Şimdi Ara

Az satan markaların bir anda değerlenmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nedir bu akım anlamadım gitti.Forumda nedense az satan veya az tercih edilen (Mazda,Alfa Romeo,Hyundai (i serileri ve elantra),Saab v.b...) markalar sanki premium markaymış gibi övülmeye başlanıyor.Ve üstüne üstlük bir anda fanları türemeye başlıyor.
    Eğer bir araç alımı konusu (misal Mercedes mi Jaguar mı? gibi) açılırsa illa ki az satılan marka öneriliyor ve üstüne üstlük eğer bu marka eleştrilirse bir anda öneren kişi aşırı agresif bir şekilde ; o araç herkeste var, (Ki bu araçlar Bmw,Mercedes gibi lüks markalar bile olsa) önerdiği aracın çok dağa iyi olduğunu savunuyor.Ki çoğu zaman aralarında hiç fark olmuyor bile bu araçların.

    Bir diğer durum ise bir marka yeni yeni güzel araçlar ortaya çıkardıysa bir anda fanatikleri de ortaya çıkıyor.Araçla ilgili sürekli haber konusu açmak,aracı eleştireni linç etmek ve en kötüsü her konuda sanki mükemmel bir araçmış gibi önermek.Ha bazen iyi niyetle abartanlar oluyor (Aveo meselesi gibi).Bir anda yıllarca araç üretmiş firmalardan üstün tutmak (Hyundai konuları).
    Sonra eski fanatiklerle (Vw grubu) meydan savaşı çıkıyor.

    Bir diğer konu ise batan firmaların altın değerine ulaşması.
    En popüleri Saab şu aralar.Saab güzel arabalar üretmiş güzel bir markadır fakat battığında neden Bentley seviyesine erişti.
    Son yıllarda 1-2 tane satan araca herkes talipmişte haberimiz yokmuş.

    Ha tabi çok fazla satan araçlarda da aynı mesele ortaya çıkıyor ama o da ayrı bir konu olur.







  • Alfa için sanki premium markaymış gibi ibaresi geçiyor sanırım. Saab içinde öyle.

    Eğer bu ülkede vw premium marka muamelesi görüyor ve Alfa alınmaz araba olarak anılıyorsa, bence böyle görünmesinde bir sorun vardır.

    Geçmişinde performanslı araçlar, başarılarla dolu bir yarış geçmişi, iz bırakan tasarımlar, sınıfında öncü yenilikler(ALfa varyatör dedi kimse sallamadı, Bmw vanos dedi honda v-tec dedi millet vanos v-tec açıyoruz diye diye kendini parçaladı.), tutkuyla bağlı bir kullanıcı kitlesi, Ferrari gibi büyük bir markanın doğuşuna vesile olması, Performanslı modellerin milyon dolarlık etiketlerden alıcı bulması, muadil araçlar atmosferik motor yapmayı beceremezken tüm araçlarına turbo besleme ekleyerek harikalar yaratması, içine oturan insanı bir parçası haline getirmesi, hayran bırakması premium marka olmasına yetmiyorsa eğer ne gerekiyor bu markanın premium olması için?

    böceğe benzeyen ucuz halk otomobili ile mi başlaması, 40.000 edecek aracı 90.000'e mi ittirmesi, D sınıfı lüx araca 1.2-1.4-1.6 motorlar mı koyması, Lüks sınıfta olması gereken donanımların opsiyon adı altında fahiş fiyatlarla vatandaşa itelenmesi mi lazım premium marka olmak için?

    bırakın artık bunları. Otomobilden anlayan ve marka tarihlerini 1 kez bile okumuş bir insan bu yazdıklarınızı yazmaz.




  • alfa romeo premium markadır bana göre
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

    alfa romeo premium markadır bana göre

    Sana göre bana göre değil,zaten premium marka olarak geçiyor.Kafası karışan biraz araştırma yapsın...
    Ama ne oluyor,kendi kafasına yatmayan fikirleri pekiştirmek için kendi gibi düşünen kişiler bulup iç rahatlatmak amacı ile bu tarz konular açılıyor,açılacaktırda...
  • Düşük bütçeli alıcılar için sürekli mazda 323 öneriliyor.Daha dün ilk defa gördüm kendisiniOrtalıkta olmayan arabanın parçası nasıl ucuz olacaksa artık.
    Birde sakın japon fanlarına bulaşmayın.Kulağınızı keserler Honda'ya laf attınız diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsn1997

    Nedir bu akım anlamadım gitti.Forumda nedense az satan veya az tercih edilen (Mazda,Alfa Romeo,Hyundai (i serileri ve elantra),Saab v.b...) markalar sanki premium markaymış gibi övülmeye başlanıyor.Ve üstüne üstlük bir anda fanları türemeye başlıyor.

    Hayatınızda hiç Mazda veya Alfa sürmediğiniz için olabilir mi?
    Bir Mazda 3 bir Mazda 6 sınıfının en iyi otomobillerinden biridir bana göre. Yeni nesil Alfalara gerek yok sadece 156 yı sürün ve tekrar yorum yazın.
    Alfa fanları bütün Dünyada da Türkiyede de Alfistiler diye bilinir Alfalar yolda olduğundan beri vardır ve sizin tabirinizle bir anda değil çıkmış değillerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anotherbrick55 -- 26 Şubat 2012; 10:34:09 >
  • Çoğu zaman otomobil almaya niyetlendiğimde oluyor. Bir ara Tavria' lar 1000 liraya bile vardı. İlgilenmeye başlayınca 3000 liraya ilanlar çıkmaya başladı. Samara 2000 liraya varken 3500 liradan başlar oldu. Citroen BX' lerin en kötüleri 3000 lira civarındaydı. İlgilenmeye başlayınca 5500 liranın altında kalmamaya başladı. Niva konuna girmek istemiyorum. Anadol piyasası da hareketlendi.
  • Ucuz çok ucuz arababalar her zaman satılır.. İnsanlar her işlerine koşmak ve esirgemeden acımadan kullanmak için alıyorlar..Bir çoğu yıllarca kullanıp aldığı fiyata satıyorlar..Kullanmak için biraz eziyet çekiyorlar. oda işin zevki.Beşiktaş pazarında.Tavria çok gördüm. Kasa çürümüş..Çamurluktan lastikler görünüyor.Yanlardan pas fışkırıyor ve kapının dış sacı dışarı sarkmış..Adam pazaarcı içine her şeyini doldurmuş eşek niyetine kullanıyor..kaça aldı ya 1000 - yada 2000 Lira..Hurdaya satsa kiloso 1 lira..Biraz daha paraya kıyanlar Murat 124 yada 131 yada eski bir Şkoda forman veya eski tip 124 benzeri Lada alıp yükü sırtına vuruyorlar..Hiç birinin muayenesi falan yok..Kaç yıl giderse o kadar kullanılıyorlar..Durumlar böyle. BUNLARDA İŞTE az paraya çok iş gören PREMİUM MARKA....saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 26 Şubat 2012; 11:45:01 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.