Şimdi Ara

AYBÜ CENG vs ESTÜ CENG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hangisini daha iyi sizce ve neden?
    sıralamam 27k

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Verimli yuzyuze stajlar bulma olasiliginin fazla olmasindan dolayi Ankara Yıldırım Beyazıt.

  • DennisRitchie kullanıcısına yanıt
    Peki Gazi üniversitesi nasil sence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gazi'nin akademik kadrosu bence iyi. %30'a yakini yurtdisi doktorali geneli ABD'de yapmis ancak Gazi CENG %30 Ingilizce, hazirlik goreceksin ama derslerin tamaminin Ingilizce olmamasi bence kotu cunku %100 Ingilizce seni mecbur kilarak Ingilizce'nin gelismesini sagliyor. AYBU %100 Ingilizce, akademik kadrosu da Gazi'den belki bir tik asagida belki de ayni gibi. Gazi mezunu bircok meslektasinla is hayatinda karsilabileceksin ama AYBU'de o olmayacak. Gazi bu konuda onde. Zor karar.

  • DennisRitchie kullanıcısına yanıt
    Hedefim yatay geçiş ile sonradan Ege Bilgisayar 'a geçmek olacak. O da %30 zaten. Benim için asıl önemli olan şu: Hangisinin daha çok ismi vardır. Hem diğer üniversitelerde hem de eğer Ege'ye gecemezsem sektörde daha çok iş yapar?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • samet1192 S kullanıcısına yanıt

    Eger hedef yazilimsa ve savunma sanayisi degilse ikisinin de yazilim alaninda ise giriste birbirlerinden farkli olacagini dusunmuyorum. Suanda bir Turk yazilim sirketinde calisiyorum, birlikte calistigim Gazi veya AYBU mezunu yok ama olsaydi normal derdim ki ise alim sureclerine dahil olmaya calisan onboarding surecleri icin daha once kendi basitte olsa yazilimimi gelistirmis biriyim. Ancak Gazi Universitesinden takimlara hackathonlarda daha fazla denk geldim, o yuzden daha fazla bir seyler yapmaya calisan ogrencileri var izlenimi veriyor bana.

  • DennisRitchie kullanıcısına yanıt
    Gazi yazacağım hocam galiba, teşekkür ederim yardımın için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankara Yıldırım Beyazıt'ta okuduğum için bende ufak bir ekleme yapiyim.

    Eğer Sektörde kabul görmek istiyorsan kendini geliştirmen lazım ne yazık ki şuan Ankara'da bu sıralamada bulunan hiç bir üniversitede öyle diplomayı at kap işi durumu yok. Kendini geliştirmen lazım. Sana Ege'ye geçtiğinde diğer üniversitelere göre avantaj sağlamayacak. Ki sektörden uzak bir konumda olduğun için bazı noktalarda eksileri var.


    Arkadaşlarımdan duyduğuma göre Dokuz Eylül Ege'den kat ve kat daha iyi. Ege'de proje geliştirmeye yönlendiren uygulama bulunurken Dokuz Eylül'de hem lab+proje geliştirme durumu var. Eğer ortalamanı artırabilirsen Dokuz Eylül'e geçmeni öneririm. Ki ülkede EU diploma şansı sunan iki üniversiteden biri.


    Ankara'da bulunan üniversitelere gelince,


    Gazi'nin konumu güzel Maltepe Metro İstasyonunun arkasında. Ancak kime sorsam memnun değil. Doğru çok köklü bir üniversite idi eski mezunlarına ve akademisyenlerine baktığımızda fakat durum üniversitenin Hacı Bayram Veli ile birlikte bölünmesinden dolayı çok fazla itibar kaybetti. Buna ek olarak M.T.O.K bölümlerle birlikte mühendis mezunu çoğaldı fakat puan aralıklarının çok alakasız olmasıyla birlikte mezun kalitesi kötüleşti. Sıralamalarına kendin de bakabilirsin M.T.O.K bölümlerin...


    Ankara Üniversitesi Kampüs Açısından aralarında en iyi olanı fakat gerek türkçe gerek kampüsün gölbaşında olmasından dolayı oradaki kyk yurdunda kalmanı gerektiriyor. Ama hocaları gayet iyi.


    Bizim okula geldiğinde Konumu biraz daha şehir merkezinden uzakta fakat Keçiören-Yenimahalle Sınırında yer almasından dolayı Gaziden çok fazla bir şey kaybetmiyor. Bizim direk karşımızda Antares AVM var. Hareketli bir cadde üzerinde. Hocalarına geldiğimizde bu sene 1.sınıf olduğum için çok fazla bölüm hocasıyla tanışamadık ama şuana kadar beklentimin fazlasıyla üstüne çıktı. Bölüm derslerimize Bilkent Mezunu hocalar giriyor. Sektörde fazlasıyla kendilerini kanıtlamışlar. Bunu Seminerlere gelen insanlardan anlayabiliyorsunuz. Seminere gelen insanların bazıları Meta,Uber şirketlerinde çalışan insanlar diğerleri de AI ve Siber güvenlik alanında global firmalardan ortaklık almış firmalar. Diğer derslere geldiğimizde Calcilus Dersimize M.I.T Fizik mezunu ve New York State mezunu iki hocamız girdi. Bu sebepten hocaların ingilizceleri de Anadil seviyesinde bu seviyeyi Ankara'da ve Gazi'de yakalayamıyorsunuz.


    Anlaşmalara baktığımızda Rektörlük iyi savunma sanayi şirketleri ile anlaşmalar imzalıyor. Tabi başta dediğim gibi üniversite ne kadar anlaşma yapsa da sonuçta senin kendine ne kattığın önemli çünkü staj kontenjanları da sınırlı....


    Umarım kafanda iyi bir değerlendirme yapıp kendin için en uygun seçeneği seçersin. Kolay Gelsin...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.