Şimdi Ara

AYT 15 NET ÜSTÜ İÇİN NE YAPMALI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kolay gelsin arkadaşlar. AYT 2024 için ders çalışıyorum TYT karekök 0 matematik bitirdim yanına ekstra bir soru bankası vs çözmedim şu anda 12-16 net arası yapabilirim problemler sayesinde. AYT matematikte 15-20 net arası yapmak için nasıl çalışabilirim? Limit, türev, integral gibi çok soru çıkan konulara mı bakayım yoksa baştaki konular olan parabol, 2. derece denklem-eşitsizlik vs mi çalışayım? Günlük 2-3 saat ancak çalışabiliyorum gün içinde çalışmam gereken bir işim var. akşamları bana kalan 2-3 saatlik bir zaman oluyor haftasonları hariç. Matematik temelim 0 değil ancak yeterli de değil açıkçası. TYT, DGS, KPSS gibi sınavlarda ortalama 15 net yapıyorum temel matematikte. AYT'ye daha önce hiç çalışmadım. Hukuk fakültesi istiyorum. İyi bir devlet üniversitesi gelmez farkındayım ancak taşrada ya da %50 burslu olması şartıyla özel üniversite olabilir diye düşünüyorum. Aranızda benim durumumda olan ya da matematikten anlayan birileri varsa yorumlarınızı duymayı çok isterim şimdiden teşekkür ederim.








  • Öncelikle kolay gelsin. L-T-İ konuları yapabilmek için öncesinde bazı AYT konularını bilmek gerekiyor. Hepsi birbiri ile bağlantılı. Mesela türev sorusu soruyor ama parabolde fonksiyonda bilmen isteniyor. Bazı sorular bu şekilde çıkıyor. Bana kalırsa youtubeden benim hocam matematik ayt ilyas hocayı aç. Onun konu anlatımınını dinle. Onun video sırasına göre konuları bitir ya da bitirmeye çalış. Bu arada neden çalışıyorsun? Özel değilse söyler misin?
  • Desicion kullanıcısına yanıt

    matematiğin güler yüzü nasıldır? Şenol hoca + mgy şeklinde gitsem nasıl olur? İlyas güneş çok uzun anlatıyor gibi geliyor. Bu ikisi daha uzun olur evet ama daha iyi oturur diye düşünüyorum. Yine de İlyas Güneş iyi bir hoca çok kararsız kaldım. AYT'ye başlamadan önce TYT çarpanlara ayırma ve fonksiyon konularını izlemeyi düşünüyorum. Sorunuza gelirse çalıştığım sektörden ve işimden memnun değilim o yüzden farklı bir sektöre ve daha geçerli bir mesleğe geçmek istiyorum.

  • Öğrenci değilsiniz yani anladım. Öğrenci olup çalışıyorsunuz zannettim. Herkesin anlama stili farklıdır. Kendini en iyi nasıl hissediyorsan öyle çalış. Ben sadece İlyas Hocadan dinleyip 2 soru bankasından konuları bitiriyordum. Her 3-4 ya da 4-5 konuda bir tekrar yapıyordum önceki konulara dair. MGY'yi ben tekrar amaçlı kullanıyordum. 3-4 haftada bir dediğim gibi anlamadığım, kendimi eksik hissettiğim, deneme analizlerinde yanlış yaptığım soruların konu anlatımlarını izliyordum. İlyas Hoca testlerde karşına çıkan %90 soruyu çözüyor. Taktiğini veriyor. O yüzden İlyas Hoca dedim. MGY biraz daha kendi yazıyor, kendi değiştiriyor soruları ama iyi anlatıyor. Tytden fonk ve çarpanlara ayırmayı hallet öyle AYT çalış.
  • Desicion kullanıcısına yanıt

    Hocam 3 ay kaldı sınava dediğiniz şekilde yaparsam yetiştiremem diye düşünüyorum. Benim hocam video ders notu ve soru bankası ayrıca 3d yayınları soru bankası almayı düşünüyorum. bu iki kitap yeterli gelir mi sizce 15-20 net bandı için? tyt konuları için de denemelerle ilerleyeceğim soru bankası bitirecek vaktimin olduğunu sanmıyorum.

  • YKS haziranda değil mi yaa :)? 3d soru bankası orta üst seviye bir kitap daha önce hiç soru bankası bitirmediyseniz ve AYT çalışmadıysanız önermem. Orta seviye kitap alabilirsiniz. 345 AYT öneririm. Güzel kitaptır fakat AYT'den bir kitap bitirerek 15-20 net biraz zorlayabilir. Yapadabilirsiniz. Denemelerde yaptığınız netin 3-4 eksiğini gerçekte yaparsınız. Evde çözdüğünüz TYT kitapçığından toplamda yaptığınız netlerden -10 net yaparak hesap yapın. Hocam derdi bana genelde bu şekilde oluyor.
  • Sonradan fark ettim. Herhangi bir kanalın video ders notunu ya da soru bankasını almanı tavsiye etmem daha iyi yayınlar var. Toplamda 3 kitap yerine 2 kitap + 1 deneme alabilirsin. (Denemeyi hemen şimdi almasanda olur. Biraz ilerle öyle al.) Kitap almada kararsız kalıyorsan: https://ertansinansahin.com/tyt-ayt-matematik-kaynak-onerileri-incelemeleri/
    Buradan bakabilirsin. Birde youtubede "hangi kaynak" adlı kanal var. Soru bankalarını kolay mı, orta mı, zor mu anlatıyor. Çektiği AYT matematik soru bankası videolarına bakabilirsin.
  • Desicion kullanıcısına yanıt
    Ocak ayını bitirdim sayıyorum. :) 8 Haziran sınav tarihi. Benim hocam soru bankası ve 3d soru bankası siparişi vermiş bulundum hocam çok kararsız kalmıştım ve acil çalışmaya başlamam gerekiyordu. İnşallah faydası olur 2-3 ayda ayt de belli seviyeye gelip aynı zamanda tyt deneme ve problem soru bankasıyla birlikte götürüp edebiyata başlamam gerekiyor. Edebiyat için ise limit yayınlarının konu anlatımı ve soru bankasını çözsem yeterlidir diye düşünüyorum.
  • Ablam sözelde 24K yapmıştı. Limit limit limit diyordu. Kesin çöz. İlk önce benim hocam yayınları çöz sonra 3d çöz. Hergün problem, paragraf çözmelisin. Ben bunların yanına hergün 3-4-5 soru geometride ekliyordum. TYT matematikte kimse geo çözmez. Senin sıralamanı etkileyecek olan şey geodur. Geo kesin çöz.
  • Desicion kullanıcısına yanıt

    geo sıfır hocam :( 2019 YKS'de sözelde 8k yaptım OBP düşük olduğu için 29k ya düştü. :) Yani demek istediğim sözelim gayet iyi yarım yamalak dershaneye gidip gelip çalıştım sadece. Koçta yüzde 50 burslu tarih yazmadığım için çok pişmanım iş hayatına çabuk atılayım diye giidp iki yıllık sevmeyeceğim bir bölüm okudum şimdi oradan kurtulmaya çalışıyorum. :( (Koç %50 gelmeyebilir belki ancak okuduğum iki yıllık önlisansa göre kat kat iyi bölümler okuyabilirdim ancak yanlış düşünceler ve gelecek kaygısı şuan dediğim bölümü okusaydım işsiz de olabilirdim.) Bahsettiğiniz maraton çok zorlu başarabileceğimi sanmıyorum ama deneyeceğim bu sene de olmazsa üni sınavı benim için bitmiştir artık :D

  • Yani önceden söyledim mi bilmiyorum fakat hayal satmak istemem. Eğer kendine inancın yoksa hiç başlayıpta kendini yorma. Kendine inanmıyorsun başkası neden sana inansın :). Ben 21 yıllık hayatımda her şeyin mümkün olabileceğini anladım. Tek fark o şeyi ne kadar isteyip istemediğin.
  • Desicion kullanıcısına yanıt

    Kendimi inancım yok değil de eğitime pek inancım yok hocam. Okusam ne olacak belki şu anki işimden bile daha az kazanacağım diye düşünüyorum. Devlet memuruyum okul bana bir süre de olsa bu imkanları vermeyebilir.

  • Eğitime benimde bir inancım yok fakat bu bize dayatılıyor. Kendini geliştirmen çok daha önemli
  • Desicion kullanıcısına yanıt

    evet kesinlikle öyle. yine de TR de ya da globalde geçerli bir mesleğinin olması önemli bunun için son kez hazırlanacağım o da olmazsa farklı hedeflere yöneleceğim hocamn.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.