Şimdi Ara

B350 tomahawk ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar yeni sistem topladim ryzen 5 anakart msi b350 tomahwak ramlerde corsair CMK16GX4M2B3000C15 2x8
    Ama ram kosusunda sikintin var bios ramlarin hepsini goruyo
    Ama toplam bellek 8 gb gosteryo slotlarida dogru takdigim halde 16 ram yapamadim yardim ederseniz sevinirim sorunun neden olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Remleri diger 2 slota takın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dost her turlu kombinasyonu dendedim bir fark yok bios guncellemesimi lazim acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios güncellemesi varsa yap, görme ihtimali olur, Allah yardımcın olsun.
  • Hocam Ram almadan anakartın sitesinden uyumluluk listesine baktınız mı? Ben baktığımda o modelin uyumsuz olduğunu görüyorum. 3200 ve 3600 lük serileri destekliyormuş.

    F.@.T.İ.H adlı kullanıcınınhttps://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-5-1600-kullanici-incelemesi-uyumlu-bellek-listesi-eklendi--124407059 konusu var. Konuda yok yok. Bir göz at derim.

    Anakartın sitesinden uyumluluk listesine bakmak istersen de link,https://www.msi.com/Motherboard/support/B350-TOMAHAWK.html#support-mem




  • Anakartın sitesindeki bellek uyumluluk listesinde, firmanın piyasadan alıp test ettiği bellekler vardır. Listede olmayan markalar uyumsuz anlamına gelmez. BIOS bellekleri 16GB olarak görüyorsa anakartta bir sorun yoktur. BIOS resetlemeyi yada XMP profilini kurcalamayı deneyebilirsin.
  • Öncelikle kesinlikle anakartın bios güncellemesini yapıp bir denemen gerek. Ramleri doğru olarak dual çalışmasını sağlayacak slotlara taktınmı yada diğer dual slotları denedin mi onuda bilemiyorum. Anakartın kitapçığında hangi ram slotları channel A hangi ram slotları channel B onları gösterir. Ram'in biri bir kanalda diğeri öbür kanalda olacak böylece dual çalışacak.

    Önce ram'in birini tek takıp denersin. Sonra diğerini tek takıp denersin ramler'in ikiside düzgün çalışıyor mu kontrol edersin.

    Ryzen sistem kurup ram uyumsuzluğu yaşayan çok kullanıcı var. Genelde çoğu 3000 yada 3200 lük ddr4 takıyor ramler kendi hızında çalışmıyor misal 2133 görüyor. Bir miktar kullanıcı bios güncellemesi ile aşmış ama önemli bir kısmı manuel ayarlarla ram hızını tuttursun diye uğraşıyor. Bazıları anakartın uyumluluk listesinden seçmesine rağmen sorun yaşamış.

    Olurda bir şekilde ramlerin uyumunu sağlayamassan ve ramleri geri iade edersen ramleri nasıl seçmelisin buraya not düşüyorum.
    https://forum-en.msi.com/index.php?topic=283351.0
    https://www.oempcworld.com/support/singlevsdualram.html

    İlk linkte özetle şunu demiş. Ram 2666 yı aşıyorsa amd bunun tam hızında çalışmasını garantilemez. Ramler çift olacak her biri single rank(single rank ne dual rank ne ikinci linkte) olacak ve 2666 lık olacak. Bu şekilde oluyor. Ben ramleri buna göre seçtim bir de üstüne anakartın qvl listesinden uyumlu ram olarak gördüm. Hiç ram problemi yaşamadım. Ram'i autoda profile1 dede 2666 olarak görüyor ne ilk ne son biosta hiç bir problem yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 29 Nisan 2017; 15:9:5 >




  • Arkadaşlar sagolun sorunu çözdüm ramlaerden birisinde sıkıntı varmir geri verdim yenisi aldim bu sefer 2400 mhz aldim kafa rahat cok farkta olacagini sanmiyorum 3000 mhz ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.