Şimdi Ara

Aynasız veya SLR konusunda bilgililer yardım edebilir mi? Canon 600D mi yoksa?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Babamın da gezileri esnasında kullanabileceği fotoğraf makinesi araştırırken, vizörden ziyade lcd ekranı olduğu için aynasız cihazlara baktım ve Canon Eos M ile karşılaştım. Hız eksikliği dışında Aynasız cihazlar içerisinde en iyi fotoğraf kalitesi Canon Eos M'de mi? Alternatif 1000 TL altı aynasız daha iyi bir cihaz var mı? 799 TL 'ye 18-55mm kit ile 1.099 TL'ye + 22mm kit veriyorlar. Cihazın çok yavaş olduğu söyleniyor, bu bilgi güncelleme sonrası düzeldi diyen var, düzelmedi diyen var çok kararsız kaldım.


    Genel itibariyle forumda Canon Eos M alsam mı yazanlara 600d önerilmiş. 600d için 18-55mm kit ile 1.399 TL 'ye buldum. Bu fiyat farkını ödemeye değer mi? Şöyle bir durum oluyor Eos M 'mi ya 100 TL daha ver 1100D; ya 200 TL daha ver 650D, 100 TL daha ver 700D :) yani nerede bırakmamız gerektiğini de tam kestiremedik, hepsinde aynı özellikler yazıyor ayrıntıları tam yakalayamadım doğrusu.


    Ya da 1400 lira altında şunu öneririz dediğiniz bir cihaz var mı?


    Fotoğraf makinesinden beklentileriniz ne diye soranlar olabilir:
    1. Gezilerde otomatik moduyla iyi performans versin ve lcd üzerinden kullanım şansı olsun.
    2. Yüksek kalitede fotoğraflar ve videolar elde etmek istiyoruz. (Ama tabi bu parası ölçüsünde olabilecek bir şey bunun farkındayız)
    3. İyi bir hobi aracı olsun (bu dış görünüş anlamında değil, gösteriş aracı aramıyoruz iyi foto ve video çeksin)
    4. Profesyonel'e doğru geçişimizi sağlasın ;)


    Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

    Not: fiyat konusunda yardımcı olabilecekler (istanbul) de yazarsa sevinirim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekismet -- 11 Temmuz 2014; 12:15:10 >







  • merhaba
    babanızın bu saatten sonra manuel modda sanatsal fotoğraflar çekeceğini düşünmüyorum.slr makineler ağır ve büyük oluyorlar.
    eğer gezdiği yerleri çekmek için arıyorsa aynasız öneririm ben olsam öyle yapardım(450d ve set sahibiyim)
    eos-m ler için yavaş diyorlar forumda eos-m konusu mevcut kullananlar var onlardan fikir alabilirsiniz.ama ben olsam şahsen 1400 civarına A5000 alırım yine vizörü yok ama en azından daha fazla tatmin edebilir.
  • Cevap yazdığınız için teşekkürler,

    Haklısınız babam açısından çok profesyonelleşme kaygılarıyla yaklaşmıyoruz ama daha ziyade şöyle düşünüyoruz; 1000 lira üzerinde bir ücret ödedikten sonra biz bir cihaz alalım bir şeyler öğrenelim ama babam da ihtiyaç duyduğunda gezmeye gittiğinde al kullan dediğimizde zorlanmasın :) :)

    Aslında canon eos m 'e ikna olmuştuk ama şarjı çok az gidiyormuş, yavaşmış. Bu nedenle vazgeçmek üzereyiz, A5000 çok iyi bir öneri oldu, gözden kaçırmışım. Diğer özellikleri de karşılıyor hatta fazlası varmış gibi.

    http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eosm&products=sony_a5000&products=canon_eos550d&products=canon_eos600d&sortDir=ascending


    Ama bana yine de giriş seviyesi de olsa slr ye geçip IS veya VR sensörlü bir lensle daha iyi şeyler olabilecekmiş gibi bir hissiyatım oluştu okudukça. 600d 'ye alternatif fiyat / performansı iyi önerileriniz varsa çok memnun olurum.




  • Boyut ve ağırlık faktörünü, bir de kullanım kolaylığını gözönüne alın bence. Babanız kullanacak sonuçta. Ben babama bu yaştan sonra dslr kullanımı öğretemem şahsen.
    Ben Samsung NX300 kullanıyorum. Aynasız hafif bir makina olmasına rağmen boynunuza astığınızda o 300 gram ağırlık 2 saat sonra boynumu kesmeye başlıyor.
    Bence aynasıza yönelin. Sony a5000 uygun. Ama bence de canon eos m alınmaz. Canon aynasız modellere henüz ağırlık veremedi. eos m diğer rakiplerine göre yetersiz kalmış.
    Ayrıca internet sitelerindeki makina karşılaştırmalarına çok takılmayın. Kafanız karışır. Mesela iso nun yüksek olması olmazsa olmaz bişey değil. Önemli olan o kadar yüksek iso da temiz fotoğraf verebiliyormu. iso 3200 den sonra çamur gibi foto veren makinalar var. Firmalar artık işe ticari bakıyor. Bakın iso yüksek, megapixel yüksek, zoom yüksek vs vs.
    O nedenle kullanıcı yorumları bu konuda daha belirleyici.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 12 Temmuz 2014; 11:46:40 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.