Şimdi Ara

Az Kalsın Evi Yakıyordum, Detaylar İçeride...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar 27 yıllık hayatımda başıma gelen en ilginç, üzücü ve ucuz kurtulduğum için espriye vurduğum bir olayı anlatacağım. Bu hafta biraz fazla mesai yaptığım ve işe gece gittiğim için, yemeği de sabaha hazır olsun diye geceden yapmak istedim. aslında genelde de böyle yapıyorum. dün setcardda kalan param ile 3 parça tavuk aldım. amacım, suda 1-1buçuk saat haşlayıp günlere yayarak afiyetle yemekti.
    her zamanki gibi suyunu yağını ve tuzunu koydum. tavukları haşlanmaya bıraktım. bu süre zarfında 15 dakikada bir şekilde olmak üzere 2 kere de kontrol ettim. son kontrolünde suyu oldukça vardı. saat 01:30 falandı. sonra 15-20 dakika sonra yeniden bakma düşüncesiyle salon koltuğuna geçtim ve UYUYA KALMIŞIM. bir uyandım ve aklıma hemen yemek geldi. ben mutfağa ulaştığımda tencereden yoğun dumanlar çıkıyordu. bende o sırada birazda uyku sersemi yapmamam gereken bir şey yaptım ve yanan tavaya su döktüm. su dökmemle birlikte yoğun duman iki katına çıktı. gırtlak yakıcı ve nefes almayı zorlaştırıcı bir ortam oluştu. o sırada tencereyi bıraktım ve hışımla evin tüm kapı pencerelerini açtım. davlumbazı çalıştırdım vs. bir süre sonra dumanlar durdu ama iş işten geçmişti. evin yer yanı duman altıydı. olay yeri olan mutfağın ocak bölümü tanınmayacak hale bürünmüştü. öncelikle dumanın evi terk etmesini bekledim. çünkü gerçekten rahatsız edici ve yakıcı bir dumandı.

    daha sonra olayın şokunu atlatınca saat 04:00 olduğunu fark ettim. Allah korusun daha da uyuyabilirdim dumandan zehirlenebilirdim ve ev yanabilirdi.

    ocak simsiyah, davlumbaz sarı siyah karışımı, yerler batık, bulaşık makinası yağ içinde, dolaplara sıçrayan yağlar vs ile başbaşa kaldım. üstelik koku gitmiyor. evin diğer kısımları yine iyileşti ama mutfak kısmından koku gitmiyor. büyük oranda temizliği yaptım daha da yapacağım ama işe gitmem gerekti.

    bu da böyle bir anımdır. siz siz olun asla yemek pişerken uyuya kalmayın ve yanın şeye su dökmeyin.

    not: cif ürününü yaratandan Allah razı olsun.







  • Güzel hikaye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hikaye güzel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cif virali

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Bundan sonra daha dikkatli olman için bu sana ders olsun.
  • gecenin yarısı. Uyku bastırıyor. Ocakta yemek pişiyor. Koltuğa uzanıyorsun. Televizyon seyrediyorsun. bence uyuyakalman çokda şaşırtıcı değil. niye alarm kurmadın anlamadım.
  • Film izlerken küllüğü karnıma koyuyorum. Birgün uyuyakalmıştım ve sönmüştü. Elimde olsaydı battaniye alev almıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısınız ama hep yaptığım bir şey aslında uyuya kalmam diye düşündüm. çok saçma abuk sabuk bir iş oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

    Cif virali

    viralse viral valla hakkını veriyor :) o olmasa çıkaramazdım hiç bir şeyi
  • Ele7en kullanıcısına yanıt
    hayır, kötü hikaye.
  • hikayenin başında nedense robinson crusoe okuyomuş gibi hissettim
  • Koku ne yaptıysam çıkmıyor. Evin diğer yerlerinde bir şey yok ama mutfakta mistik bir koku kaldı. Yumuşatıcıyı suya koyup kaynattım, kaynatma esnasında güzel bir koku oldu ama o iğrenç yanık kokusu tekrar başladı.



    2 haftada falan zor çıkar anlaşılan. Ne lanet bir şeymiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende düdüklüde tavuk haşlayayım dedim kömür olmuştu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    hocam düdüklünün patlama ihtimali de vardı ucuz yırtmışsın.

    koku büyük oranda gitti ama ocağın orada özellikle aspiratörden bir koku geliyor. aspiratörü açıp temizlemek gerekir, filtreleri 2 kere bulaşık makinasında yıkadım ama içten gelen bir koku var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birahalasoguk

    hocam düdüklünün patlama ihtimali de vardı ucuz yırtmışsın.

    koku büyük oranda gitti ama ocağın orada özellikle aspiratörden bir koku geliyor. aspiratörü açıp temizlemek gerekir, filtreleri 2 kere bulaşık makinasında yıkadım ama içten gelen bir koku var.

    Emniyet vakfı açıktı hocam deli gibi yanık et kokulu duman çıkıyordu sanki içeri sis atmışlar gibi o derece ancak o valfler tıkalı olsaydı termosifon gibi duvarı bile parçalardı.



    Hocam aspiratör için komple söküp parçalarına ayırıp temizlemeniz lazım oda çok uzun sürer bu yüzden zamana bırakın dağılır koku. Tıpkı mutfakta içeride balık kızartmak gibi düşünün kokusu 1 haftaya anca dağılır kapıyı pencereyi açık bırakın gecede



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 3 Temmuz 2017; 1:51:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    1 hafta iyimser ya, ben 1 ay vermiştim.

    daha uzun sürerse mecbur açıp temizleyeceğiz. valla dikkatli olmak lazım. basit gibi geliyor ama felakete yol açabilecek olaylar bunlar. normalde çok titizlenirim aman yanmasın vs sık sık kontrol ederim yemek yapma sırasında. ama işte olmaz olmaz, bir kere oldu tam oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.