Şimdi Ara

Bağlanmış internetten kurulum ücreti alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben yeni bir öğrenci yurduna taşındım. Burada internet yok, kendin alacaksın dediler. Benden önce buraya gelmiş arkadaş odama kadar interneti bağlatmış, hatta prizin yanından çıkan kablosu dahi var fakat modem ve aktif bir internet bağlantısı yok. Yani ilk kurulum falan yapılmış sanırım.
    Bir aya kadar TürkNet'ten internet almayı düşünüyorum. Kurulum ücreti 30 ya da 60 lira diyorlar. Fakat benim odama kadar internet altyapısı zaten kurulmuş. Müşteri hizmetlerini de bulamadım bir türlü, bu yüzden soramadım. Sorum şu, benim bulunduğum yerde bir kurulum olayı alınacak mı, benden kurulum ücreti alınacak mı? Yoksa sadece aktivasyon işlemi mi yapılacak, ve eğer öyleyse de aktivasyon için bir ücret alınacak mı?

    Hazır konusunu açmışken bir şey daha sorayım. Tavsiye edebileceğiniz en uygun VDSL modem hangisidir? TürkNet bulunduğum yerde 35 mbps'ye kadar verebiliyor. Yani süper hızlı modemlere ihtiyacım yok. Bana 35 mbps sağlasa yeterli. Hangi model önerirsiniz? (Ya da ADSL alsam olur mu? 100 mbps'ye kadar giden ADSL modemler görmüştüm ama o nasıl oluyor bilmiyorum.)

    Teşekkürler şimdiden.







  • Sıfırdan başvurularda kurulum ücreti alınması zorunlu. Kablon vs. her şeyin hazır olsa bile bu ücret alınıyor. Normalde 60 TL, kredi kartına 30 TL. Gelen ekip büyük ihtimal modemini kurup gidecek.

    Aktif bir telefon hizmetin varsa veya başka bir internet servis sağlayıcıdan internet kullanırken Türknet'e "geçiş" yapıyorsan bu kurulum ücreti alınmıyor.

    Modemin üzerinde yazan 100mbps başka bir şey ile alakalı. ADSL modemde 100mbps yazar ama ADSL'de 16/24mbps den yüksek hız alamazsınız. Teknolojinin sınırı budur.

    35mbps VDSL kullanmak istiyorsanız kesinlikle VDSL destekli bir modem almanız gerekiyor. VDSL modemler genelde pahalı oluyor ucuz bir şey arıyorsanız 2. el bakabilirsiniz.
  • adsl modem 24 mbps'e kadar destekler maksimum 16 üstü adsl verilmez verildiğini görmedim ben bizim ülkede mecburen kurulum ücreti ödeyeceksiniz ekip gelip sizin kablonuz hangisi ise onu evin içindeki kabloya bağlayacak 2.el bir vdsl modem alın fazla farketmez model marka 0 almanıza gerek yok sıfırları gereksiz pahalı
  • Anladım arkadaşlar, teşekkür ederim. Birkaç sorum daha var.

    Bazıları TürkNet'e geçerken haftalarca beklediğini söylemişti. Sanırım o boş port olmama sıkıntısından dolayıydı. Bende zaten kablolar falan bağlı. Herhalde öyle bir sıkıntı yaşamam değil mi? Tahminen kaç günde kurulum yapılır?

    Bir de ben bu interneti üniversite dönemin için alacağım, özellikle de bu yüzden TürkNet'i seçtim. Taahüt olmamasından dolayı. 9 ay okul dönemimde aktif kalacak, sonra kapattıracağım (ya da böyle bir şey varsa doduracağım) ve seneye okul başlayınca tekrar açacağım. Bu açma kapama olayları için tekrar kurulum gerekiyor mu? Ya da tekrar aktive etme ücreti alınıyor mu? Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frusciante54

    Anladım arkadaşlar, teşekkür ederim. Birkaç sorum daha var.

    Bazıları TürkNet'e geçerken haftalarca beklediğini söylemişti. Sanırım o boş port olmama sıkıntısından dolayıydı. Bende zaten kablolar falan bağlı. Herhalde öyle bir sıkıntı yaşamam değil mi? Tahminen kaç günde kurulum yapılır?

    Bir de ben bu interneti üniversite dönemin için alacağım, özellikle de bu yüzden TürkNet'i seçtim. Taahüt olmamasından dolayı. 9 ay okul dönemimde aktif kalacak, sonra kapattıracağım (ya da böyle bir şey varsa doduracağım) ve seneye okul başlayınca tekrar açacağım. Bu açma kapama olayları için tekrar kurulum gerekiyor mu? Ya da tekrar aktive etme ücreti alınıyor mu? Teşekkürler şimdiden.
    Belgeleriniz onların eline ulaştıktan sonra 1 veya 2, maksimum 3 iş günü içinde aktivasyonunuz yapılır ve internet hizmetiniz açılır. Telekom ekipleri zaten bu sırada ankastre kutusuna hattınızı çakar ve isminizi etiketler. Boş VDSL port varsa VDSL olarak açılır yoksa mecburen ADSL olarak açılır. Daha sonra kurulum ekibi sizi arayıp randevu alır büyük ihtimal. Gelip ankastre bağlantısını ve modem kurulumunu yaparlar kullanmaya başlarsınız. Bütün işlemler absürd bir sorun olmadığı sürece maksimum 5 iş günü içinde tamamlanır.

    Kullanmadığınız dönemde internet hizmetini dondurabiliyorsunuz. Dondurma için herhangi bir ekstra ücret ödenmiyor. Dondurulan interneti açarken ekstra ücret faturaya yansıtılıyor mu orasını bilemiyorum net bir bilgim yok ama tahminimce ücretsizdir.

    Bu arada hizmet dondurma işlemi ayın 1'inde aktif oluyor haberiniz olsun. Örnek olarak 5 Eylül'de dondurma talebinde bulunursanız 1 Ekim'de dondurulur. 5 Eylül-1 Ekim arasındaki zamanda interneti kullanmasanız bile para ödersiniz yani. Dondurma yaparken aklınızda bulunsun :)




  • Ben de Karabük'te yurtta net olmasına rağmen odama krone kutusundan 40mt kablo çekip izin alarak net bağlattım, başlıyorum;
    1. Bireysel olarak bağlattım. Sistemde kurumsal gözüktüğünden kurumsal paketleri söylediler. reddettim ben şirket değilim dedim. "TT nin kutusu ön tarafta olduğu için ve daire numarasını(aslında oda numarası ) sisteminizde göremediğim için blok numarasını seçtim, sorun olmaz" diyerek başvuruyu hallettim.
    2. belgeler cart curt, en hızlısı UPS kargo idi.
    3. TT elemanı geldi, kutuya kadar çekti, kardeş bura yurt dedi, ben de arkada kalıyorum (zaten isteseniz de TT elemanlarının içeriye gelme izinleri yok sallayın) orada altyapı gözükmüyor ben de böyle yaptım kablo çekicem dedim, kaç mbit geliyor dedim up/down ölçüm yaptırdım.
    4. oda arkadaşımla kışın ortasında kablo çektik, pimapen e incecik delik açtık kabloyu odaya kadar getirdik, modemi bağladık ve 1 yıl boyunca 12 mbit kullandık.

    not: yurdun neti kurumsal ve 24 mbit paket olmasına rağmen 8 geliyordu, kanser telekom yani.
    not2: yurt müdürüyle iyi anlaşmak lazım.
    not3: okul interneti kabloda 1gbit simetrik idi ama odanda sınırsız net bambaşka.

    ekleme//
    artık kurulum hizmeti de verildiğine göre iyice kontrol ettirip sinyalleri olabildiğince yükselttirip (krone bağlantısının dahi görülüp kontrol edilmesi lazım) öyle gönderin adamları. para veriyorsunuz sonuçta.
    not4: babam TT emeklisi olduğundan babam sağolsun diyorum bu konularda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetay74 -- 4 Eylül 2018; 14:4:48 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.