunun ayın menazili rabbil alemin Allah tealanın yasaları gereği gercekleşmekte ..




  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    Konunun ayın yarılması olduğunu ben de biliyorum.Fakat Peygambere hiç mucize verilmedi bu nedenle ayın yarılması mucize değildir mantığından yola çıkarsan elbette konu İsra'ya da gelir diğer meselelere de.Öncelikle tartışmanın çıkış noktasını anlamak gerekiyor.

    Bekke Vadisi derken KM olarak çizdin.25 KM olan alan da bu Vadi var ve kendince bir yorum ile burası olduğunu belirledin.Peki bu senin yorumun haricinde nasıl bir kaynak sunabilirsin.Mesela Hadislerden,Rivayetlerden.Sonuçta "1400 yıl" sonra hop diye mi ortaya çıktı bu Bekke Vadisi - Mescid-i Aksa ilişkisi.

    Hangi tarihsel verilere bakarak söylüyorsun bunu? Yıkılan mescit neresidir? Kim,nasıl yıkmıştır?
    Mescid-i Aksa'nın Kudüste olması ile ilgili fikir 1400 yıl sonra ortaya atılan bir şey değildir.İlk tefsir Süddi'den, Taberi'ye, İbn-i Kesir'e ve daha sonra Semerkandi, Vahidi ve Fahreddin Razi'ye giden süreçte her biri ayrı ayrı Mescid-i Aksa'nın Kudüs olduğunu yazmışlardır.Bunların tarihlerine baktığında en erken Hicretten sonra 130'dur.O konuya dikkat edelim.Yani Yalan Tarih diyerek Yalan Tarih yazmayalım.

    Hz.Muhammed mi Hz.Musa mı diye ben tartışmıyorum.Humiyettin Hz.Musa'da olabilir diye bir örnek getirdi ben ise BANA GÖRE o verilen örneklere göre neden olmayacağını tamamen Kur'an'a bağlı kalarak ifade etmeye çalıştım. Mescid-i Haram'ı Mısır diye anlatan bir metin de kaleme alınıyorsa demek ki insanların Hz.Muhammed ile veya Kur'an'ı Kerimle bazı sorunları,hesapları var ki böyle bir yola gidiyorlar.Yoksa bunun izahı yok.

    Mucize akıl yoluyla algılanamayan, Allah'ın izni ile Peygamberlerin yaptığı olaylardır. Bu konuyu yok mitoloji,yok efsane diye yorumlamakta pek bir abes. Yazdıklarımın tamamına buyur burdan cevap verebilirsin.Aranızda geçen tartışmayı buraya taşıyarak Mucize kavramının değerini düşürmen de pek bir etikmiş.Kaldı ki Salih Peygamber'in deve vs olayı benim meselem değil.Ben kendi sorularıma cevap alayım da gerisi sonra konuşulur.

    Kur'an'ı Kerim'in Fasih Arapça olarak inmesinde olay bellidir.Kur'an'ı Kerim de bu konuyla ilgili açıklama da mevcuttur zaten.Bunu farklı mecralara çekmeye gerek yok.Araplara İngilizce hitap ne kadar mantıklıdır? işte bu sebeple ilk olarak çevresine anlatacağı için Arapça dil kullanılmıştır.
    Mucize kavramını Hz.Muhammed için reddedeni gördüm de tüm Peygamberler için reddeden de bir ilk oluyor.




  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    mucize ile ilgili şunu söyleyeyim . acz içinde bırakan şaşırtıcı senin deyiminle " akıl yoluyla algılanamayan olaylar "

    vahiy ; senin mucize dediğin olaylara AYET der .. yani Allah tealanın eserleri

    eger bir olguyu mucize die etiketliceksek hayat bir mucize gözlerimin olması görebiliyor olmam bir mucize .. bilimin dibine vurdugunda gözün çalışma mantıgıını yapısını inşasını incelediğinde bu bir mucize demen gerekir .. bir arıyı oluşturan bütün parcaları ayır ; bir sivrisineğin bile mucize oldugunu göreceksin bir bitin pirenin bile canlılığı mucizedir . bu kadan küçük bir canlı nasıl olur arkadas benim aklım almıyor mehin bir sudan bir insanın inşaa olunmasınıda aklım almıyor

    gökyzünde sıra sıra uçan kuşların havada kalmasıda bir mucize suyun üzerinde gemilerin seyride . gece de bir ayet gündüz de .. kuşları gec yıldızların tavanımızda asılı kalması mucize

    musa as ın asasının cann lanması gibi bir ayet gördüğün her şey ... dikkatle gözlemlersen aklın çöker anlayamazsın . tonlarca ağırlık yüklü bulutların inşaası demi

    müşrikler şöyle dediler bunlar müstemir bir sihir ... sihir göz aldanması demek ayın evreleri için böyle diyorlardı sürekli olageldiği için sıradan bir göz yanılsaması halbuki hepsi ALLAH tealanın eserleri yani ayet ... suyun denizlerde buharlaşıp gökte bulutlar oluşturmasıda sıradan basit olaylar günümüzdekilere göre rüzgar olmadan bulut oluşmaz göremediğimiz bir enerji kaynagı demi

    musa peygamber asası cann landıgında kacıyor demi .. bende kacardım sende bir agacın yürüdüğünü düşünsene noah filmindeki gibi .. daha önce deneysellemediğin bir tecrübe bu yüzden mucize diyorsun bu olaya .. halbuki senin hayat sahibi olman kadar gercek ...

    mucize kavramını reddetmiş ve degerini düşürmüş degilim yani .. yahudiler gecmişte mısırda pek bir meraklıydılar sihre mantalite bu adamlarda mısırda da sistem bu .. rabbimizde musa yı seciyor ona ayetler veriyor ..

    oyun mu oynamak istiyorsun ey firavn cagır sihirbazlarını .. yeniliyor sihirbazlar ... bırakın sihri boş işleri vahyedilene tabi olun buyruluyor inanmak mı istiyorsunuz asa nın canlandıgını da görün .. sihirbazlar secde ettiler tabi cünkü sihir olmadıgını gördüler firavn ise yine inkarından vazgecmedi ..

    bu yahudilerde mucize takıntısı vardı eskiden beri alın sizin içinizden al-i imran ailesinden meryem oğlu isa .. seviyorlar mucizeleri isa geliyor bu seferde öldürmeye kalkıyorlar veya müteşabih ayetleri apık sapık tevile kalkıp isa as ı Allah tealanın töbe haşa nüfusuna geciriyorlar isa tanrıdır die sacmalıyorlar

    müteşabih kousuda ali imranda gecer bu konuyla alakalıdır . ruh insanın kullandıgı bir kelime vahiyde insanların kullandıgı kelimeler üzerinden nuzul oluyor . min ruhihi ayet onun ruhundan diyor hristiyan din adamları tanrı ete kemiğe büründü isa die göründü diyorlar Onun kelimesi die incildede tevrattada kurandada gecer . burdan sacma sapan yorumlar teviller cıkarıyorlar .

    mucizenin sonucu bu oluyor ..

    anlatabilmişimdir inşaallah ..

    hadislere rivayetlere peygamberimize karşı degilim yani kurandan örnek veriyorum hep zaten ..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.