Şimdi Ara

Bağlantı-Kablo sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Sony marka STR-800PM model surround sistemim var ve bu sistemi bilgisayara bağlamaya çalışıyorum. Optik(tosslink) bağlantısını yaptım ama sanırım S/PDIF bağlantısı da gerekiyor. Alıcının giriş seçeneklerini fotoğrafta görebilirsiniz. Fotoğraf çok kalitesiz olmuş kusura bakmayın.
    http://s12.postimg.org/j5r2mgiwt/image.jpg

    Benim sorum şu, Anakartta bir tosslink, bir coaxial çıkış var ama ben optik kabloyu Video 2 girişine bağlarsam, video 2 için spdif girişleri iki tane var. Tek spdif çıkışı olan anakarttan nasıl çift video 2 spdif girişine bağlayacağım?

    Kullanım kılavuzunda dijital giriş için tosslink ve çift coaxial kablo olarak göstermiş ama dediğim gibi anakartta tek çıkış var. Çözüm önerirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ben de benzer bir cihaza sahibim ve onboard ses kartinin coaxial cikisindan avr yi suruyorum. yaptigim ayarlar :

    onboard coaxial (s/dif) cikisindan avr nin coaxial in girisine baglanti yaptim. avr nin menusunden dvd, input selector vasitasi ile coax i secili duruma getirdim. windowstan da varsayilan yurutme aygiti olarak realtek digital output u sectim. bu sekilde sorunsuz calisiyor.

    (avr : sony str-db900)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yaptığınız ayar ile 5.1 ses alabiliyor musunuz? Gerçi eve gidince deneyeceğim zaten ama merak ettim :)

    Ayrıca bir sorum daha olacak eğer cevaplarsanız çok sevinirim. 5.1 destekleyen videolarda zaten 5.1 ses çıkışı alınıyor doğal olarak. Peki 2.1 kanallı seslerde (örn. herhangi bir mp3) tüm hoparlörlerden ses çıkıyor mu? yoksa alet 2.1 sesi sadece FR FL ve SW'de mi çalıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adim adim cevaplayayim.

    5.1 ses alabiliyorum. pc den dogru ayarlar yapildigi vakit 5.1 dd ve dts ses formatina sahip medyalarin sesini direkt olarak avr ye gonderip avr nin cozmesini saglamak mumkun. ben bu sekilde yapiyorum.

    2 kanalli seslerde ise avr nin nasil davranabilecegini kendim seciyorum. ister 2.1 istersem de dd nin ve dts nin gelistrmis oldugu coklama metodlariyla kulagima hos geleni seciyorum. fakat bu modlar aktif iken (dd ve dts nin modlari) sub devreden cikiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Butun ayarlari tek tek denedim. Nasıl bir mantık ile çalışıyor bilmiyorum ama 2.1e ayarlayıp mod olarak dolby'yi seçince 2.1 kanallı seslerde tüm hoparlörlerden ses geliyor ayrıca 5.1 kanallı bir film açarsam hemen algılıyor ve 5.1e geçiyor kendi kendine. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rica ederim. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.