Şimdi Ara

Bad sector Delirtmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ArkadasLar seLamlar.. imzamdaki makineLeri kuLLanlyorum. MakineLerim 24 saat aclk. Bu gune kadar kach tane diskte bad sector clktl ben saylslnl biLmiyorum.. Artlk yeter diyorum, simdi clkaracaglm diski 5. kattan asaglya atacaglm.. Cok sinirim bozuLdu. Arastlrdlm biraz bad sector garantiden degistiren warmls dogruLugu nedir ?
    Ayrlca bu diski aLdlglmdan beri ups te kuLLanlyorum, bundan onceki sorunLarln ups oLmadlglndan eLektrikLerden yaplyor dedim sineye cektim. Makinede yawasLamanln uzerine weriLerimi aLlp fdisk attlm. Uzerine format atlyorum su anda haLa bad sector clklyor.. Diskte cok veri taslmasl yaplyorum, western digital, maxtor, samsung gibi diskLeri kuLLandlm. Hepsinde aynl sorun, we bu diske 2. formatl atlyorum. Diski makineden sokmedim faLan fiLan.. Yardlmlarlnlzl bekLiyorum.. Hangi disk i kuLLanmaLlylm sizce ???

    bu arada sorun yapan disk Seagate marka..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabrisarikaya -- 16 Mayıs 2007; 22:12:53 >



  • Arkadaşım geçmiş olsun.Bu bad sector olayı disklerde sık sık görülen bi durum değildir.Pek bi alakası yok ama bad çıkartan disklere kurulan belirli bi yazılım yüzünden olabilir mi diye düşünüyorum.(Hiç böyle bişe duymadım ama)Belki olabilir.
    Hangi disk'i kullanmalıyım'a gelince saydığın markalar gayet iyi markalar.Örnek vermek gerekirse kendi sistemimde 2000 yılında almış olduğum 14.2 gb samsung diski kullanıyordum.Geçen aylarda bozuldu.Ama normaldir 7 senelik bi disk.O yüzden disk işi biraz da şansa gibi,mesela forumda seagate'in 320gb modeli için ses yapıyo diyenler var,sessiz diyenler var.Biraz uzun oldu kusura bakma.
    Sen bad çıkan diske low level format at sorun belki düzelebilir.
  • arkadaslm iLgiLendigin icin cok saoL.. DiskLerde cok goruLen bir durum degil demissin, benim $anslm o zaman, bu yakLaslk 10. disk bad sector yapan.. delirmek eLimde degil. makine 24 saat aclk ondan oLuyor diyecegim oLmasl anormaL.. kurdugum program diyecegim genelde herkesin kuLLandlgl programLar kuLLanlyorum. Cok weri taslmasl yaplyorum diyecegim, disk bu haLi iLe taslma oLmaLl.. ne biLiim bundan onceki 120 samsung idi, bu seagate barracuda, ondan onceki de w.d idi.. Maxtor 30 wardl sLim serisinden o da aynl, aynl sekilde yedek disk oLarak kuLLandlglm 40 Llk toshiba notebook diski daha modelini unuttugum bir cok modeL we marka.. korkuyorum artlk biLgisayar kuLLanmaya.. ewde 4 tane biLgisayar war, onLar da da clkacak die odum kopuyor..
    bu arada %95 e geldi bakaLlm kac mb clkacak cok buLdu cunku..
  • benim hp laptop'daki 40 gb lık hard disk de badsector cıktı 3 sene sonunda ( gunde 14-15 st calışmaya)
    ve onu taşınabilir yapıp 80 gb lık bi disk ekledim.. ne yaparsın.. nerde cok kullanma orada bad sektöör
  • usta yaf.. cok iLginc durum.. format atarken kurtarlLmaya caLlslyor dedigin de bad sector demek degiLmidir ?? bugune kadar ben boyLe gordum. We formatln en sonunda su kadar bad sector war demez mi ??? en sonunda bad sectorLe ilgiLi bir sey demedi ??? naslL yani ??? biri yardlm etsin deLiriyorum..
  • scandisk yuzey taramaslna gectim simdi ortaLama 8 saat faLan surer.. daha hlzLl we daha iyi bir yontem biLen arkadaslm warml ??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sabrisarikaya

    arkadaslm iLgiLendigin icin cok saoL.. DiskLerde cok goruLen bir durum degil demissin, benim $anslm o zaman, bu yakLaslk 10. disk bad sector yapan.. delirmek eLimde degil. makine 24 saat aclk ondan oLuyor diyecegim oLmasl anormaL.. kurdugum program diyecegim genelde herkesin kuLLandlgl programLar kuLLanlyorum. Cok weri taslmasl yaplyorum diyecegim, disk bu haLi iLe taslma oLmaLl.. ne biLiim bundan onceki 120 samsung idi, bu seagate barracuda, ondan onceki de w.d idi.. Maxtor 30 wardl sLim serisinden o da aynl, aynl sekilde yedek disk oLarak kuLLandlglm 40 Llk toshiba notebook diski daha modelini unuttugum bir cok modeL we marka.. korkuyorum artlk biLgisayar kuLLanmaya.. ewde 4 tane biLgisayar war, onLar da da clkacak die odum kopuyor..
    bu arada %95 e geldi bakaLlm kac mb clkacak cok buLdu cunku..

    Dostum seni anlıyorum sen bence üstüne düşme fazla üstüne düştükçe bad çıkıyor.Sen dediğim gibi low level format dene çözülecektir(sanırım).




  • low level atacaglm da uzerine garantiden faLan clkarml die korkuyorum.. birde ne kadar surer bu low level ? daha once atmadlm da.. bad sector warsa gidip yenisini aLlyordum (: ama bu sefer garantiden bi sekiLde haLLettirecegim..
    su anda seatools ile baklyorum surface teste..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabrisarikaya -- 16 Mayıs 2007; 22:57:56 >
  • yaklasık 3-4 saat surer tahmınen
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sabrisarikaya

    low level atacaglm da uzerine garantiden faLan clkarml die korkuyorum.. birde ne kadar surer bu low level ? daha once atmadlm da.. bad sector warsa gidip yenisini aLlyordum (: ama bu sefer garantiden bi sekiLde haLLettirecegim..
    su anda seatools ile baklyorum surface teste..

    Low level'in süresi hdd'nin kapasitesine göre değişir.Ama yaklaşık arkadaşın dediği kadar sürer.
  • peki eskiLerden anakartta wardl bu mewzu simdi naslL yapacaglz.. gerci arastlrmadan konusuyorum, hazlr biLgiye konmak gibi bisi..
  • seagate web sayfasidan tool programini indir test et..
  • onunLa yaptlm sadece tek bad sector goruyor.. ama yarlda kaLlyor test.. neden biLmiyorum..
  • bilgisayarım 24 saat açık diyosunya bence senin bad sektörlerin bilgisaayr açıkken kasayı oynattığın için oluyo(oynatıp oynatmadığını bilmiyorum ama )

    harddisk çalışırken kasayı sert bişekilde oynatınca disk üzerindeki okuyucu zaten diske çok yakın olduğundan sarsıntı sırasında diske değip çiziyo böylece bad sektörler oluşuyo( hepsi böyle değil ama bir sebebide bu)

    değiştirdiğim iki harddiskten sonra buna çok dikkat ettim ve şimdi
    daha birsorun yaşamadım. sende buna dikkat edersen belki sorunun çözülür.
  • Evet arkadasLar, uzun bi aradan sonra bi bomba daha sizLere.. Garanti kapsamlna girmeyen diski bi sekiLde garantiye sokturdum. Yeni disk gonderdiLer. Fakat geLen diske format biLe atamadan sorunLa karslLastlm. Seatools surface testte Bad sector war dedi.. Tabi 6 ay arada ben 2oo luk bi wd aLdlm. Simdi onda da sorun war. Yarin ikisinide garantiye gonderiyorum, bu arada bu oLayLara istinaden, ups aLdlm sagLamlndan. Ayrica bununLa birLikte gucLu bi psu aLdlm. Kasa uzerinden Dwd rw yi faLan soktum. Makine aclk kaLdlglndan doLayl dewamLl, herkesten uzak kimsenin dokunamayacagl bir yere sabitLedim. Ne cd faLan takmak icin kasayl oynattlm nede benzeri, yine bad sector yine bad sector.. Bad sector konusunda basarlLl oLdugunu dusundugunuz bi disk markasl warml ?? Ayrica Hdd regen programlnl caLlstlrlyorum su anda yeni geLen diskte, 2 sector found & recovered diyor, eger bu bad sector sorununu cozer ise gondermeden kuLLansam ml yoksa direk gonderip, servisle temasa gecip durumu anLatlp tekrar degisim mi istesem ne dersiniz ??




  • Hocam o kadar bad sector olması imkansız. Kesin donanımınla ilgili önemli bi sorun olmalı diye düşünüyorum.
    iki yıl önce aldığım eski bi makinayı download pc si yaptım zaten ikinci el almıştım kullanılmış yani, üstünde 20 gb bi hd var markasını hatırlamıyorum (galiba maxtordu) aldığım günden beri hep açıktır ve sürekli hd si aktif olarak kullanılır ve hâlâ bad sector yok. Kullandığım diğer pc lerde de yıllardır bi sorun yok. Arada bad sector yapan hd çıkar ama pek nadir.
  • Arkadaşlar bad sector low level formatla düzelmez. Daha önce yazmıştım bir daha yazalım.

    Low level format attığında harddisk bad sectörlü yerleri backup diyebileceğimiz sektörlerle değiştirir.

    Mesela 100 birimlik bir harddisk olsun. bir de 5 tane backup sektörü.
    37inci ve 42inci sektörler bozuldu diyelim. işte format attığında 37 = 101 olur, 42 ise 102. Sen badsectör arayan programlarla arama yaptığında sorun yok gibi görürsün. Zira o sektörler artık başka yere refere eder hale gelmiştir. Programcı olanların bildiği "pointer" davası yani.

    Ama bu performansı düşürür. Sıralı okuma yaptığında 34,35,36,37,38 olarak ard arda hızlıca okuyacağı yerde 34,35,36,101,38 diye okur. Yani harddisk kafası bir en sona gider sonra geri gelir. Bu tip harddiskleri hdtach ile test ettiğinizde büyük iniş çıkışlar görürsünüz. Sırf bu yüzden.

    Ayrıca bad sectör yayılma eğilimindedir. 37 bozuk demiştir, niye bozuk zira orada yüzey biraz bozulmuş olabilir. Harddisk kafası o bölgeden her geçişinde yandaki sektörlere de zarar verme olasılığı vardır. ilk başlarda 37 bozukken 38, 39 vs de bozulabilir.

    Son olarak 100 sektör için 5 sektörlük backup var demiştik. 5 ten fazla sektör bozuksa ne olur peki?

    Harddisk bunları düzeltemez ve o sektörlere yazılan her veri kaybolur bir daha okunamaz.


    Özel olarak senin soruna gelirsek: aldığın tüm harddiskler sürekli bad sektör veriyor ise, kasan sürekli darbe alıyor demektir. Yazılımdan bad sektör oluşmaz çünkü.
    İkinci bir olasılık harddisklerin aşırı ısınıyor olabilir, 60 derece üstüyse her aldığın harddisk bir süre sonra bad sektör vermeye başlayacaktır.
    Açıkçası bu 2 neden dışında da bir makinede sürekli bad sektör oluşma şansı yok gibi. Sorun harddisklerden değil senin makinenden. Çoğu kişi hiç bad sektör görmezken senin değişik firmalar ile bunu 10 kez yaşamış olman bunu gösteriyor çünkü.




  • Bir arkadaşın anakartında kapasitörler patlamıştı ve iki diskte bad sektörler oluşmuştu.
  • Benim bildiğim de bad sectorlü disklere low level format atılınca bad sector kadar toplam kapasiteden düşüyor.Mesela 10gb diskte 1gb bad sector varsa low level formattan sonra 9gb a düşer diskin kapasitesi.Bad sector yapan diskin garantisi varsa garantiye yollamak en iyisi.Low level format artık yapacak bişey kalmayınca son çaredir.Zaten bad sectorün yayılma olasılığı var yayılırsa da diskten bi hayır gelmez.Bazen low level format işe yarar ama o da şans işi biraz.Benim de geçen gün maxtor 40gb diskimde bad sector çıktı ama garanti olmadığından mecburen low level format attım.Şimdi deniyorum bad sector yapacak mı tekrar diye.Böyle diski de atsan atılmaz satsan satılmaz.Anca böyle ıvır zıvır şeyleri koymaya taşımaya falan yarar artık.
  • ArkadasLar uzun bir zaman sonra tekrar aynl durumLa karsl karslya kaLdlm.. Artlk cidden deLirmek uzereyim. Dediginiz her tawsiyeyi yerine getirdim. Yakln zamanda tekrar gidip hdd aLacaglm, bu sefer kasayl hic erisemeyecegim bir yere koymayl pLanLlyorum. Ag uzerinde birden fazLa makinem oLdugundan doLayl cd - dvd gibi cozumLeri ag uzerinden gercekLestirecegim. 1 - 2 ay sonra tekrar bad sector yaparsa bu sefer diski hdd diiL ben cizecegim ((: tekrar saoLun biLgiLer icin..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.