Şimdi Ara

Aynı hoparlörü iki anfide kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Mevcut 5.1 anfimden müzik dinlemekten pek zevk almadığım için yamaha ax-892 stereo anfi aldım. ev sineması için kuladığım front hoparlörlerimi ve subwoofer imi kablo söküp takmadan bu cihazlada kulanmak istiyorum. nasıl yapabilirim.
    Teşekkürler



  • ikisini de aynı hoparlöre mi takcan.hım..birine danışmadan sakın takma.yoksa amfin
  • A/V Receiver'ın Pre çıkışı varmı?
  • Ayni sorun bende de var.

    Definitive BP7004 front hoparlerimin tek kablo girisi var. Hoparlorler ise model olarak hem stereo hem de home theater'a uygunlar.

    Normalde hoparlorleri stereo amfime bagli kullanacagim. Home Theater icin ayri on hoparlerim var ve Definitive'den zayiflar.
    Bazi aksiyon filmlerinde Definitive'leri home theater'in front hoparloru olarak kullanmak istiyorum (ama yanlis birsey yapmamak icin denemedim)

    Speaker switch kullan diyenler oldu. Ama bu tur cihazlar Turkiye'de mevcut mu bilemiyorum (Su an yurtdisinda yasiyorum, 1 ay sonra Istanbula kesin donus yapmis olacagim, donmeden Istanbul'da bulamayacagim tum ekipmani alip geliyorum istiyorum).

    Yalniz bu cihazlar oncelikle stereo sistemimin ses kalitesini dusururler mi, kafamdaki soru isareti bu.

    Sizlerden baska oneri gelmezse, kendi dusundugum son cozum, hoparlerin baglanti uclarini banana plug'a cevirip , yani takip cikarmayi pratik hale getirip, hoparler kablolarini gerektiginde amfiden cikarip receiver'in front girislerine takmak. (hoparlerin gucu amfi ve a/v 'in kaldirabilecegine denk veya daha yuksek, bu durumda patlama vs bir sorun olmamasi lazim diye dusunuyorum).

    *** Bu arada A/V receiverim Denon AVR-3300 ve pre cikisi var.




  • pre out çıkış kaliteli stereo müzik dinlerken ses kalitesini -tonalite, sinyalin yapısını, herşeyini- ciddi şekilde etkileyebilir.
    genel olarak orta sınıf sistem ve amaç için çok iyidir.bu belli.
    olay şu
    avr'in ön(front) ampli çıkışlarını boş bırakıp, pre out çıkışı harici ampliye girmek. hem stereo hem surround modda daima stereo ampli çalışacak. avr'in surround çıkışları boşta kalacak ve boşta kalması avr için sorun değil.
    2 çift kolonunuz varsa biri avr diğeri stereo amfiye bağlarsın.iater zayıf olanı ister güçlü olanı.tercih. ayrıyeten speaker selector Türkiye'de bulursun. ne var onda..sadece kaliteli AR gibi almak lazım.gerek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.