Şimdi Ara

Aynı Router'da iki Kablosuz Ağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şirketimde mevcut kurulu kablosuz ağım var ve üç dizüstü bilgisayar ağa bu şekilde bağlı. Kablosuz ağ da hertürlü güvenlik önlemini sağladım fakat problemim şu; bir misafir gelip de kablosuz olarak bağlanmak istediğinde kusura bakmayın şifreyi veremiyoruz diyorum ki bu da tahmin edeceğiniz gibi pek hoş olmuyor.

    Yapmak istediğimse şu; bu kablosuz ağın yanına nispeten düşük güvenlikli bir tane daha ağ kurup misafir olarak gelen kişilerin bağlantısını bu yoldan yapmak. Bu konuda iki farklı düşünce var kafamda,

    Birincisi mevcut modemim Linksys WAG54GP2 aynı anda 4 tane kablosuz ağ kurmaya destek veriyor. Bu ağların ayarlarını da tamamen bağımsız şekilde değiştirebiliyorsunuz. Bunun bana maliyeti sıfır fakat sonuçta aynı modem üzerinden bağlantı verildiğinden güvenlik açısından endişelerim var.

    İkincisi ayrı bir router alıp burdan kablsouz bağlantı vermek, fakat sonuçta tamemen ayrı ADSL hatları üzerinden hizmet verilmediği sürece yine diğer ağa erişmek mümkün.

    Bu noktada neyi önerirsiniz? Bu konuyu bir şekilde halletmem gerekiyor, daha önce aynı senaryoyla karşılaşan arkadaşlardan çözüm önerisi bekliyorum.
    Teşekkürler







  • Güvenlik zafiyeti gene olacak fakat tcp - ip yi iyi derecede kullanmasını ve bilgisayar kullanmasını bilmeyen biri de herhangi bir zafiyet oluşacağını sanmıyorum.Buradaki ayarları yapman 20 sn. almaz.
    Merak ettiğim birşey var bukadar güvenlik önplandaysa neden bir domain ortamı oluşturmuyorsun?

    Ağını 2 ye bölersen bi grup kendi arasında haberleşecek diğer gurup yada guruplar ise birbirlerini görmeyecektir.Biraz araştırısan sonuca kısa vadede ulaşabilirsin.
     Aynı Router'da iki Kablosuz Ağ


    Son olarakta yukardaki resimde Diğer Yapılandırma var oradan aslında laptoplar için senin durumundakiler için düşünülmüş bir ayar menüsüdür...Orayıda rahatlıkla kullanabilirsin.Bunun yanında ortamda bir domain varsa zaten sorun olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruindula -- 30 Mayıs 2010; 14:20:32 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.