Şimdi Ara

Do Not Disturb | Cem Yılmaz(Netflix) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Film benim hoşuma gitti. Mükemmel bir film değil ama berbatta değil. Keyifle evde kafa dağıtmak için izlenecek bir film. Yapımda cem yılmaz olunca insanlar büyük beklentiye giriyor. Birde komedi kimliği üzerine yapışmış. Her filmine komik mi olacak kafasıyla bakılıyor. Ben özellikle karakter analizi ve psikoloji filmlerini sevdiğim için yapım hoşuma gitti.

    Herkese hitap eden bir film değil ama bu tarz film sevenlerin kitlesine güzel hitap etmiş. Ersan kuneri saçmalığından iyidir gene. Orada sırf küfür ve s.x mottosu vardı. Hiç sarmamıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem Yılmaz'ın son filmi "Do not disturb" yayınlandığı platformda 10 milyon saat izlenmeye ulaşarak bir rekora imza attı.
  • Maalesef olmamış. Cem Yılmaz’ı severim ve böyle filmler yapıyor olması beni üzüyor. En iyi filminin senaryosunu yazdığı Her şey güzel olacak filmi olması ve en kötüsünün en son filmi olması hayli manidar…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Johnson -- 19 Ekim 2023; 17:33:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son zamanlarda izlediğim en kötü film. Elbette bunun nedenleri var. Cem Yılmaz'ın kariyeri karikatürist olmakla başladığı için ne zaman senaryo yazmaya kalksa karakterlerini de karikatürize etmekten kurtulamıyor. Do Not Disturb filminde de bu değişmemiş gördüğüm kadarıyla. Draculavari dişleri olan Ayzek, sanat okulu okuyan yarı engelli bir kız, yüksek perdeden konuşan edebiyat hocası, belinde tabancayla gezen sabıkalı ve hangi amaçla yazıldığını anlamadığım alkolik eczacı kadın. Görüldüğü gibi hepsi o kadar filtreli ve çizgisel yazılmış ki, diyaloglar da bu yüzeyselliğin dışına çıkamıyor. Birbirleriyle olan sohbetleri son derece yapay. Filmin mesaj kaygısı ise o kadar fazla altı çizilerek tekrar yemekle meşgul ki tıpkı kızla Ayzek'in sigara içtikleri yerin arkasında yazan ''sigara içmeyin'' yazısı gibi göze sokulmak isteniyor.


    İlk yarısı bir şekilde izlenebilir. Fakat ikinci yarısı kurgu olarak o kadar felaket ki berbat sonuyla birlikte çok anlamsız bir film kalıyor elde. Hatta yönetmenlik olarak ne kadar kötü olduğunu filmden kestiğim şu sekansla göstereyim:


    Do Not Disturb (2023) 1080p NF WEB-DL [TR] DDP5.1 H.264streamable
    Do Not Disturb (2023) 1080p NF WEB-DL [TR] DDP5.1 H.264
    https://streamable.com/sdyw72

    Görüldüğü gibi hikaye devamlılığı anlamında sinema öğrencisinin yapacağı bir amatörlüktür bu. Yönetmenlik demek yeşil ve pembe kıyafetler giydirilerek Anderson filminden çıkmış gibi gözüken karakterlerde yatmaz. Cem Yılmaz'ın yapması gereken şey Her Şey Çok Güzel Olacak filmini detaylı gözden geçirmek. O gerçekçiliği kotarabildiği zaman ancak tek başına yönetmenlik koltuğuna oturabilir. Yaptığı çoğu filmde gereksiz dekora boğulmuş yapaylık ve atmosfer anlamında soyutluk var. Halüsinasyon sahnelerindeki o yapaylık da buradan kaynaklı. Bu filmi sadece ''ne güzel mesaj vermiş'' veya ''şu detaylar çok hoş'' diye yorumlamak bence filmin yönetmenlik anlamında ne kadar berbat olduğunu kabul etmekle eşit. 3/10





  • +tek mekan

    +tek zaman

    +az karakter

    +karanlık ortam

    +otelde geçmesi

    +kimsenin birbirini tanımaması = yeni tanışmaları = karakterleri bilmememiz

    +aşırı iyi yazılmış ayzek karakteri


    -aşırı kötü final

    -her filminde oldugu gibi bu filmde de önceki filmlerine yaptığı göndermeler

    -perinin yer aldıgı gereksiz sahneler


    diyaloglar çok iyi + karakterler çok iyi.


    kore filmlerindeki gibi aşırı yapay psikopat karakterin filmin sonunda neden cinayet işlediğini aşırı yapay şekilde anlatmasının yanında bu filmdeki diyaloglar aşırı gerçekçi duruyor.

    kişisel gelişimle ilgilenen ama fayda bulamayan biri var filmde ve karikatürize edilmiş halde. bununla ilgili konuşması mesaj vermesi normal. hiç de göze batmıyor.


    bu karakter çok iyi karakomik 2'deki michael jackson özentisi karakter de çok iyi. karakterler iyi oluşturulmuş olunca ne yaparsa yapsın izletiyor kendini.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.