Şimdi Ara

BAHÇEYE RÜZGAR-GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Eşimle aldığımız kararla Tekirdağ'da olan müstakil yazlığımızın bahçesine basit rüzgar türbini-güneş paneli sistemi düşünüyoruz. Bahçenin konumu bu iş için müsait. Ancak yeterli bilgimiz yok(sağlanılan enerji verimi,kullanımı vb.). Yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz.



  • Öncelikle enerji ihtiyacınızı belirleyin. Bunun ne kadarı günaş ne kadarı rüzgar olacak? Güneş nispeden daha az bakım gerektiren bir sistem. Panelleri koyacağınız alanın genişliğine göre panel seçmeniz gerekiyor. Zaten panelin üzerinde ne kadar verimli olduğu yazar. Atıyorum 250wattlık panelden 4 tane aldınız. Totalde 1 kw panel oldu. En az 1kw lik şarj kontrol cihazı almanız lazım. Enerji tüketiminize uygun kapasitede aküler almanız lazım. Sonrasında da evin elektrik kullanımına uygun kapasitede tam sinüs inverter almanız lazım. Mesela evde buzdolabı ve tv olsun. Bu ikisi aynı anda çalışırken toplamda 5kw güç istiyor olsunlar. Sizin inverter de en az 5 kw lik olmalı. Ya da lambalar için ayrı diğer cihazlara ayrı şeklinde olmalı. Evinana sigortasında o bölünme yapılabilir. Her sigortaya ayrı inverter çekilebilir. Bu malzemelrin hepsi genelde panel satılan yerde mevcut oluyor. Hatta sizi de yönlendirebilirler şu kadar güçlük alın diye.

    Rüzgar için de aslında pek değişen bişey yok panel yerine rüzgar gülü bağlanacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rüzgar türbini hız kontrolü vb meseledir. Ayrıca kulenin rüzgar yüksekliğinde olması gerekir. Güneş paneli gibi güneşi takip eden izamut ve enlem açısı vermek kadar kolay değildir enerji takibi. Tabi yapılır her halükarda.
    Bu konuyu geçende de ele aldık. Bazı enerji ihtiyaçlarını direk enerji kaynağından almak lazım. Yani araya elektriği sokmadan. Mesela rüzgar türbini ile su pompalamak, güneşte çamaşır kurutmak gibi
    Hatta güneşte ısıtıla su ile ısınma da desteklenir...
  • Rüzgar gülü tavsiye etmem. Bakımları ile uğraşması hem maliyetli hem de sıkıntılı.

    En iyisi güneş paneli ve iyi akü kombinasyonu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.