Şimdi Ara

Babam anneme şiddet uyguluyor. Ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lütfen trollemeyin.

    Sevgili forum, yardımınıza ihtiyacım var. Ne yapacağımı bilmiyorum! Önce bir ön bilgi vereyim. Babamın sinir hastası olduğunu düşünüyoruz. Ufacık şeylere aşırı büyük tepkiler vererek bütün aileye son 20 yıldır hayatı zindan ediyor. Kendisi 57 yaşında, annem 55 yaşında. Ablam 10 yıl önce, abim de 2 yıl önce evlenip kaçtı, ben de üniversiteye kaçtım ancak 16 yaşında kız kardeşimin de evde psikolojisi bozulmuş, odasından dışarı çıkmıyor. Ben küçükken babamın birkaç kez annemi dövdüğünü de hatırlıyorum. Ancak son yıllarda bu şiddet genelde sözlü ve psikolojik olarak devam ediyor. Ağır küfürler etmeler, sinir krizleri, çıldırmalar ve aşağılayıcı hakaretleri her gün duyunca alışıyorsunuz, onlar da pek küs kalmıyor anlayacağınız.

    Ancak dün bu sözlü ve psikolojik şiddetin üzerine tehlikeli tehditleri işitince dayanamayıp olaya el attım. Efendi efendi konuştum, ilk başta ciddiye almadı s..tir çekti ancak ısrarımı görünce halini ona güzelce anlattım ve bir anda pamuğa döndü. Ertesi gün yani bugün yine aynı şey olunca benim de sinir katsayım bir tık arttı. Yani anlayacağınız işler bu şekilde devam ederse beni ve ailemi haberlerde görebilirsiniz. Çünkü ben bundan sonra susmayacağım! Babam aslında iyi adamdır, kimseye bir kötülüğü dokunmamıştır ama tedavi olmayı kabul etmemesi benim suçum değil. 10 yıldır emekli hayatı yaşıyor ve sabahtan akşama kadar evde yatıp anneme küfürler etmesini artık kaldıramıyorum. Çünkü bir yerde patlayacak. Bir şey fırlatacak, bir zarar verecek bir şey olacak(daha önce çok oldu). Ya da ben sonrasında cok pisman olacağım bir şey yapacağım bilmiyorum.

    Lütfen bana akıl verin ey duyuru ahalisi!

    Anneme birkaç kez boşanmasını teklif ettim ancak tabiki reddetti. Ne yazık ki boşanmayı pek normal karşılayan bir kültür değil bizimkisi.

    Babam bunları yaparken 24 yaşında oğlum içeride diye düşünüp çekinmiyor ancak ben de bu yaştan sonra babasına yumruk atan evlat olmak istemiyorum tabiki!

    Tehditlerine tehditle karşılık vermeyi canı gönülden istesem de, babamın karşısına çıkıp seni tüm ülkeye rezil ederim bak sabrımı zorlama demenin karşılığının ne olacağını da pek kestiremiyorum. Heralde bıçaklar beni.

    Lütfen bir aile katliamı daha gerçekleşmeden akıl verin!

    Not: Bu olay babamın sadece anneme uyguladığı şiddeti içermektedir. Bana uyguladıkları pek önemli değil.

    Not2: Ben babam tedavi olsa her şeyin düzeleceğine inanıyorum. Ancak kendisine tedavi olması gerektiğinden bahsedince s..tir çekiyor.

    Not3: Mal varlığının cogunlugunu annemin üzerine yaptı hep.







  • Dostum boşanmayı normal kabul eden bir kültür değil, ama dayağı ve işkenceyi mi normal kabul ediyor kültürümüz?
    Artık 1960 ta değiliz. Boşanma herkes için daha hayırlı görünüyor. Bak abin, ablan, sen ve kız kardeşin; 4 tane kocaman evlat yetiştirmişler. Boşanma olmasa bile, bir süre ayrı yaşamayı deneyebilirler.

    Ne bileyim, bir akrabanıza gidip biraz uzaklaşsa, belki annenin kararı da değişir?
    Belki baban birşeylerin farkına varabilir?

    Anneannen, teyzen vs. varsa 1-2 hafta annen oraya gitsin. Kimse kimseye mecvur değil, boşanma olayı olsa bile 4 tane koca evladı var, kimse ortada kalmaz.
  • kardeşinle beraber babanı bi güzel dövün. pamuk olur.
  • ChevyLacetti kullanıcısına yanıt
    Hocam ben biraz ayrı takılmalarının bir işe yarayacağını düşünmüyorum çünkü ben bu durumun hastalıktan dolayı oldugunu düşünüyorum. Adam sinir hastası ve tedavi olması gerek. Bana kalırsa da en temiz yol boşanmak cünkü diğer türlü ya katliam yapacak ya da ben rezillik çıkaracam.
  • Anneni ikna et boşansınlar, insanlar yaşlandıkça durulması gerekirken bizim toplumdakiler kuduruyor, kadın yıllardır sizin derdinizle uğraştı, besledi, büyüttü, okuttu şimdi bir de adamın kahrını mı çekecek yazık değil mi. Ya babanı adam et, ya da anneni ikna et ayrılsınlar
  • Ona bunun onur kırıcı bir davranış olduğu söyle.

    Anlamazsa foruma üye yap gelsin konuşalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dikkat et baban belki konuyu okuyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle rica ettiğim halde troll şeyler yazan arkadaşların da alacağı olsun ne diyelim.
  • Hadi anneni boşanmaya ikna ettin diyelim boşandılar. bu sefer baban sinirle annene zarar falan vermesin benden nasıl boşanırsın diye. İki ucu boklu değnek Allah yardımcınız olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babanı birşekilde güzel mantıklı dille psikiyatra ikna etmen lazım çekilecek hayat değil annene size yazık ama nasıl, benim başıma gelse nasıl ikna ederim bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşanmanın sonuçları bizim ülkemizde pek normal olmuyor. Bence psikiyatriye götürmek için ikna edin. Antidepresan falan kullanırsa biraz sakinleşir belki. Bizim toplumumuzda belli bir yaştan sonrası kudurma delirme çağları oluyor. Güzelce halletmeye çalışın. Ne kadar sinir olsan da senin baban.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baban niye tedavi olmayı reddediyor? Reddetme sebebine göre bir yaklaşım denesen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan seni o kadar iyi anlıyorum ki, benzer şeyler hatta birebir aynısı benim başıma geldi, babam sinir hastası bipolar bozukluk varmış, ben 25 yaşındayım bir abim var durum o kadar kötü ki sana anlatamam bazen kendi canıma kıymayı bile düşünüyorum o kdar vahim.mutsuz bir aile ondan daha mutsuz bir işim var işimin olmasına seviniyorum ama o kadar sorunlar yaşıyorum ki artık son raddeye geldim. hem ailede hem iş konusunda . ben zaten dünyaya mutsuz çile çekmeye gelmişim.
  • Bence tek başına değilde kardeşlerinle birlikte babanızın anormal durumu hakkında babanızla konuşsanız ve tedavi olması yönünde ona telkin verseniz daha etkili olur diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.