Şimdi Ara

Ayıplı mal iPhone 6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Samsung Asus ve Sony servislerinden çektiğim sıkıntı nedeniyle bugün iPhone altı aldım biraz önce yandaki telefonu sessize alma tuşunun bozuk olduğunun farkına vardım yarın vatan bilgisayara girip telefon değişim talebinde bulunacağım muhtemelen servise yönlendirmeyi teklif edecekler ayıplı mal olduğu için bunu servise göndermeden değişim talep hakkım varmıdır bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kaos25 kullanıcısına yanıt
    Yeni cihazla deişim olur ama servise göndererek değişim olur kisaca kutu içi sifir cihaz vermezler..!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni cihazla değiştirmeleri lazım. Sorun kutu içindeyken oluşmuş çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaos25 kullanıcısına yanıt
    Bugün içerisinde gitmiş olsaydınız direk değişim yaparlardı. Yarın değişim olur mu ona kesin bir cevap veremiyorum. Geçen sene Vatandan iPhone 6 almıştık ve home tuşunda sıkıntı vardı 1 saat içinde geri gidip kapalı kutu ile değişim yapılmıştı o yüzden emin konuşuyorum.

    Değişim yapacaklarını tahmin ediyorum şahsen.
  • Servise falan göndermeyin
    Diretin, dava ederim diyen yeni sıfır kutulu isteyin. Servise giderse size swap cihaz verilir. Servise göndertmeyin. Sıfır kutulu isteyin olmazsa iade edip parasını alın 14 gün iade hakkı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sim kartı takıldıysa iade almayabilirler. Serviste değişim yaptırmak zorunda kalırlar. Yasal garanti süreci sim kartı takıldığı an başlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sim kartı takmıştım değişim gene de yapılmıştı.
  • tuşun nesi var 7 yıldır iphone kullanıyorum sessize alma tuşu çok nadir bozulur şaşırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değişim alıursan swap cihaz gelir. swap cihaz açıklamasını apple dan okuyabilirsin
  • cedric... C kullanıcısına yanıt
    Arkadaş bozuk demiş hocam
  • Gün içerisinde anlamadım maalesef bugün gidip görüşeceğim zaten telefonu gönderme lüksüm yok çünkü telefon yok diğer telefonum serviste ve bir sininirle aldım ücret iadesi isteyeceğim artık olmadı hakem heyetine giderim ikitane telefon ücret iadesi almıslıgım var benim merak ettiğim telefonsuz kalmadan vatan bilgisayarın telefonu değiştirmesi veya iade etmesi gerekmez mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cedric... C kullanıcısına yanıt
    Benzeri bir durum Media Markt'tan iPad aldığımda başıma gelmişti. Tuş yalama olmuş gibi yukarı aşağı oynuyordu ve sessiz moda geçirmeden parmağını üstünde oynatsan bile temassızlık varmış gibi durmadan sessiz moda girip çıkıyordu. Aldıktan birkaç saat sonra gittim sıfırıyla değiştirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fink Ployd kullanıcısına yanıt
    Sorun aynı. Tuş sanki yalama gibi.
  • Arkadaşlar vatan bilgisayara birgün sonra vardım. Telefonu servise göndermeleri gerektiğini söylediler. Zaten yenisi ile değişim yapılır şeklinde açıklama yaptılar. Bende telefonun daha 24 saati bile doldurmadığını ayrıca servise gönderdiklerinde telefonsuz kalacağımı ve sizlerin dediği gibi bu kullanılmamış bir cihazın yerine swap cihazı kabul etmediğimi söyledim ve telefonu kendilerinin değişmesi gerektiğini veya paramı geri verin şeklinde konuştum.

    Cihazla artık kendilerinin sorumluluğu olmadığını para iadesini servisin onaylaması gerektiğini söylediler. Sony z3 compact cihazım serviste KVK 23 gündür elime ulaşmadı. gerçekten mağdur olduğumu müşterinize sahip çıkmıyormusunuz sizin mahalle arasındaki telefonculardan ne farkınız var şekilindeki soruma.

    Bizim yetkimiz yok tüketici haklarına gidin. deyip telefonu önüme koydular ve devam eden sorularıma cevap verme tenezzülünde dahi bulunmadılar.

    Yarın ürün para iadesi için iadeli taahütlü ihtarname yollayacağım 15 gün içinde olumsuz cevap vermemeleri veya cevap vermemeleri halinde tüketici haklarına başvuru yapacağım.

    Samsung s4 mini cihazda yaşadığım sorundan dolayı azda olsa tecrübem var. Merak edenler için link aşağıda.

    https://forum.donanimhaber.com/m_108377434/tm.htm




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.