Şimdi Ara

AYIPLI MAL, SAKIN ALMAYIN! NOKIA 5800!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 27.02.2010 tarihinde aldığım Nokia 5800 model telefon daha alır almaz donma yapmaya başladı. Bir kez servise gitti, yazılım güncellendi. Ama sorun giderilemedi. Bugün yeniden servise götürdüm, işlemcisi değiştirilip onarılması denenecek dediler. Düşünebiliyor musunuz? Raftan aldığınız yepyeni ürünün işlemcisini değiştirecekler, iğdiş edecekler. Bunu kabule etmeyeceğimi söylediysem de fayda etmedi. Telefonu mecburen servise bıraktım. Nokia'a ihtar faksı çektim, iade almalarını, malın AYIPLI olduğunu söyledim. Resmen bozuk mal satıyorlar ve sorumluluk kabul etmiyorlar. Eğer 1 Mart 2010 a kadar geri almazlarsa tüketici hakları mahkemesine gideceğim. Kimsenin tüketiciyi kandırmaya hakkı yok. Para kolay kazanılmıyor bu ülkede.

    SAKIN NOKIA 5800 ALMAYIN! BU MAL AYIPLI, ÜRETİCİ VE SATICISI OLAN NOKIA İSE SORUMSUZ! ALDIĞINIZ MAL ELİNİZDE KALIR!



  • Bende dün aldım v.40 yaptım radyoda donma sorunundan başka bir sorun yok.
    Nereden aldınız acaba ?
  • 3. kez servise gittiğinde telefona ödediğiniz parayı alma hakkınız var.. Tüketici haklarına şikayet mektubunda bulunursanız ve işin peşini bırakmazsanız paranızı geri alabilrisiniz.. Daha yeni aldığınız telefonu ise 1 hafta içinde değiştirme hakkınız var diye biliyorum..
  • Nokia para iadesini gerçekleştirmeyeceğini söylese de umursamayın. Telefonunuzun aldığınızda bozuksa ayıplı mal demektir. Bir ay içerisinde nokia'ya bildirimde bulunarak paranızın iadesini isteyebilirsiniz. İade etmiyorlarsa bulunduğunuz ilçenin tüketici sorunları hakem heyetine dilekçe ile konuyu anlatmanız durumda para iadesi kararı çıkacaktır. Bununla para iadenizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Aynı sorunun bir benzeri benim de başıma geldi. Nokia para iadesinde bulunmayacağını söyledi. Tüketici hakem heyetine başvurdum, lehime karar çıktı ve buna rağmen para iadesi yapmadılar. Ben de icraya başvurdum. Parayı + yasal faizi + harçları ödemek zorunda kaldılar.

    Sakın hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin. Madem 5800 içinize sinmedi, yenisi ile değiştirme talebini dahi kabul etmek zorunda değilsiniz. Siz isterseniz para iadesi yapmak zorundalar.
  • Sağolun, zaten kesinlikle değişim istemiyorum. Nokia raftaki bozuk ürününü hem bana kakalıyor hem de tamir ettirip kullanmamı bekliyor. Yok öyle yağma. 2 Mart'a kadar iade olmaz ise tüketici mahkemesine gidiyorum kesin. Bir şekilde derslerini vermek gerekiyor. Biz sesimizi çıkarmayınca yolunacak kaz gözüyle bakıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xterso

    Sağolun, zaten kesinlikle değişim istemiyorum. Nokia raftaki bozuk ürününü hem bana kakalıyor hem de tamir ettirip kullanmamı bekliyor. Yok öyle yağma. 2 Mart'a kadar iade olmaz ise tüketici mahkemesine gidiyorum kesin. Bir şekilde derslerini vermek gerekiyor. Biz sesimizi çıkarmayınca yolunacak kaz gözüyle bakıyorlar.


    Ürünü Tenkosa'dan aldıysan 15 gün içinde beğenmediğin takdir de para iadesi veya ürün değişimi yapılıyo ben dün Teknosa'dan aldım ve bunu bana satıcı bizzat söyledi.
  • Her elektronik ürününde böyle bir sorun başınıza gelebilir, öncelikle aldığınız yerle konuşmalısınız çünkü ilk yetkili kişler onlar ve değişimi kolayca yapabilirler, ama 10binlerce kişinin kullandığı bir telfon serisinin tümüne ayıplı mal demek yanlış bence...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: weneorn

    Her elektronik ürününde böyle bir sorun başınıza gelebilir, öncelikle aldığınız yerle konuşmalısınız çünkü ilk yetkili kişler onlar ve değişimi kolayca yapabilirler, ama 10binlerce kişinin kullandığı bir telfon serisinin tümüne ayıplı mal demek yanlış bence...


    yetkili kişiler o değişimi kolayca yapmıyorlar işte..

    10binlerce kişi kullanıyor demişsin.. 10bin taneden 3bini bozuksa o mal'a ayıplı mal demek bence hiç yanlış olmaz.. sonuçta kullanıcı biziz ve mağdur olan biziz.. xterso nickli arkadaş şimdi o telefonu değiştirmek için neler yapacak.. yok telefonla görüşcek biri onu arayın diyecek.. birde değiştirmenin 1 ay süresi var.. ki şirketler bu süreyi kullanmayı çok iyi bilir.. sonuçta 6 hafta.. (30 iş günü)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klack -- 27 Şubat 2010; 15:00:28 >




  • Evet bende katılıyorum. Şu anda nerdeyse herkesin elinde olan bi telefon haline geldi 5800 ve buna ayıplı mal demek çok yanlış. Binlerce belkide milyonlarca üretilen telefondan bazıları hatalı diye böyle bi damga vurmak çok yanlış. Ben kullanıyorum ve çok iyi bir telefon şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı. İnşallah da çıkarmaz. Para talep edin paranızı geri vermek zorundalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: weneorn

    Her elektronik ürününde böyle bir sorun başınıza gelebilir, öncelikle aldığınız yerle konuşmalısınız çünkü ilk yetkili kişler onlar ve değişimi kolayca yapabilirler, ama 10binlerce kişinin kullandığı bir telfon serisinin tümüne ayıplı mal demek yanlış bence...


    Evet binlerce kişi kullanıyor bu telefonu ayıplı mal diyosun belki sadece senin telefonuna has bir sorundur bu yani tek mala mahsus üretim hatasıdır. Bunuda deeğiştirebilirsin Telefonu aldığın yere bağlı tabiki.
  • 5800 zaten adı çıkmış bir modeldir, ilk çıktığı günden bu yana şimdiye dek hakkında en çok şikayet okuduğum telefon oldu..

    Tabi sorunsuz kullananlar da yok değil ancak bu kadar çok şikayetin gelmesi de normal değil..

    Tüketici mahkemelerinde hakkınızı arayın, hatta bunun için de hiç vakit kaybetmeyin keza aman aşımı denen bir durum var sizin şikayetinizi ne zaman ilettiğiniz önemli olan, 1 ay sonra ne yazıkki yapacak hiçbirşey kalmayabilir..

    Umarım probleminiz çözülür, kolay gelsin..
  • Aynı durumdayım. Maalesef
    Nokia ya
  • Çok şikayet edilen telefon modelleri 2009 haziran öncesi modellerdi gerçektende çok sorunluydu o zamanlar. ama daha sonra üretilen modeller ve güncellemelerle beraber telefon güzel bir hal aldı. Tabiki sorunsuz demiyorum. İphone da bile sorunlar bitmiyor. ama binlerce telefondan bazılarında hatalı olması yüzünden bu modele ayıplı mal demek ne denli doğru olur tabi bilmiyorum. ama tabiki telefon hatalı çıktıysa sonuna kadar hakkımızı aramak gerekiyor.ama bunu karalama kampanyasına dönüştürmek işleri daha çıkmaza sokmaz mı :)
  • Türkiyedeki bütün markaların bütün modellerinde sorunlar çıkabiliyor tek bir markaya
    tüm suçlamaları yıkmak hata olur.

    5800 ise şu an çok sayıda insanın sorunsuzca ve severek kullandığı bir model.

    Yaşadığınız sorunlardan dolayı şanssızlık olmuş ve son derece sinirli olmak hakkınız !

    Hatta çok büyük bir ders vermek bile bence şu andan itibaren gerekli malesef bu tür
    sorunlar çıkabiliyor bazen , Nokia büyüklüğünü asıl burada göstermeli ve destek olmalı
    yardımcı olup sorunu tamamen çözmeli diye düşünüyorum...

    Ben ise donanım olarak en ufak sorun yaşamadım şükür fakat son güncellemeden sonra
    yazılımsal problemler canımı sıkıyor , yeni bir güncelleme daha şart oldu sanıyorum...
  • 27.02 de yani bugün almışsın telefonu nerden alışveriş yapıyorsanız ordan değiştirmeleri lazım.Nokia da değil aldığınız yerde kabahat.
  • Bence hiç boşuna Nokia'dan cevap bekleme. Benim cihazı 4 kez tamir ettiler. 3 ayboş yere oyaladılar. Cihazı değiştirmemek için her türlü numarayı yaptılar. Artık benimde canıma tak etti tüketici mahkemesine dilekçeyi geçen hafta verdim. Şuan 2003 yılında aldığım 7210'u kullanıyorum. 6 senedir bir kez servis gitmedi. Acaba Nokia hangi cihazı kendine yakıştırıyor ?
  • bende hiç bir sorun yok canavar gibi çalışıyor v40 5800 red xm
  • tarih sanırım 27/01 .
  • Bence Telefonu alirken aldiginiz yere dikkat etmeniz gerekiyor Vatan , Teknosa , Electroworl den almanizi tavsiye ederim. Cunku Herhangi bir sorunda yada beyenmediginiz taktirde 1 hafta icinde kosulsuz iade hakkiniz bulunuyor. Alirken Fiyatinden once aldiginiz yere dikkat edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Blr

    Bence Telefonu alirken aldiginiz yere dikkat etmeniz gerekiyor Vatan , Teknosa , Electroworl den almanizi tavsiye ederim. Cunku Herhangi bir sorunda yada beyenmediginiz taktirde 1 hafta icinde kosulsuz iade hakkiniz bulunuyor. Alirken Fiyatinden once aldiginiz yere dikkat edin.


    +1

    Teknosa'dan alırsanız 20 liraya CEPKASK yaptırılıyor onuda yaptırırsanız 2 sene kırılma , gasp , kapkaç , doğal afet , sıvı teması gibi sorunlarda para iadesi yapılıyor.
    Bilginize.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.