Şimdi Ara

Ayıya karşı savunma amaçlı hangi yivsiz tüfek alınmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Doğada kamp yapan birisiyim. Doğa yürüyüşü yaparken kendimi koruma amaçlı yivsiz av tüfeği almayı düşünüyorum. Avlanma amacında değilim sadece can güvenliği için tüfek alacağım. Doğa yürüyüşünde taşıdığım tüfek haliyle biraz kompakt ve taşınabilir olması lazım. 65-70 cm. boylarında bir tüfeği taşıyabilirim. Bu konuda şunları sormak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.


    1. Hangi tüfeği almalıyım? Pompalı mı yarı otomatik? Fişek kapasitesinin 10'a yakın olması iyi olur. Yani ayıyla karşılaşma durumunda kötü senaryoda fişeğin fazla olması avantaj olur diye düşünüyorum. Alacağım tüfek 12 kalibre olacak.
    2. Alttan beslemeli şarjörlü tavsiye eder misiniz yoksa boru şarjörlü olması daha mı iyi olur? Alttan beslemeli şarjörlü tüfeklere karşı olumsuz yorumlar görüyorum genelde. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?
    3. Tüfek marka ve modeli öneririr misiniz?
    4. Ayıya karşı kullanabileceğim en etkili fişek marka ve türü önerir misiniz?


    Dediğim gibi avlanma derdim yok. Acil durumda işimi görecek bana teknik sorun çıkarmayacak bir tüfek lazım. Tek derdim doğada ayıyla karşılaşma durumunda kendimi korumak. 15.000 TL'ye kadar bütçemi zorlayabilirim.


    Şimdiden herkese teşekkür ederim.








  • 10 lu şarjör boyutlarına bi bakın bence. Baya büyük. Taşıması zor. Hele tüpse tüfek oldu 1 metre. En kısa namlu boyu yasal olarak 47 cm. En iyisi bi 51 cm 7+1 kapasite tüplü kısalan dipçikli pompalı alın. Fişek olarakta beğendiğiniz tek kurşun.
  • dediğiniz pompalı için önerebileceğiniz var mı hocam? UTAŞ UTS-15 pompalı nasıl mesela 14+1 kapasiteli namlu uzunluğu 50 cm. yani aslında yarı otomatik düşünüyordum, pompalı için iyi bir kas hafızası lazım diyenler var. pompalı ve yarı otomatik konusunda kararsızım.

  • kampçı25 K kullanıcısına yanıt
    Usta 14 mermi atana kadar olan olur zaten. Panik halinde donup kalanlardan değilseniz hangi silah olduğu çok fark etmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.