Şimdi Ara

B KASA 98 OPEL CORSA FAN ( HARARET ) ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
12.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba abiler. 98 Model Opel Corsa 1.4İ 16V 90 HP Otomatik Vites, Sıralı Sistem Lpg takılı aracım var. Sorunum ise fanın çalışma hızının yavaş olması. Fan 90 C den sonra ikinci çizgiye geldiği zaman açıyo. Açmasına açıyo ama fanın hızı yavaş. Fan açtığı zaman fanın sesini duymak için arabanın önüne geçiyorum ama duyamıyorum. Anca kaputu açtıp elimi fanın yakınına tutarak açık olduğunu anlayabiliyorum. Aracımın klimasını açtığım zaman motor ısısı 90 C ye geldiği zaman fan devreye giriyo vede fanın çalışmasını arabanın içinden bile duyabiliyorum. Ama klimayı açmadığım zaman fanı hep yavaş çalışıyor.

    Aracımı geçen yaz 108bin kmde almıştım. Şimdi 123bin kmde. Aracımın 2.Ağır bakımını 120bin bakımını yaptırdık 2 gün önce. Aracımın herşeyini a' dan z' ye kadar değiştirdik. İlk aracımı aldığımda hararet hiç 90 C den sonra ikinci çizgiyi geçmiyodu. Son 2-3 aydır aracımın harareti 90 C den sonra üçüncü çizgiye geliyor. Bazende 100 C ye kadar dayanıyor. Rampa çıkarkende genelde 100 C oluyor, çok zorlandığındada 100 C den sonra birinci çizgiye yaklaşıyor.

    Geçen sene normal dururken bile 90 C den sonra ikinci çizgiyi hiç geçmezdi ama bu aralar zorlamadığım halde, normal dururken 90 C den sonra üçüncü çizgiye aşırı sıcak havadada 100 C ye kadar dayanıyor. Bu durum beni çok endişelendiriyor.

    Aracımla bu ayın ortasında uzun yola çıkacam, yaklaşık git gel 2000km yapıcam. Gideceğim yolun 500 Km' si dağlık alan, virajlı ve rampalı yollar. Dağlık alanda rampalı yollarda hararet yapar diye korkuyorum.

    Sizce ne yapmam lazım abiler, neler yapmayı önerirsiniz ?







  • benim 98 model opel astra otomatik vites lpg'li aracımda da aynı sorun var. uzun yolda dağ yollarında dik yamaçları tırmanırken bir iki kez hararet yaptı. klima açıkken hararet daha hızlı yükseliyor. termostatın içini çıkarttırdım ama sorun çözülmedi. devirdaim pompasını, hararet müşirini, v kayışın gerginlik seviyesini kontrol ettirmeyi düşünüyorum. opeller sıcağı sever diyorlar ama böylesi bir sorunla tekrar karşılaşmak istemiyorum. birde formdaki sayfalarda "fan 98 derecede devreye giriyor. haret müşiri 92 likle değiştirilirse fan daha erken devreye gireceği için hararet önlenir" deniliyor.

    aynı dertten muzdaribiz. ikimizede kolay gelsin. uzun yola çıkmadıysan henüz bu yazılanları dikkate al bence.
  • Arkadaşlar merhaba bende Opel Corsa 1.4 16 walf 2000 model benzinli b kasa araç var araç fanı 100 e yakın yerde açıyor. Fan musurunu degistirdiydim daha önce şuan fan açma problemi var elektrikciye gittim. Beyinden fan açma kısmına komut skntisi var diye bise dedi tam olarak bilgisi olan var mi. Neyden yapar bu olayı bende geçici olarak manuel cigle taktırdım oda çok etkili olduğu söylenemez acil bilgi istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunaydogdu -- 19 Temmuz 2020; 19:3:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hararet sorunu için. Bende corsa b 1.4 var 105 te fan açıyor 98 kapatıyor. Hiç mantıkllı gelmedi. Motora zarar vermemek için fandan kablo çektim içeri. 95 olunca fanı manuel açiyorum. 90 da kapatıyom. Corsaların fanı geç açiyor. Bu sebepten 87. 92 müşür takmak gerekiyor. Yaz kış Antifiriz kullanmalı. Ve çeşme suyu kullanmayalım. Kireç müşürü ve diğer akşamları bozabilir.corsa sıcağı sever diyen tamircileri kınıyorum. Sahici tvde yutubta oto tamir bakım için videolar mevcut corsa içinde çekimler yapacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.