Şimdi Ara

B ve C sınıfındaki en iyi yalıtım testleri ve değerleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
8.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu db değerleri bence tek başına anlamsız. Çünkü frekans da önemli, şöyle düşünün 60db lik horultu sesi mi daha çok rahatsız eder, 70db lik V6 homurtusu mu? bizzat ufacık bir horultu sesi bile beni deli ediyor yada sinek vızıltısı. Nasıl bir frekansı varsa artık. Araçlarda da böyle bence, sessiz olabilir ama iğrenç bir frekansa denk geliyor olabilir o ses.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TALENJEKTAZİ

    Bu renaulta çöp diyenlere de uyuz oluyorum. Bi sizin arabanız iyi zaten sayın s class mercedes sahibi. Volkswagen'i de bi b.k sanmayın bu kadar sanki bana Mercedes

    Uyuz olmanıza gerek yok, S clasa binmeyede gerek yok . Benim kasteddiğim Renonun Dacia'sı. Dacia'ya binmişseniz çöp olduğunu görürsünüz zaten. Kapı kolları bile en adi plastikten güvenlik sıfır.

    Peki o çok methettiğinizi Reno, neden kendi arabaları 5 yıldız alırken, Dacia markası altında 3 yıldız arabalarını satıyor. Çünkü güvenlik zerre umurlarında değil. Değerleri sadece para kazanmak. Fakirler ölsün mantığı.

    Reno gurubun daciası
    Sandero 4 yıldız.
    http://www.euroncap.com/tr/results/dacia/sandero/8866

    Duster 3 yıldız
    http://www.euroncap.com/tr/results/dacia/duster/10968

    Logan mcv 3 yıldız
    http://www.euroncap.com/tr/results/dacia/logan-mcv/7865

    Peki o donanım haber anti vwcilerin yerden yere vurduğu VW gurubun piyasanın en ucuz arabasını satttığı seat ibizaya bakalım.

    Seat ibiza 5 yıldız.
    www.euroncap.com/tr/results/dacia/logan-mcv/7865

    Seat leon 5 yıldız
    http://www.euroncap.com/tr/results/seat/leon/10946

    Seat Toleda 5 yıldız
    http://www.euroncap.com/tr/results/seat/toledo/10947

    Şimdi siz söyleyin bakalım sınıfının en ucuz, en sessiz, en güvenli arabalarından biri olan ibizayı üreten vw gurup mu çöp, yoksa hertarafı dökülen, malzeme kalitesinde adilik akan, çarpışmalarda ölmeyi garanti eden Reno gurubun daicasımı çöp.

    Hep dediğim gibi, araba tutmak takım tutmak gibi değil akıl var, mantık var, teknik veriler var!

    Emisyon skandalı için VW'yi eleştirenler, neden acaba fakirler ölsün mantığı ile satınal 3 yıldızlı Dacia'ları halkımıza sattığı için Reno gurubu eleştirmez!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 17 Ocak 2016; 13:27:48 >




  • motor-lastik-kimi markada aracın donanımı bile ölçülen değeri değiştiriyor.

    adac'ın testlerinden örnek:

    golf 6 1.6 tdi bluemotion 195*65*15 ile 67 db,
    golf 6 1.6 tdi 225-45-17 ile 69 db,
    golf 6 1.2 tsi 205-55-16 ile 70 db.

    dolayısı ile değerleri bir güven aralığı ile süzgeçten geçirmek lazım.

    yanı 62-63 db (f segmentinin en iyileri çıkarıyor) değer verdiyse gerçekten sessizdir, 72-73 gerçekten gürültülüdür (dacia seviyesi) ama 67-68-69 db değer veren araçlar için biri diğerinden sesli veya sessiz demek mümkün değil.
  • ayhani A kullanıcısına yanıt
    Okumadım :) marka fanatiği olup kimseyi kötülemeyin artık. Isime gelen araba en iyidir benim için. Bu bmw olsun citroen olsun farketmez :D size vw ile mutluluklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahtekarligi ayyuka cikan adac i muhatap alip yorum yapan var forumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Yalnız dikkatinizi çekerim araçlar arasındaki farklar eskiye nazaran çok daha az. Misal c sınıfına bakarsanız 66db ile 68db arasındaki fark çok büyük değildir. Hafif hissedilir ama öyle büyük bir fark yaratmaz kulağınızda. Dolayısıyla bugün artık çoğu aracın izolasyonun 6-7 sene öncesine göre çok daha iyi seviyelerde olduğunu görebiliyoruz.

    Burada dikkat edilecek asıl nokta 67 db gürültü oranı verilen aracın o gürültüyü çıkarırken baskın gürültü kaynağının ne olduğu? Yani gürültünün temelini motor sesi mi, rüzgar sesi mi, lastik/davlumbaz sesi mi yapıyor bu çok önemli. Özellikle motor ve lastik sesi kafa şişirir, rüzgar sesi daha katlanılabilirdir. Kimi arabalarda genel izolasyon oldukça kuvvetlidir ama tasarımından dolayı rüzgar izolasyonu zayıftır, bu genel izolasyonu daha zayıf olup genel olarak karma bir gürültü çıkaran araca göre daha az rahatsız edicidir. Misal golfte o hızlarda rüzgar ve motor sesi duymazsınız, biraz yol sesi gelir lastiklerinden ve davlumbazlarından o 67 db ondan geliyordur. Ama mesela bir auristeki 68, motor ve yolun karışımından geliyor ve arada 1db olmasına rağmen daha rahatsız edici. İki aracı da kullandığım için bu farkı biliyorum.

    Şu önemli noktayı da unutmamak lazım aracın üstündeki lastikler yol ve lastik sesini çok dramatik anlamda değiştirebiliyor. Yani sert hamurlu bridgestone, pirelli, hankook gibi lastiklerle, yumuşak hamurlu continental, michelin, nokian gibi lastikler arasında çok bariz ses farkı var. Aracının yol sesinden rahatsız olan başta yumuşak lastiklere geçmeyi düşünmeli. Bu testlerde verilen araçların hepsinin üstünde çeşit çeşit lastikler olacağından, hepsinin farklı jant ve lastik yanak çapları olduğundan tam olarak net bir kıyaslama olduğunu söyleyemeyiz. 16 jant araç, 17 jantlı olan araçtan daha az yol sesi yapar, aynı şekilde 55 yanak, 45 yanaktan daha az ses yapar. Bunlar hep önemli detaylar.

    Yani işin özeti bu tablolar pek kullanışlı değil, aracı sürmeden tam olarak nasıl bir izolasyon karakterine sahip olduğunu göremezsiniz.

    bravo, çok güzel yazmışsınız, neredeyse birebir aklımdakileri aktarmışsınız yazıya..

    küçük bir ilave..yukarıda dikkat çektiğiniz baskın ses konusunda. eğer baskın ses lastik sesi ise bu noktada direk aynı lastiklerle bakmak lazım..

    misal a modeli 67 desibel ama baskın ses motor sesi..b modeli 69 db ama baskın ses lastik... eğer lastik ebatları aynı ise (ki o listedeki araçların neredeyse yarısı 205/55/16 dır), b model aracı aynı a daki lastikle de bir denemek lazım

    çünkü dediğiniz gibi çok ama çok fark edebiliyor..205 55 16 için mesela db seviyeleri 67 ile 73 ler arasında geziniyor(etiket bilgilerinden konuşuyorum)..misal primacy 3 ün ses seviyesi 69 db ilen continental premium contact 5 in aynı ebattaki ses seviyesi 71 db, goodyear efficent grip 68...şimdi modelini hatırlayamadım ama petlasın bir lastiğinde ise 73 db...tamam petlas yoktur listedeki araçlarda ama konunun önemi anlaşılsın diye örnek veriyorum..

    uzun lafın kısası lastik bir araç için çok ama çok önemli bir faktör ve ,şahsi olarak söylüyorum, hiçbir karşılaştırmayı lastiklere bakmadan değerlendirmem; ses olsun, performans olsun..




  • yeni i20 nin fiesta nın altında olduğunu görünce bu listenin saçma sapan bir şey olduğunu düşündüm.
    İki aracında beninli 2015 modelini kullandım, i20 çok çok uzak ara fiesta dan daha sessiz.

    308'in astra ve focus dan daha altta olması da espri gibi bir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 18 Ocak 2016; 16:21:32 >
  • Olsun.. A3 ün performansı, yakıtı ve sesi leonun gerisinde ama 4 halkası yeter. Aradaki fiyat farkına rağmen.

    Bu arada nerede sessiz premiumcular?
    Boşuna demiyoruz premium e segmentinden başlar diye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.