Şimdi Ara

bahçedeki otlar. Ziraatçi arkadaşlar yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstanbul Büyükçekmece' de yaşıyorum. Denize sıfır geniş bahçeli bir evim var. Arka bahçe ise 7 yıldır kullanılmadığı için böğürtlen sazlık ve bunun benzeri yabani otlarla dolmuş durumda. Şu an temizlemekle uğraşıyorum. Kimi ilaç öneriyor. Kimi beton at diyor.
    Evim deniize zaten sıfır. Elimde yüzme havuzuna denizden su çeken yüksek kapasiteli bir su pompa motoru var. Düşünündüm de deniz suyunu otları kestikten sonra toprağa akıtsam, yani toprağı sürekli deniz suyu ile sulasam otlar kurur mu? Ayrıca O bahçeyi sera olarak kullanmayı düşünüyorum (bitki yetiştirme amaçşı) daha sonra yetiştireceğim bitkiler için deniz suyunun zararı olur mu? Allah rızası için bu işten anlayan biri bana yardım etsin. Özellikle ziraat ya da biyoloji mezunu biri varsa. Benim babam da sertifikalı bahçıvan ama şu an ona sorma imkanım yok.



  • Ben de büyükçekmece de yaşıyorum. Dikkat et bebek bezi veya fanila takılmasın su çekme pompana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neresinde hocam? Ayrıca biz genelde öyle problemlerle karşılaşmıyoruz. Aşağı yukarı 15 kamyon (tanker) su çektik havuza ama başımıza gelmedi öyle bir şey. Albatros' un biraz daha güneyinde yaşıyoruz
  • Bütün yeşil bitkilerden kurtulmak istiyorsanız yeşil kurutan denilen total herbisit(Bütün bitkileri öldüren) ilaçlardan kullanabilirsiniz.
    Kimyasal tercih etmezseniz sürekli çapalama veya sürme yapmanız yararınıza olur.İmkan varsa veya kiralabilirse çapa makinesi ile zamandan kazanç sağlayabilirsiniz.
    Mesela alan fazla büyük değilse bitkilerin üzeri ışık geçirmeyen bir materyel ile örtülürse fotosentez yapamadıkları için mefta olurlar.Biraz uzun sürebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tosp1k kullanıcısına yanıt
    Eğer ki deniz suyu faydalı olmazsa toprağın üzerine 250 metrekarelik branda çekmeyi düşünüyorum. Üstüne de 60 cm toprak attıktan sonra bitki yetiştirebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.