Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.185
Cevap
41
Favori
350.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuna23

    tavan filmi harika olmuş. hatta muazzam. bir ara daha yukarıdan çekerseniz görmek isterim. ayrıca zannedersem ön panjurda da film var değil mi? bir de dikiz aynasının altındaki aparetı merak ettim. bir de ses sisteminde ekranın sağında telefon tuşları dokunmatik ekranda mı çıkıyor. çünkü bana az tuş var gibi geldi.



    Selam
    Evet beyaz arabalara tavan filmi şahane oluyor. Zaten açılır cam tavan siyah olduğu için onu tamamlıyor. Sizde yaptırın derim .. Ön panjuru film mi tam bilemiyeceğim dikkatli bakmadım ama sanki silerken film gibi durmuyor. Aldığım kişi önden trafik lambalarında bir kamyonete ön koputu cizdirmiş resimlerini gördüm. Serviste ön panjuruda değiştirttiğini söylemişti zannedersem.. Dikiz aynasının altındaki ise güvenlik kamerası yol durumunu kaydediyor, onu ben aldım..

    Dvd-multimedya dokunmatik, telefon tuşları ekrana geliyor..Güzel cihaz ama radyosunu beğenmiyorum.. TV yayın kuvvetli ise çok net.. Nagivasyon ise şahane.. Zaten nagivasyon olmayan kişilere en başta tavsiye ettiğim donanım nagivasyon.. Bana göre teknolojinin en güzel, faydalı ve gerekli uygulaması.. Güvenlik kamerası da kaza ve diğer durumlar içinde çok iyi bir uygulama..

    Siz multimedya ve filmi, ben gaz işini ayarladık mi sınıfında arabalarımızın üstünde araba düşünemiyorum..




  • Güle güle kullanın gerçekten güzel araç. Tuna'nın dediği gibi bu aracın rengi beyaz

    Dvd - navigasyon sistemi direksiyondan kumandaya uygun mu?

    Bir de çok anlamam ama araç içi tv ler için de her zaman her yerde net çekmesini sağlayan bir uydu anteni sistemi var. Bu sistem radyo sorununu da çözebilir. Anten sistemi nasıl? Veya benim dediğim sistemi biliyor musunuz?

    Bir soru daha. Şu an satılık olan bir b serisi araçta sahibi ön cama şeffaf film çektirmiş. Bundaki amaç nedir biliyor musunuz?

    Daha önce de bahsetmiştim. Fransız renoların bazılarında önde atermik cam denilen bir cam var. Renkli değil ama güneşin sizi rahatsız etmesini engelliyor. Ayrıca ciddi ses yaılıtımı da sağlıyor. Bu ön cama şeffaf film böyle bir amaç mı içeriyor acaba?

    Bagaj havuzu da iyi fikir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 12 Mart 2012; 12:47:55 >




  • dediğiniz anten sistemi jiroskoplu antenlerdir şehirlerarası otobüslerde kullanılır. ancak arabalar için küçük boyutlusu var mı bilemiyorum.
    b serisi araçlarda da atermik ön cam mevcuttur. şeffaf filmi belki güvenlik için yaptırmış olabilirler.
  • Herkese selam,

    Anten olayını tuna arkadaşimiz anlatmiş, şehirler arası veya karavan tipi araçlar için kullanılan uydu sistemi, malesef pahali bir sitemdir 3000-5000 dolar arasında değişir. Esasında ülkemizde karasal dijital yayına geçilmiş olsa bu tür antenlere gerek kalmayacak.. Bendeki cihazda karasal dijital yayın giriş mödülü olduğunu biliyorum ama işe yaaraması Ülkemiz ortamında mümkün değil..

    Yeni nesil led ve lcd lerde bu giriş var, mesela satıcı özellikle belirtir karasal dijital girişi olduğunu, ama ülkemizde böyle bir yayın olmadığını söylemez (İstanbulda bir kaç yerde deneme yayını yapıldığını biliyorum..) nedense bizim tüketiciler koyun ya, bir şey bilmez, sorgulamaz, ithalatcilar israrla bu işe yaramaz donanımlı cihazi getirir üzerinde uydu alıcılı olanını getirmez gibi.. Tuhaflıklar ülkesinde yaşıyoruz..


    DVD- Nagivasyon-telefon -cd-radyo direksiyonla tam ful uyumlu değil, bu menüler arasında geçişi direksiyondan yapabiliyorum, ses ayarlarıda aynı şekilde direksiyondan yapılabiliyor. Ama mesela hıza göre sesin alçalması veya artması özelliği pasif durumda..

    Camı da tuna arkadaşimiz açıklamiş, bagaj havuzu ise; eski arabamda da kullanıyordum. İzmirli bir firma çok güzel kaliteli araç modellerine göre üretmekte idi eski arabama da oradan almiştim ama Mercedes b serisi üretimi olamadığı için servisten orjinalini aldım.. 180 tl.. Taklit olsaydı 75-80 tl arasındadır.. Bagaj havuzu bence çok gerekli hele benim gibi krem rengi döşeme tercihiniz olursa..




  • zannedersem sizin de arabanızda çamurluk paçalıkları yok. arabayı yıkatıp yola çıkınca hemen yanlar kirleniyor. özellikle kışın ıslak yollarda. orjinal paçalıklar hakkında bilginiz var mı?
  • Selam,

    Haklısınız çamurluk paçacıkalarım yok, zemin islak havalarda dediğiniz gibi sorun oluyor.. Ben genelde yağmurlu havalarda arabayi mutlaka yıkayarak (bazen detaylı bazende sadece su sıkarak) çamuru atarak garaja koyuyorum.

    Bu orjinal paçacıkaların fiyatı hakkında bilgi sahibi değilim.. Ama kaliteli başka markalarda olur derim. Çünkü yedek malzemesi malesef mercedesin pahali, esasında pahalı değilde yuro fiyatından geldiği içi pahalı..

    Valla temizlik bakımından en güzel renk bence gümüş, fazla toz pis göstermiyor. Siyah olsun beyaz olsun sorunlu renkler, hele siyah her gün temizlemeniz gerekiyor.. Ama toz pis göstermesin diyede hoşlanmadığınız bir renk seçilmez.. Ben beyaz bulmasaydım siyahini alacaktım.. Her arabanın bir rengi vardır bu arabalarda beyaz ve siyah çok hoş duruyor..
  • yan sanayi malı yabancı sitelerde 32 euro. ancak orfinalinde yıldız amblemi var. mutlaka kalite farkı da.
  • Arkadaşlar selam,

    Benim arşivimdeki bir b testinde koltukta ideal pozisyonu ayarlamanın zor olduğunu yazmışlar.

    Koltuk baldrıları rahatsız edecek şekilde yukarıda mı kalıyor ve zor mu ayarlanıyor?

    Benim araçlardaki en büyük sorunum (çok da kilolu olmamama rağmen) söyle koltuğa rahatça oturamamam. Genelde nasıl ayarlarsam ayarlayayım ya koltuğun minder uzunluğu az kalıyor, ya baldırım kısa kalıyor. Ya da (araç yüksekte olsun yine) koltuk yeterince alçalmıyor. Ve daha kötüsü bir iki saat araç kullansam dizim acayip ağrıyor. Öyle ki üstüne basamıyorum. Gaza yan basıyorum, düz baıyorum, koltuğu geri itiyorum, direksiyon yüksekliğiyle oynuyorum az biraz sorunu çözsem de yine de sorun. Ama aracı da suçlamıyorum bugüne kadar kia ceed den başka koltuğunda rahat ettiğim araç olmadı. Forester da dahil onun da minderi kısa. (genelde yeterince alçalmama ve minder kısalığı benim için sorun oluyor. Bu arada anatomik bir sorunum yok boyum da 1.75 cm) (Şu anki aracım çift kedi gözlü 2001 totyota corolla otomatik)

    Fotolardan görünen son derece kolay ayarlanan konforlu, geniş bir koltuk. Siz ne düşünüyorsunuz? Özellikle toyota, honda koltuklarına göre ya da kullandığınız diğer araç koltuklarına göre sürücü koltuğu siz de nasıl bir his bıraktı.

    Bir de araçlarınız kaskolu mu? Hangi kaskodan kaça yaptırdınız?

    Hoşçakalın




  • Selam,

    Koltuk olayı gerçekten uzun yollarda önemli.. Eski araban honda jazz idi, sınıfın en geniş iç hacmine sahiptir bunu motor ve iç dizyana sahip olmakla birlikte koltuk hacimlerine borçludur. Gerçekten oturma kısımları kısa idi. Ayrıca yer hacmi daralmasın diye rahatlık (süngerimsi kalınlık) ikinci plana bırakılmıştı.. Uzun yollarda malesef zor oluyordu. Bunu yanında dayımda 2001 model focus rahatlık bakımından süper rahat geliyordu.Gerçekten koltukları çok rahat ve uzun yol koltukları idi. . Fakat dayımda arabayı 2011 sıfır model focusla değiştirdi araba pahalandı ama nasıl işse koltuk konforu gitmiş.

    Gelelim mercedese koltuklarından memnunum fakat arkada hiç oturmadım. Ayrıca 3-4 saatlik uzun sürekli sürüşlerim olmadı.Oturanlar memnun, önde de bahsetmiş olduğunuz rahatsızlıklarım olmadı. Ayrıca koltuğun her yöne vede bel kısmında ayar düzeneği bulunmakta..Ben memnun kalacağınızdan eminim, kalmasanız bile o kadar paraya artık memnun gözükmeniz gerekecek..

    Bakın aklıma geldi eksi bir yön, sinyal kolunu göremiyorsunuz belki benim oturuş şeklinden olabilir kullanım kolaylığı el alışkanlığıyla alışılıyor yani sinyal vermede sorun yok ta aynı kolda ön ve arka sileceklerin kumandası var yağışlı havalarda özellikle arka kısmı açma kapamada alışmak gerekiyor. Hoş alın otomatiğe diyebilirsiniz ama hepte otomatikte olmuyor..Bu kolun üstünde hız sabitleyici kolu var ilk aldiğimda onu sinyal kolu zannetmiştim..

    Araç kaskolu, Anadolu sigortadan. Çok tekifler aldım ve istanbuldan bir acenta ile 1200 tl yaptırdım.. En makulü buydu, 1500tl kadar teklifler oldu. En iyi teklifi 2100 tl ile mercedes kendi kaskosunu teklif etmişti.. Araç kasko bedeli o tarihte 54000 tl idi..




  • Teşekkürler.

    Kasko inanılmaz uygun olmuş. Benim şimdiki aracım 1.300 tl


    Allah kullanmak zorunda bırakmasın o da ayrı.
  • Bugün dışı siyah içi sarı bir b gördüm. İyice inceledim. Bir araba dışından nasıl bu kadar normal bir hb araç olur da içi bu kadar geniş olur inanılır gibi değil. Bir de Hakan beyin dediği gibi araçları büyük göstermek için minderinden kısmadıkları halde Tasarımı, genişliği, yerden yüksekliği, donanım özellikleri ve üstüne markasıyla olağanüstü bir şehir aracı. Şu an sadece sürüş keyfini bilmiyorum.

    Bu arada b serisi hayranlığım epeydir var ama fiyatlarıdan dolayı yanına yaklaşılmıyordu. Ben mi kafamda kabullendim fiyatlar mı geçen senelerde makul seviyeye indi ama sonuç ta 45 - 50 bin çok değil be bu araca... Geçen 45 - 50 arası araç arattım. Tarzlarını sevenler için biraz audi a3 ler biraz da avensisler bu araca alternatif gibi. Yani fiyat - donanım - marka - kullanışlılık gibi kriterlerde rakibi de yok bence. Siz ne düşünüyorsunuz? B serisi almasaydınız ne alırdınız arkadaşlar?

    Ha bir de SUV sınıfında da vergi dezavantajı var ama renault koleos var. (B ile kıyaslamıyorum ama o da 50 - 55 bin aralığında alınabilecek en güzel suv bence. Dizel, donanımlı, aktarma sistemleri nissandan ve 4x4, cam tavan, sarı iç mekan, reno konforu, ciddi yerden yükseklik var. En önemli artısı da tam bir suv olması O da alınası, binilesi bir araç ama b serisi de malzeme kalitesi, yol tutuş, yakıt, vergi, arka koltuk genişliği, marka imajı, tasarım vs vs bi kaç gömlek üstün bana göre. )

    Tekrar güle güle kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 15 Mart 2012; 17:50:44 >




  • Şu araç için şu fiyata ne diyorsunuz arkadaşlar (2009 - 41.750 TL):http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-hatasiz-boyasiz-servis-bakimli-full-paket-78236343/detay


    Sanırım sadece ışık paketi var. Sportpaket olmayanlarda doğal olarak krom paket olmuyor galiba? Yanlış mı biliyorum?
  • Herkese selamlar,

    Mercedes aklımda hiç yoktu, ben malesef japoncuyum honda kullandığım için honda civic ile mazda 3 lere bakmaktaydım. Donanım olarak mazda3 ağır basıyordu. İç mekan honda civic, donanım da ise mazda3 idi.. Şimdi yeni honda civicler iyi donanımla geldi ama o güzelim arabanın modelini bozdular.. Yani tüm özellikler bir arabada olmuyor gibi..

    Eskişehir de bir arkadaşimin accord'una bakmaya gitmiştik. Fakat içime ısınmadı arabasına, arkadaşımda eskişehirde temiz ve düzgün araba satan tanıdığı bayiye götürdü (oto satıcıları sitesi var Eskişehir'de..) Gidişimizde honda civicler içindi..Tesadüfen yeni bir 6 aylık temiz civic gelmiş onu temizliyorlardı ben fiyat ve özellikler sorarak bilgi almaya çalışınca satıcı sizin ne istediğinizi anladım içeride bir mercedes var bir bakın dedi, bende şartlanmişiz ya mercedesler beni aşar deyince aşmaz aşmaz civice 40 bin tl veriyorsan ona da verirsin dedi.. O niyetle bakalım dedik ve görür görmez 3 arkadaş bayıldık arabaya ben ilk defa mercedesin bu tipini görmüştüm. İç ve dış dizaynı görünce çok hoşuma gitti, arabada cam tavan bile yoktu.. Siyah renkti.. 40 bin km de b150 2007 modeldi 43 bin istediği ben o an kafaya koydum ve tüm özelliklerini içeren modelini aramak için internet üzerinden neredeyse 3 ay dolandım.. ve bu aracıma ulaştım. Bu arada bu 2. el bayide baktığımız mercedesin yanında nissan qashqai vardi inanın ne ben ne diğer iki arkadaşım kapısını açıp baktık nede fiyatını sorduk.. Accord du olan arkadaşım yahu mercedesin bu tür arabaları varmıydı ben bile satarsam bu tip araca bakacağim şahaneymiş diyerek civic ki mazdayı unut buna yönel dediler.. Ve orada mercedesci olduk..

    Şimdi mercedes kullanıyorum diye (biliyorsunuz herkesin malı en iyisidir..) diğer arabaları kötülemek istemem ama benim arabadan anlayışım ;

    1-Araba diştan sevimli olacak
    2-İç mekan şık ve geniş ve çift renk tonunda olacak,kaliteli malzeme içerecek..
    3-Donanım eksiği olmayacak
    4-Cam tavan olmazsa olmazlarımdan..
    5- Renk o modele yakışanı olacak, (her arabanın bir kaç yakışan rengi vardır..)
    6-Marka prestiji olacak
    7-İkinci eli beni ilgilendirmez (ikinci eli iyi diye araba alanlara şaşiyorum..), kullandığım zaman zevk alacağım bir araç olacak..

    bunlar fazlası ile mercedes te var..

    inşallah size de nasıp olur, söylediğim gibi yolunuz bu tarafa düşerse sakın çekinmeyin bana ulaşın test sürüşü yapalım..

    herkese iyi günler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G774 -- 16 Mart 2012; 0:11:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karabatak58

    Şu araç için şu fiyata ne diyorsunuz arkadaşlar (2009 - 41.750 TL):http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-hatasiz-boyasiz-servis-bakimli-full-paket-78236343/detay


    Sanırım sadece ışık paketi var. Sportpaket olmayanlarda doğal olarak krom paket olmuyor galiba? Yanlış mı biliyorum?



    Selam,

    resimlerden gördüğüm kadarıyla makyajli yani 2009 model aynasından belli, rengide güzel bayide görmüştüm füme rengi.. Krom paketi eksik gibi..Cam tavanda yok ama fiyatı bence iyi pazarlık usulu ile 40000 tl alınabilir yanlız bu ilk görüşteki fikrim ben zamanında en az 10 araç için izmit-istanbul- ankara yollarına gittim ama resimdeki veya yazılan gibi çıkmadı..

    Özellikle galericiler donanımını tam bilmiyor telefon açıp tek tek teyit ettirmelisiniz.. O bile kesin olmayanı var diyor varı yok diyor.. Mesela far yıkama yazmış ama malesef bu donanımda yok..

    Bir kaç mesaj önce yazdığım özellikleri teyit ettiriniz,

    Hız sabitleyici var mı (sinyal kolunu üstünde var gibi..)
    4 cam tam otomatik mi
    Klima dijital ? analog mu ?
    Jantlar sanki 16 gibi ?
    vb..

    Söylediğim gibi fiyat iyi ama daha iyisi bu fiyata bulunur mu meselesi ben hep öyle yaptım 3 ay arabasız kaldım..

    Ne zamandır bakmadım sahibim.com bende şunu buldum..

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-lpg-li-b-150-77871393/detay

    46 bin diyor ama 44-43 bine neden olmasın.. Yanlız makyajsız kasa ama bu bile şahane.. Artısı gazı var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G774 -- 16 Mart 2012; 0:40:26 >




  • Yani sınıf - fiyat aralığında siz de Mercedesi rakipsiz görüyorsunuz benim gibi

    İkinci el konusunda aynı düşünüyoruz. İkinci eli hiç takmadım. Takmadığımdan mı nedir araçları satarken hiçte zarar etmedim ya da tüh gibi bir üzüntü duymadım en azından değerlerini korudular.

    Bir de makyajlı kasalar da sadece fiziksel özellikler makyaj görmez. Teknik özellikler de makyaj görür. Örneğin B serisinde makyajdan önceki kasalarda süspansiyon ve yalıtım eleştirileri varken makyajdan sonra bu eleştiriler kalkmış.

    Yani prensip olarak bir aracın makyajlı halini almak gerektiğine inanırım. Çünkü her anlamda olgunluk halidir makyaj modeli... Ama özellikle siz ne düşünüyorsunuz? Dediğim gibi benimki görüntüden çok mekanik elden geçirme ile ilgili kaygı. Bilsem ki sadece ama sadece görüntü de değişiklik var, mekanik aksam da yok o zaman 2009 öncesi de portföyüme girer. Hem seçenek artar hem de fiyatlar çok çok daha makul olur?. Bende araştırayım ama yetkili servise gittiğiniz de makyajlı kasayla ilgili mekanik değişimi sorarsanız memnun olurum.

    Onun için arama butonu 2009 dan başlıyor Ama gösterdiğin araçta çok çok güzel duruyor. Zaten şu an değil sonbaharda nasip olursa olacak. Hem maddi hem de ticareten doğru zamanlama olduğu için. Şu an aracım var nasıl olsa.



    Ama galeri, ikinci el araç konusunda haklısın. Boya yok diyorlar araç pert çıkıyor. Bu toyotayı alırken başıma ne olaylar gelmişti.

    Zaten alacağım zaman 2009 + sahibinden butonu ile arayacağım. Aracıyı da çıkartacağım. Şimdilik öylesine baktığım için sadece model elemesi yaptım. Mercdes B alınacaksa bana göre mutlaka yetkili servis bakımlı olmalı. Evrakları tam olmalı. Böylece işlemlerden, bakımdan ve km den emin olunur ancak. Çünkü hem galericileri suçluyoruz ama son aracımı alırken hiç ummadığım mesleklerden hiç beklemediğim kelli felli adamlar yani direkt sahipleri ne yalanlar söylemişti, donmuş kalmıştım. İkinci ele ön yargılı değilim ama aracının hikayesini evrakla, yetkili servisle ispatlayamayan kişiden araç almam.

    Evet araç 16 inç.

    B serisinde (ya da sizinkiler de ) digital klima varmı ki? Hiçbir ilanda hiçbir şekilde görmedim. Ben manuel otomatik klima var diye biliyorum. Digitalse ekranı müzik ekranına mı entegre?

    Bir de bu araçlarda kaç hava yastığı var?

    Selam ve saygıyla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 16 Mart 2012; 1:48:10 >




  • Selam,

    Haklısınız bende tercihimi yıl ve makyajli olarak yapmiştim. Ben baştan 45 bin çıkartmiştım gözden.. Arkadaşlar 45 bini veren 50-55 de verir deyince ben tarihi 2010 modele çekmiştim..

    Bendeki dijital değil ama tam otomatik kilima dijitalde sadece ayar değerleri bir ekran da gözüküyor. Ekranı radyo-dvd ekranı değil, kendi ekranı

    Bizim modellerde , klima olarak ; Thermatıc ve thermotronic seçeneği var . Thermatic bizimki standarttır. Opsiyonel thermotronic olanıdır. sürücü ve ön yolcu ayarlıdır. Sıcaklık, nem, güneş ışığı gibi dış hava koşullarını da dikkate aldığı gibi motor artık ısısını da kullanmaktadır. Ayrıca arka koltuklara da koltuk arasından hava basmaktadır.

    Mercedeste o kadar çok donanım seçeneği varki karıştırıyor insan. Mesela daha önceki listeye ekleyeceğiniz direksiyondan vites değiştirilebilen ( manüel kullanımda )modeli vardı. Bizimkinde vites kolu sağa ve sola itilerek manuel hale dönüşüyor, direksiyon da olanda ise direksiyon üzerinden yapılıyor.

    Gene hava yastıkları iki kademeli diye biliyorum, az şiddetli çarpışmada 1. kademe, şiddetli çarpışmada 2. kademe devreye giriyor. Ön sürücü ve yolcu göğüs ve baş ve yan hava yastıkları olduğunu biliyorum ama bazıları perde yastığı da var diyor ama ben göremedim..Gene opsiyonel olabilir..

    Bende bulunan iç paketleri yazayım ;

    Işık/görüş paketinde ;Otomatik kararan dikiz aynası,yağmur sensörü, farların gecikmeli kapanması, bulma aydınlatması, sürücü okuma lambası, arkada okuma lambası, aydınlatmalı makyaj lambası, ayak bölümü lambası... var bende mevcut bunlar..



    Konforlu koltuk paketi : Ön yolcu ve sürücü yükseklik ayarı, koltuk minderi eğim ayarı, sürücü ve ön yolcu bel desteği bulunuyor bende mevcut bunlar..

    Benden şimdilik bu kadar ...




  • Gerçekten mercedes b uzmanı olmuşsunuz. İşin içinden çıkmak zor. Bilgi ve paylaşımlar için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 17 Mart 2012; 0:24:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G774

    Selam,

    Haklısınız bende tercihimi yıl ve makyajli olarak yapmiştim. Ben baştan 45 bin çıkartmiştım gözden.. Arkadaşlar 45 bini veren 50-55 de verir deyince ben tarihi 2010 modele çekmiştim..

    Bendeki dijital değil ama tam otomatik kilima dijitalde sadece ayar değerleri bir ekran da gözüküyor. Ekranı radyo-dvd ekranı değil, kendi ekranı

    Bizim modellerde , klima olarak ; Thermatıc ve thermotronic seçeneği var . Thermatic bizimki standarttır. Opsiyonel thermotronic olanıdır. sürücü ve ön yolcu ayarlıdır. Sıcaklık, nem, güneş ışığı gibi dış hava koşullarını da dikkate aldığı gibi motor artık ısısını da kullanmaktadır. Ayrıca arka koltuklara da koltuk arasından hava basmaktadır.

    Mercedeste o kadar çok donanım seçeneği varki karıştırıyor insan. Mesela daha önceki listeye ekleyeceğiniz direksiyondan vites değiştirilebilen ( manüel kullanımda )modeli vardı. Bizimkinde vites kolu sağa ve sola itilerek manuel hale dönüşüyor, direksiyon da olanda ise direksiyon üzerinden yapılıyor.

    Gene hava yastıkları iki kademeli diye biliyorum, az şiddetli çarpışmada 1. kademe, şiddetli çarpışmada 2. kademe devreye giriyor. Ön sürücü ve yolcu göğüs ve baş ve yan hava yastıkları olduğunu biliyorum ama bazıları perde yastığı da var diyor ama ben göremedim..Gene opsiyonel olabilir..

    Bende bulunan iç paketleri yazayım ;

    Işık/görüş paketinde ;Otomatik kararan dikiz aynası,yağmur sensörü, farların gecikmeli kapanması, bulma aydınlatması, sürücü okuma lambası, arkada okuma lambası, aydınlatmalı makyaj lambası, ayak bölümü lambası... var bende mevcut bunlar..



    Konforlu koltuk paketi : Ön yolcu ve sürücü yükseklik ayarı, koltuk minderi eğim ayarı, sürücü ve ön yolcu bel desteği bulunuyor bende mevcut bunlar..

    Benden şimdilik bu kadar ...
    1- Opsiyonel thermotronic

    2- Koltuk minderi eğim ayarı



    1- Thermotronic olan nasıl anlaşılıyor. Anladığım kadarıyla manuel olup da thermotonic olan da var. Daha doğrusu var mı? Çünkü bazıları ilanlarında thermotronic demiş ama digital ekran gözükmüyor.

    2- Bu minder eğim olayı yükseklik ayarının haricinde öne - arkaya doğru eğim veren bir ayar mı? Eğer böyleyse mükemmel bir olay. Hani koltuklarla sorunu mu anlatmıştım ya bu durumda rahatsız olma ihtimali sıfıra düşer çünkü.


    Bir de daha önce de sordum ama konular yoğun bilgi içerdiğinden arada kaynadı LPG li araçları yetkili servisler bakım için kabul ediyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 17 Mart 2012; 12:43:25 >




  • Merhaba,

    Manuel thermotronic yok, opsiyonel ve dijital ben dijital modeli bir kaç araba gördüm, zaten satan kişi özelliklere sürücü ve yolcu ayarlı ve arka koltuklara hava kanallı olduğunu belirtmişti.. Manunelde olamaz sahipleri ya yanlış biliyor yada kasıtlı yazıyor..

    Koltuk minderi sizin istediğiniz gibi eğimi ayarlanıyor.. Yanlız yolcu koltuğunda varmı tam emin değilim bakmam lazım .. !!

    LPG li aracı servis kabul ediyor mu bilemem ama garanti bitimi almaları gerekir diye düşünüyorum. Ford'dan aldığımız araca garanti süresince taktır mamasını yoksa servise alınmayacağı belirtildi.. Sevise gittiğim zaman soracağım. Bun Tuna arkadaşımız cevap verebilir gazlı kullanan o fakat oda özel servise gidiyor zannedersem.. Ben mayıs gibi servise gideceğim sizin için öğrenirim.

    hayırlı geceler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G774

    Resim ekleyeceğim ama forum kalabaliği oluyor gibi, bazı alıntı cevaplarında alıntıları bilerek siliyorum, fark ettiyseniz forumu uzatıyor ve yer kaplıyor.. Ben bir kaç resmi gmail adresime ekledim linki veriyorum.. Esas güzel resimler var idi, işyeri bilg. kaldı.. Bir ara onlarıda eklerim..

    İşte Clasların clası B clas

    hakan


    Arşivdeki fotolardan bir kaç ekleme yaptım..

    İşte Clasların clası B clas

    hakan




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.