Şimdi Ara

Bağlama kursu ve hangi bağlama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar, yeni nesil malesef kültüründen uzak yetişiyor ve cidden sıkıntı çıkartıcı bir durumda. en son bir hikaye yazacağım belki kendini toparlayanlar olur.ancak ilk önce bir sorum var.

    1-dostlar ismek'in bağlama kursu var.kursun içeriği şöyle:

    Müziğin temel öğeleri, bozuk düzende hüseyni (kerem) dizisi, bozuk düzende 2, 3, 5, 7, 8, 9 zamanlı ritim kalıpları, bozuk düzende rast ve sabâ (derbeder ve kalenderi dizisi), bozuk düzende kürdi ve hicaz (garip) dizisi, bozuk düzene uygun halk müziği repertuarı.

    şimdi dostlar, bağlama eğitimi aldıysanız içeriği iyi mi?

    2-hangi bağlama alınmalı?(uzun sapta)


    hikayemize geçelim dostlar.yalnız hikayeden sadece ders çıkarın kesinlikle hikaye hakkında yorum yapmayın.çok kısa bir hikaye:

    bir avrupalı seyahatçi osmanlıya gelir.bir kahveye girer.kahveye girdiğinde bir turist olarak dikkat çekmek ister.lakin kimse ona iltifat etmez.kimse ona karışmazda.(bu seyahatçi bir bayan.lakin kahvehaneye giriyor) bu seyahetçi namesinde şöyle yazar: ben içeri girdiğimde kimsenin iltifat etmeyişinden orada bir değerimin olmadığını anladım.

    sevgilli kardeşlerim belki bazılarınız burada hani misafirperverlik diyebilir, lakin bir bu kişi bayan ve erkeklerin ortamına giriyor kimse bir şey demiyor.lakin can alıcı nokta bu değil,can alıcı nokta kendimi değersiz hissettim diyor.burada o girdiği kahvedeki insanların bir doygunlukta olduğunu kanıtlar.yani hal dili ile şöyle dedi oradaki halkımız: biz öyle bir kültüre öyle bir ilme sahibiz ki buradaki halk olarak senden alacak birşeyimiz yok.sana vermek isteyeceğimiz birşeyde yok.sen yoluna ben yoluna.

    bu hikayeyi avrupa kolpacılığıyla yetişmiş neslin idrakını zorlayacak olarak nitelemek yanlış olmaz.lakin kültürünü bilen bir genç için olması gereken zaten bu denilecek kadarda sıradan bir hikaye.

    lütfen hikayeye yorum yapmayın, isteyen istediğini düşünsün benim asıl mevzum yukarıdaki 2 sorudur.teşekkür ederim.







  • // güncel
  • // güncel
  • İçerik güzel uzun sap bağlama alirsan daha iyi olur daha sonra kisada calarsin daha uygun olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.