Şimdi Ara

Aynı Teminatlara Daha Pahalı Kasko

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Temmuz ayında bir araç aldım. Piyasa fiyatı 650K ve bir takım teminatlarla 9100 TL'ye kaskomu yaptırdım. 31 Ağustos'da da arkadaşım 9500 liraya kasko yaptırdı. Aracının piyasa değeri 1.000k. Benim hasarsızlık limitim %55 arkadaşımın ise %60. Tamamen aynı klozlar ve teminatlara sahibiz, her ikimizde HDI'den ve aynı sigortacıya yaptırdık (Her iki poliçeyi yan yana koydum). Sigortacının kendisine dediğine göre de Ağustos ayında %30 zam gelmiş fiyatlara. Durum böyleyken; Ben mantıklı bir açıklama üretemedim.


    Arkadaşımın kaskosu ucuzsa benim ki neden bu kadar pahalı? Bir de %30 zamlı sözde. Benimkinin fiyatı normalse %30 zamlı olmasına rağmen arkadaşımınki neden bu kadar ucuz?




  • %30 zam gelme olayını ilk defa duydum hocam.

    Araçların yedek parçalarının pahalılığı, sizin yaşınız, mesleğiniz, şirketin o marka araçların sizin bulunduğunuz il veya diğer illerdeki yetkili servislerle anlaşmal olduğu servis sayısı (anlaşması yoksa servislere %20 bandı indirim alamadan, direkt fatura tutarı üzerinden ödeme yapacaktır.) gibi etmenler fiyata tesir eder.
    Son olarak hdi sigorta kendi yenilediği kaskolarda çok fazla rekabetçidir, arkadaşınızın önceki şirketi hdi ise müşterisini kaybetmemek adına fiyatı uygun sunmuş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaTower -- 2 Eylül 2022; 22:21:41 >
  • SigortaTower kullanıcısına yanıt

    Öncelikle kıymetli cevabınız için teşekkür ederim hocam. Şöyle düşünelim benim aracım 600.000 TL aracımın aracının piyasa değeri 1.000.000 TL. Zaten mantık olarak 1.000.000 luk aracın parçasının daha pahalı en kötü aynı düzeyde olmasını beklerim. Yaş, meslek olarak farkımız yok ve son olarak her ikimizin de önceki kaskosu HDI idi. %30 zam sigortacının aktarmış olduğu bilgidir. Teyit imkanım olmadı.

  • öncelikle kaskolarda %55 diye bir hasarsızlık kademesi yoktur. 30-40-50-60 son olarak 65.

    Ayrıca marka model araç bedellerine göre kaskolar farklılık gösterebilir . Aktüerya dediğimiz kısım fiyatlama yapar.

    o anki kaza yapan araçların markasına varıncaya kadar onlarca parametre ile hesaplama yapılır. Parçası zor bulunan araç daha pahalı çıkar örneğin araç bedeli daha düşük olsa bile.

  • Nightmare667 kullanıcısına yanıt
    Var hocam. Policemde yazan indirim oranı 55.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.