Şimdi Ara

Bahar geliyor.Dolu yağışı kabusuna nasıl önlem alabiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pencereden dışarıya baktığında simsiyah bulutların ardından bir anda başlayan dolu yağışını ve dışarıdaki arabanı seyretmek kabus gibi birşey arkadaşlar.Artık öyle bir zamandayız ki iki gün önce güneşli günde birden sağanak yağış ardından dolu yağdığını gördüm.Parçalı bulutlu güneşli günlerde,hele de hava sıcakken yavaş yavaş havanın bozulmaya başladığını gördüğünüzde artık korkmanız gerekir ve plan yapmaya başlasanız iyi edersiniz.Daha önce aniden bastıran dolu karşısında mesaiyi bırakıp dışarı kaçtığım olmuştur.


    Şimdi arkadaşlar bu tehlikeye karşı sizler nasıl önlem alıyorsunuz onu konuşalım.Benim aklıma en yakın yöntem olarak arabanın bagajında bir halı taşımak geliyor.Ya da 5 mm kalınlığında evde halı altına serilen izolasyon malzemesi geliyor.Bu malzeme de halı gibi rahatlıkla serilebiliyor.Hatta kenarlarına kanca ayarlasak 5 dakikada aracın dört tekerine takabilir miyiz?




  • Ya sen öyle zannet.Dolu yağışı kolaylıkla tahmin edilemeyen anlık bir hava olayıdır.2013 de bizim ilceye yağan ceviz büyüklüğünde doluyu kimse tahmin edemedi.Damdaki çanak antenleri bile yamulttu.Araçların içinden gecti.Artık öyle senede bir de değil bizim burda küçük de olsa artık senede 3-4 defa dolu yağıyor.Daha iki gün önce yağdı.

  • Hava durumunu takip ediyorum düzenli olarak, şiddetli oraj beklentisinde kapalı pazar yerine çekiyorum aracı.. bagajda da dediğiniz gibi kalınca bir battaniyem durur her zaman.


    Eskiden umursamıyorduk ama şimdi şaka maka onbinlerce lira zararın oluyor.

  • internette ve yapı marketlerde bir tarafı yapıskanlı ses ve yalıtım malzemeleri var. onlardan kaput tavan ve bagaja döşenebilir. Kapalı bir otopark ile anlaşılıp yağışlı dönem sonuna kadar araç orada bırakılabilir. geçen görmüştüm bir yerde araç üstüne monteli açılabilir şemsiye sistemleri var onlardan alınabilir. veya en ucuzu yeteri kadar karton mukavva tedarik edilip arac içinde konulur köşerinden delik açılıp iple su şişeleri asılır hazırlanır ve dolu yağacağı zaman araç üstüne serilebilir.

  • kapalı garajlı evin olacak diyeceğim ama onun da sakıncaları var


    böyle kötü havalarda akşam iş dönüşü bir bakıyorum bizim garaja bir kaç yabancı araba girmiş, ben de çıkamayacakları şekilde park ediyorum


    sonra gece 9 da 10 da kapıyı çalıyorlar ben de açmıyorum, çok ısrar ederlerse ıslak saçlar ve bornoz ile açıyorum kusura bakmayın şu anda aracı çekemem yarın gelip alın diyorum


    bir kaç fırtınada böyle oldu 2 senedir garajı işgal eden yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 20 Şubat 2024; 18:2:0 >
  • Abartmışsın. Dolu yağacağı zaman zaten haberlerde bas bas bağırıyorlar. Önlemini alırsın. Bagajda taşımak neyin kafası. Araca hasar verecek şiddette dolu 5 yılda 1 denk gelen bir durum.

  • Dolu uyarısı varsa arabayı çıkartmam.
    Oldu ki yolda giderken doluya yakalandınız.
    Hemen sağa çekip yağışın bitmesini bekleyin.
    Seyir halindeyken dolu taneleri daha çok zarar veriyor.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Ya sen öyle zannet.Dolu yağışı kolaylıkla tahmin edilemeyen anlık bir hava olayıdır.2013 de bizim ilceye yağan ceviz büyüklüğünde doluyu kimse tahmin edemedi.Damdaki çanak antenleri bile yamulttu.Araçların içinden gecti.Artık öyle senede bir de değil bizim burda küçük de olsa artık senede 3-4 defa dolu yağıyor.Daha iki gün önce yağdı.

  • degobar kullanıcısına yanıt

    Hocam kapalı garaja elektrikli kepenk takın.Benim evde elektrikli kepenk olan garajım var.Sorun mesai saatlerinde işteyken araç dışarıda kalıyor

  • Hocam bagajda ufak yünlü bir bez bulundurun üstüne atarsiniz olay aninda
  • En son yakalandığımda kauçuk paspasları çıkartıp kaput ve tavana atmıştım. Koltuk üstünde kilim kullanıyordum o zamanlar onları da çıkartıp bagaj kapağı ve açıkta kalan yerlere serdim. Bu şekilde atlatmıştım.

  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

    evin hem girişinde bariyer var, hem de kapalı garajın elektrikli kepengi var; yabancıları içeri alan binada oturanlar, arkadaşının akrabasının araçlarını yetkisiz olarak içeri alıyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.