Şimdi Ara

Aynı Ağa Bağlı İki Notebook Arasında En Hızlı Veri Aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,

    iki notebook arasında en hızlı veri paylaşımını nasıl sağlarım ?

    Usb flash disk kullanarak mı, harici bir hard disk? Yoksa Wireless ağ ? veya bluetooth (bu en yavaşı olur heralde) ?

    harici hardiskimde sata bağlantısı da var, bu daha mı hızlı olur acaba ?



  • he bi de eternet kablomuz var bu da bi alternatif tabi
  • Saydıklarınız arasında en hızlısı bence usb yoluyla yapılandır. Eğer her iki laptop da usb3 varsa sizin için daha iyidir. usb bellek yerine harici hdd kullanın. usb belleklerin çoğunluğunda yazma hızı:5-15mb , okuma hızı ise 15-20mb arasında değişir. Ama harici hdd de ise okuma ve yazma hızı 25-30mb arasındadır. Usb2 daha yüksek hızı vermez.
    Harici hdd nizde sata girişi var demişsiniz. Bu girişi kullanmak için laptıolarda esata girişinin olması gereklidir. Ayrıca sata - esata kablosu gerekir.

    Wireless da ise laptopdaki alıcılar ve modem, router (wireless dağıtıcı) 300Mbps destekliyse daha yüksek hızlara ulaşma ihtimaliniz var. Modem siz olarak iki laptop arasında kablosuz bağlantı yapılabilir. Laptop un biri verici diğeri alıcı görevini ni yapar. Linkte nasıl yağıldığını görebilirsiniz.
    http://lifehacker.com/software/how-to/turn-your-laptop-into-a-wireless-hot-spot-280002.php




  • Bence harici harddisk daha yavaş olur.Çünkü ilk başta verileri harddiske atacaksın sonra diğerine atacaksın.En iyisi ethernet kablosuyla ağ kur.Veya wireless ile.Dosya paylaşımından gönder.
  • @viperc

    esata sata kablosu var sanyodum fakat kablo sata-sata kablosuymuş laptopun esata girişi var.

    aslında notebooktan notebokua atacağım şeyler çok fazla değil 100 gb gibi saatte 36 gb atsa (bir sn de 10 mb atacağını varsayıyorum) 3 saat.. o da fazla gerçi..harici de veri hızı hiç sizin o dediğiniz hıza çıkmadı sanırım. usb 3 yok..

    benim asıl sorunum harici hardiskimdeki 400 gb lık veriyi yeni aldığım notebooku atıp, harici hardiske format atmak
    , çünkü harici fat32 dosya yapısına sahip ve devamlı sorun çıkaryo bunun için hazır boşken yeni laptopun hardiski hariciyi boşaltayım diyorum ama400 gb usb kablosu ile olaacak gibi değil.. esata sata kablosu alsam bunun hızı ne olur acaba ?

    @muhimmatX

    eternet kablosu da var wreless ağda var.. bunun ile ilgili bir link var mı, gerçi viperc link vermiş..

    teşekkürler herkese
  • Harici SATA HDD ile oldukça hızlı bir şekilde yapabilirsin, diğer -özelliklede kablosuz- bağlantılarda kopma ve verinin aktarılamama şansı var.
  • satada 150 mb diyor saniyede

    sorum şu şimdi harici hardiskin çıkışı sata, notebook esata,. kablo ise sata-sata. bir dönüştürücü alıp kabloyu esata-sata yapsam olur mu ? lütfen yardım ..
  • Eğer li esatayı kullanırsan bayağı yüksek hızlar elde edersin saniyede 40-50mb hızları görebilirsin. Hatta hariciden okuma sırasında daha yüksek hız olabilir.
    İlk önve şunu sormam gerekli harici hdd 3,5 inç mi yoksa 2,5 inç mi. Çünkü bildiğim kadarıyla esata bağlantı hdd nin güç ihtiyacını karşılamaz. 3,5 inç ise sorun yok. Ama 2,5 inç ise ayrıca hdd ye usb den güç vermen gerekli.
    Sana tavsiyem kesinlikle esata yı kullanmandır. 100gb tı bile usb den kopyalamak resmen işkence gibi. Bazen 1TB lık veri kopyalamam veri gerekiyor. Akşam bırakıp sabah a anca bitiriyor.
  • Yeni nesil cihazlar ise üzerlerinde gigabit ethernet vardır. Ethernet kablosu ile işini en hızlı şekilde halledersin. Wireless ile aynı performansı asla alamazsın.
  • @viperc @Turkforce teşekkürkler

    3,5 inçti.. ama dediğim gibi gidip esata sata kablosu almaya üşendin. bendeki kablo sata sata kablosuydu. harici hardiski kullandım bilgisayarı açık bıraktım anlayacağınız.. teşşekkkür ederim tekrardan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.