Şimdi Ara

BAE, Türkiye’den Bayraktar TB3 SİHA alacağını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BAE, Türkiye’den Bayraktar TB3 SİHA alacağını açıkladı
    Baykar’ın geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, daha şimdiden ihracat yoluna girmiş gibi görünüyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye’den Bayraktar TB3 SİHA tedarik etmeyi planladığını kısa bir süre önce duyurdu. Aynı zamanda BAE, savunma sanayisi alanında Türkiye ile ilişkileri güçlendirmek istiyor.



    BAE ve Türkiye, savunma sanayisinde yakınlaşıyor



    Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkiler özellikle 2011'de başlayan Arap Baharı'nın ardından zayıflamıştı. Ancak geçtiğimiz yıl iki ülke savunma ve teknoloji sektörlerindeki anlaşmalar yoluyla ikili bağları güçlendirmeye odaklandı. Ekim ayında Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait savunma şirketi Edge Group'un başkanı, Türkiye’yi ziyaret ederken bura savunma sanayisi merkezli görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmeler sırasında Edge Group, Türkiye’deki faaliyetlerini yürütmek için MALATH isimli şirketi kurduğunu duyurmuştu.



    BAE, Türkiye’den Bayraktar TB3 SİHA alacağını açıkladı
    Şimdi ise ilişkiler daha da yakınlaşıyor. Edge Yönetim Kurulu Başkanı Faisal Al Bannai halihazırda düzenlenen Dubai Airshow kapsamında verdiği röportajda "Türkiye pazarı son yıllarda BAE'nin başardığı ve başarmaya devam ettiğine benzer şekilde savunma oyuncularından oluşan iyi bir ekosistem kurma konusunda harika bir iş çıkardı" dedi.



    Ayrıca Bkz.Bölüm 2: Göklerdeki istikbal ve Türk havacılık serüveni



    Al Bannai, şirketin insansız hava araçları, füzeler ve alt sistemlere odaklanan satın alma ve ortak geliştirme programlarını keşfetmek amacıyla Türk savunmasının en büyük oyuncularından bazılarıyla rekabet etmek yerine işbirliğine odaklandığını söyledi. Al Bannai, bazı alanlarda doğal rekabetin olabileceğini ancak işbirliği yapmanın daha iyi ve daha mantıklı olduğu durumların da olduğunun altını çizdi.



    BAE, Bayraktar TB2’yi aldı sırada ise Bayraktar TB3 var






    Örnek olarak da BAE'nin Türk yapımı Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını satın almasını gösterdi, ancak tam miktarı açıklamadı. Al Bannai, TB2 ve TB3’ün üreticisi Baykar’a atıfta bulunarak "Örneğin Baykar ile füzelerimizi bazı insansız hava araçlarına entegre etmek ve muhtemelen sonunda TB3 modelini satın almak için de görüşmeler yapıyoruz" dedi.



    Kısa pistli deniz platformlarına iniş/kalkış yapmak üzere Bayraktar TB2 üzerinden geliştirilen, katlanabilir kanatlarıyla öne çıkan Bayraktar TB3, ilk uçuşu geçtiğimiz haftalarda yapmıştı. O zamandan bu yana Baykar, test uçuşlarını yapıyor. Hatta firma, geçtiğimiz gün 6. Test uçuşunda TB3’ün 6 saat boyunca havada kaldığını duyurdu.




    Kaynak:https://www.defensenews.com/global/mideast-africa/2023/11/14/turkey-and-uae-cozy-up-over-drone-missile-cooperation/







  • Herşeyi ile yerli ve milli bir insansız hava aracımız hayırlı olsun.

  • Bence ihalarla uğraşmayalım. Bazı parti belediyelerinin seri üretime geçtiği heykelleri ihraç etmeye çalışalım buna kafa yoralım. Bizim iha siha ne işimiz var. Hem böylece bu işlerde uzmanlaşmış kodrolarımızı da kullanmış oluruz.

  • fabrikayı klonlatmışlardı yenisini de alırlar

  • Sungur HS füzesi ve elektronik harp podu ile donatılmalı..


    Olası bi savaşta havada 10 adet TB3 havadan gelen düşman uçaklarına büyük tehdit olur

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.