Şimdi Ara

ayak tabanında nasır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
16.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ayak tabanınım altında kaç yıldır bir tane nasır var. Nasır bandı sadece kabartıyor, arada sırada üstünü tırnak makinasıyla alıyorum o zamanda üstü gidiyor ama yeri kalıyor çok geçmeden yeniden kabarıyor. Bu işi kökten nasıl halledebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: hadi123

    ayak tabanınım altında kaç yıldır bir tane nasır var. Nasır bandı sadece kabartıyor, arada sırada üstünü tırnak makinasıyla alıyorum o zamanda üstü gidiyor ama yeri kalıyor çok geçmeden yeniden kabarıyor. Bu işi kökten nasıl halledebilirim

    Yarın eczaneye gidin; DUODERM(solüsyon 15gr) alin. Nasir olan yere mümkün oldukça merkeze etrafa çok yaymadan dağıtmadan surun. Günde 2 belki 3 defa(aralarında bir kaç saat olsun). Sonunda ister istemez etrafına da yayıldığı için acıyacak hale geldiğinde tabi bu arada mümkün oldukça aralıklarla kabaran deriyi nazikçe kopartıp atin.
    Ayağınıza 1 gün hiç bir şey sürmeyin ve ayağınızın altında olmasından dolayı rahatsızlık oluşması durumunda bir yara bandı ile kapatın. Ertesi gün duş aldıktan sonra el ve ayaklarınızın derisi buruşma kıvamına geldiyse topuk taşı ile hafifçe çok fazla caninizi yakmadan sürtün. (Bu işlem sadece iki günde bir sefer!) Bu işlemler size takriben 10 ile 15 gün arasında zamana yayılacaktır. Süreç nasırın derinliğine göre farklılık göstermekte olup dediğim asitle kökünü yakana kadar devam edin.

    Sırası ile
    1- İsmini yazdığım asit ile günde 1 ila 2 kere (dibini bulana kadar)
    2- Dibini bulup ilaç ile yaktıktan sonra 1 gün ara verin
    3- Birkaç ay boyunca her duş aldıktan sonra ayağınızı ponza(topuk) taşı ile deri birikintilerini temizlemeyi unutmayınız. Yukarıda ilk dediğim gibi 15 güne kadar geçecektir fakat bundan sonraki süreçte topuk taşını ihmal etmeyiniz.

    Nasır çok derin ise cerrahi müdahale gereklidir fakat zayıf bir ihtimal.

    Not: ismi gecen ilaç asit olup sürdükten sonra kesinlikle su ile temas ettirmeyin, abartıp ileri derecede boca etmeyin. Kesinlikle evdeki herkese ilacı gösterip asit olduğu konusunda bilgilendirmeniz bir kazaya yol açmaması açısından önemli olup emniyetli bir yerde muhafaza ediniz, son olarak konuyla alakalı olarak Aile Hekiminize danışarak gerekli görülmesi halinde konusunda uzman hastaneye ve ihtisası uygun doktora sevk alabilirsiniz.

    Geçmiş olsun.




  • Nasıra kesin çözüm TCA (trikloroasetik asit) dir.

    Uygulama önerisi

    Nasıra TCA Uygulanması

    %40 TCA solüsyonu nasır olan bölgeye sürülür. Nasırlı bölgeye kat kat 3 sefer nasır solüsyonu sürülerek nasırlı bölgede toplam 3 dakika tca asitin beklenilmesi sağlanır. Üç dakikanın sonunda asit uygulanan bölge yıkanır. Sonrasında bölgeyi iyileştirecek bir merhem uygulanır. Merhemden önce terramycin ve batikon sürülür sonrasında bu merhem uygulanır.
    Merhem için 1 tüp çinko oksitli pişik kremi, 1 tüp madecassol krem 10 ml e vitamini, 10 ml b5 vitamini karıştırılarak merhem hazırlanır ve bu merhem sabah akşam tca uygulanan bölgeye sürülür.
    TCA asit 21 günde yani 3 haftada bir uygulanır. Toplamda 4 uygulama sonunda nasır sorununuz kesin biçimde ortadan kalkar.

    http://ayakbakimi.blogspot.com.tr/2015/01/nasr-tedavisi.html
    https://nasirtedavi.wordpress.com/2015/01/17/nasir-kesin-cozum/
    http://ayakbakimisagligi.blogspot.com.tr/2015/01/nasir-kesin-tedavisi.html
    http://nasirtedavisi.blogcu.com/nasir-tedavisi-nasil-yapilir/19960280




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.