Şimdi Ara

B550M Anakart Hangi Marka Tercih Edilmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    MSI Mag B550M Mortar Wifi

    ASUS TUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI)


    İkisi arasında hangisini almalıyım nerdeyse tüm özellikleri aynı msi 100 tl pahalı baktığım yerde karar vermeden sizlerinde görüşünü almak istedim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. 




  • 2 üründe Tier A 200a lık kartlardır ve oldukça kaliteli vrm düzenekleri barındırırlar 5900x gibi işlemcilerde dahi sorun yaratmazlar tasarıma göre karar verebilirsiniz ben olsam mortar alırdım.

  • Anakart konusunda ASUS dan şaşmayın.

  • Asus

  • Cevaplarınız için teşekkürler özellik farkı olmadığı için 100 tl ucuz olduğu için asus tercih ettim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE LoSt

    2 üründe Tier A 200a lık kartlardır ve oldukça kaliteli vrm düzenekleri barındırırlar 5900x gibi işlemcilerde dahi sorun yaratmazlar tasarıma göre karar verebilirsiniz ben olsam mortar alırdım.

    Doğrusu bunu öğrenmek iyi oldu. Ben de "bu 2 anakart arasında hangisi tercih edilmeli ?" sorusuna yanıt arıyor idim.

    14 yıl önce alıp yaklaşık 9-10 yıl kullandığım zamanının en üst düzey anakartlarından biri olan MSI K8N Diamond (nForce4 Ultra, s939) anakarta, 64-bit driver sorunları ve üzerindeki mini-fan bozulduğu için çok gıcık olmuştum. Diyeceksiniz ki "zaten 9-10 yıl kullanmışsın, daha ne istiyorsun?", ama (günde değil) haftada en fazla 4-5 saat kullandığım bir PC idi ve yaklaşık aynı zamanda almış olduğum Asus A8N5X anakartlı sistem (MSI K8N Diamond bozulduğunda) çalışmaya devam ediyordu. Bu kötü deneyim nedeniyle MSI anakartlara çok temkinli, şüpheyle yaklaşırım. Umarım yıllar içinde ve son anakartlarında tüm olumsuzluklarını düzeltmişlerdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 21 Ocak 2021; 15:4:25 >




  • BRAVEHEART11 kullanıcısına yanıt

    bu deneyim kötü bile sayılmaz ki, 9-10 yil icerisinde üzerinde ki bilesenlerin yapisi icindeki yari iletkenlerin kimyasi bozuluyor. Ama su da bir gercek msi eskiden hazir sistemlerde kullanilan ucuz anakart markasi olarakta bilinirdi. Suan ayni degiller lakin 3.parti yazilim konusunda iyi degilller, msi anakartlara msi dragon center falan kurmayin. guncel windows, amd chipset driverleri falan yeterli... bios update i usb ile bios tan yapin, rgb falan takintiniz yoksa sorun pek rastlamazsiniz. b550 ler iyice rafine oldu.. b450 lerde windows usb ile amd usb driver cakismasi oluyordu sorun yazilimsal bir sorundu. buna karsin asus amd anakartlarda da 2017 zamani bioslarda cok sikayet vardi. en iyi bios yine msi da idi... b550 msi gaming edge ve x370 asus c6h kullanicisi olarak bunlari söyleyebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gigabyte al kafan rahat olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus 3 yıl garantili ve tuf askeri sınıf bileşen zaten kartların gnel özelliklerini incellersen asus u alırsın

  • Fiyat ve özellik olarak yakın anakartlar ama ben bu kadar para verdikten sonra ATX anakart almak isterim ve sata disk kullanacaksam da bağlantılarının yan olmasını isterim dikey bağlantı soketi montajda sıkıntı ve görüntüsü de kötü...


    Asus TUF GAMING B550-PLUS Wi-Fİ

    Asus ROG STRIX B550-A GAMING




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 23 Ocak 2021; 16:3:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.